Wkadk

Sådan at samle op på manipulerende adfærd

Manipulation refererer til at gøre forsøg på indirekte at påvirke en andens adfærd eller handlinger. Som mennesker ofte vores følelser sky vores domme gør det vanskeligt at se virkeligheden bag skjulte dagsordener eller motiver i forskellige former for adfærd. De kontrollerende aspekter eller skarpsindighed tilknytning til manipulation er til tider meget subtile og kan let overses, begravet under en følelse af forpligtelse, kærlighed eller vane. I denne artikel vil du lære nogle måder at samle op på manipulerende adfærd, der forekommer omkring dig, så du kan sortere det i stedet springe til det.

Steps

Sådan at samle op på manipulerende adfærd. Forstå karakteristika for en manipulerende personlighed.
Sådan at samle op på manipulerende adfærd. Forstå karakteristika for en manipulerende personlighed.
 1. 1
  Forstå karakteristika for en manipulerende personlighed. De er ikke altid indlysende, fordi de spiller en tavs spil opbygge forpligtelser over for dem, der ender med dig følelse, presset og forpligtet til at udføre ting for deres skyld, selvom du stadig spekulerer på, hvordan tingene kom til dette punkt. Nogle af kendetegnene ved en manipulerende personlighed nævnes:
  • En martyr stil personlighed. Denne personlighedstype opfører sig som om han eller hun er ved at blive hensynsfuld over for andre, men er faktisk rode considerateness med et behov for at være væsentlige for dig. Med "martyring" sig selv, de gør tingene ingen har bedt dem eller vil have dem til at gøre, men i processen skaber et dilemma, når de gør dem. I "gør dig en tjeneste", øger deres forventning om, at du er nødt til at returnere favor. De kan også klage konstant om alle de ting, de gør for dig og spekulerer retorisk, når du kommer til at returnere dette favor...
  • Overdrevent og afhængige personligheder. Mennesker, der føler sig utilpas i deres eget skind, lægge frem deres egne meninger og ideer kan ofte gemme sig bag manipulerende adfærd, så det ser ud som om, du reagerer på din egen overenskomst, selvom de har oprettet alt for at have du reagerer direkte til deres neediness.
  • Narcissister. Dette er den arketypiske manipulerende personlighed, og det er meget svært at beskæftige sig med denne master manipulator.
  • Dig. Seriøst, på et eller andet tidspunkt, praktiserer hver eneste af os manipulerende adfærd i en eller anden form. Det er bare, at for de fleste mennesker, manipulerende handlinger tendens til at være enkeltstående eller kun lejlighedsvis forekomster snarere end en målrettet kort til daglig bor og interaktion med andre.
 2. 2
  Bemærk de mulige typer af måder, hvorpå folk forsøger at manipulere hinanden. Der er nogle vigtige adfærd, der kan ende i manipulation, og det er nyttigt at vide, hvordan at få øje på dem, før walking højre ind i dem. Den adfærd er beskrevet kortfattet her, med følgende trin giver flere detaljer sammen med forslag til sunde måder at reagere:
  • Det - det manipulerende adfærd søger at gøre du føler dig skyldig, og tager sigte på at sende dig ind i landet af "bør" snarere end at stå op til dine egne værdier.
  • Den antagelse erklæring - det manipulerende taktik forsøger at gøre din adfærd i, hvad beskueren opfatter det som, hvorvidt deres fortolkning er korrekt. Snart fører til en skyldfølelse tur, fordi uanset hvad, er din gendrivelse er et bevis på den antagelse.
  • Han sagde, sagde hun - det manipulerende trick er pseudo-sociologi i aktion. Manipulatoren tager det på sig at fortælle dig, hvad en anden sagde var det rigtige at gøre. Det er en praktisk måde at skubbe ansvaret fra sig selv, mens du lægger det hele på dig.
  • Den konfrontere erklæring - det manipulerende tilgang handler om at forårsage et argument. På den måde vil provoker ende med at gøre du føler forfærdeligt over noget, du ikke gøre eller sige, men som du burde føle sig skyldig alligevel og de får en stor luns af sympati med til at manipulere dig forfra.
  • Selvmedlidenhed: "Men jeg er så uelsket / syge / offer, osv." - Nogle gange hver enkelt af os har tidspunkter, hvor vi virkelig har brug for nogle bud egenomsorg, men langsigtede manipulatorer kan gøre til en vane af at være offer eller den, der kræver særlig opmærksomhed.
 3. 3
  Indskrænke skyldfølelse. Skyld ture er virkelig højt på listen over manipulerende værktøj. Hvis du kan få en anden til at føle sig skyldig, så du er hjemme og hosed. Problemet er, at folk slides efter at være lavet til at lide skyldfølelse tur efter skyldfølelse og manipulator, der mener, at han eller hun er på til en god ting her risikerer at miste respekt, venner, og at være distanceret af dem, der ikke kan komme væk, såsom familie og kollegaer. En af de vigtigste ting at huske på, når at undslippe skyldfølelse binder er, at jo før du kvæle det i opløbet, jo bedre, og at det er deres skyld tur, ikke din. Her er nogle tilgange til skyldfølelse:
  • Genkende det. Skyld ture er som regel indledes med "Hvis du virkelig holdt af mig, du ville..." eller "Hvis du var mere ansvarlig, du ville..." eller "Hvis du var mere forståelse, du ville.... " I hvert tilfælde kan du erstatte de ord, de tilføjer i efter med "gøre som jeg vil". En anden måde at fremkalde en skyldfølelse tur er at fortælle dig, hvad du ville gøre, for eksempel: ". Jeg vidste, jeg ville misheard det Efter alt, ville du aldrig gå ind uden at fortælle mig først" I den lille sætning, har du lige fået at vide, at forventningerne er, at du vil bøje sig for denne person, før der træffes nogen beslutninger.
  • Tænde den igen skyld giveren. Tag en tilbagevenden til afsenderen tilgang skyld ture og lad ikke deres fortolkning af din opførsel bestemme situation. I dette tilfælde kan du give dem lidt af deres egen medicin, så de forstår, hvordan det føles at blive lavet til at føle sig skyldig. Denne tilgang indebærer at tage, hvad manipulator har sagt, og fortælle dem, hvordan de ikke er, værdsætter, omsorg for, etc. din adfærd over for dem, og i den proces, opløses du behovet for at opfylde den forpligtelse, de er til formål at pålægge. For eksempel:
   • A: "Du er ligeglad om alt det hårde arbejde, jeg har gjort for dig."
   • Du: "Jeg sikker ligeglad det hårde arbejde, du har gjort for mig, jeg har sagt så meget mange gange nu det forekommer mig, at du ikke sætter pris på, hvor meget jeg ligeglad..."
   • A: "Det er ikke sandt jeg værdsætter det!"
   • Du: "Ja, ligesom jeg sætter pris på dit hårde arbejde."
  • Forkort deres greb om dig. Når en manipulator forsøger at skyld-tur, du ved at foreslå, at de ikke betyder noget, ikke købe ind i det. I stedet svare med et hurtigt svar på tiltale, der bryder denne hold med det samme. For eksempel:
   • A: "Okay da, gå på denne campingtur.. med dine venner, mens jeg gør alt arbejdet på udkig efter hundene Må ikke bekymre dig om mig "
   • Du: "Det er fantastisk Jeg er glad for du er glad for at se efter hundene, mens jeg er væk Tak!.!"
 4. 4
  Skift den antagelse erklæring væk fra dig. En af de ting, der er så riling om at have en anden person fortælle dig, hvad det er, at du tænker eller gør, er, at de ikke tager dig alvorligt, eller behandle dig som et helt menneske. I stedet forsøger de at overlejre hvordan de vil gerne have dig til at opføre sig, og det kommer lige tilbage til, hvordan de gerne vil man opfører, så det gavner dem. Assumption udsagn kan være sværere at samle op på, men det er vigtigt, at du gør det for at aflede dem hurtigt og effektivt. Nogle eksempler kan nævnes erklæringer ved hjælp af "formoder", "gæt", "ønske", osv.:. "Jeg formoder, du kommer til at forlade mig alene igen" eller "Jeg ønsker du ville forstå, hvor svært det er for mig, efter alt jeg har gjort for dig, at få du ikke ønsker at blive længere hos mig hver jul." Problemet med den antagelse erklæring er at der ikke er tale, en manipulator ikke lide at stille spørgsmål, fordi det får dem til at føle en. I et sundere forhold situation ville spørgsmål fremkalde hvad du laver, og en samtale kunne gå ud fra denne forståelse, en manipulator ville foretrække at gøre den antagelse, hvad du laver, fordi det derefter giver dem mulighed for at dem til at være i kontrol over det dig, at de har beskrevet snarere end dig, at de har brug for at lytte til. Bryd antagelse væk fra dine handlinger ved at ignorere manipulerende negative konsekvenser og returnere manipulator til virkeligheden ved at klarlægge din lige gyldige værdi knyttet til det, du laver. For eksempel:
  • A: "Jeg ville ønske, du ville forstå, hvor svært det er for mig, efter alt jeg har gjort for dig, at få du ikke ønsker at blive længere hos mig hver jul."
  • Du: "Faktisk bruger jeg så meget tid sammen med dig, som jeg tilbringer med Kates forældre, og lige som du og far plejede at gøre, da jeg voksede op, jeg lykkeligt dividere min tid ligeligt mellem begge familier."
  • A: "Jeg formoder, du kommer til at lade mig alene igen."
  • Dig: ". Jeg forlader dig alene Du har fået din yndlingsfilm i aften, hunden er der med dig ønsker opmærksomhed, og jeg vil være tilbage på tirsdag, som sædvanlig."
  • A: ". Hvis du har fået mere vigtige ting at gøre, så er det bedst at du ikke spilder tid på at besøge mig"
  • Dig: ".. Jeg er glad for du forstår, hvordan travle ting er for mig lige nu Det er et dyrt tid til at flyve, og jeg vil være i stand til at tilbringe mere tid sammen med dig, når jeg kommer næste May"
 5. 5
  Flyt væk fra sind spil for, hvad manipulator mener andre mennesker siger eller gør. Brugen af ​​tredjepart "myndighed" er tankeløst hærger i store dele af hverdagen, fordi vi gerne udskyde disse generaliseringer som en måde at sikkerhedskopiere vores egne vage og ofte uudforskede præferencer. Mens de fleste af os ved, det er en dårlig vane, i hænderne på en manipulator, bliver det et våben. Når en manipulator resorts til citere, hvad din tante May, fætter Josh eller Darling Katie ned ad gaden ville gøre eller sige, se advarselslamper blinke. Denne taktik bruges til at forsøge at sammenligne de tilsyneladende mangel på din reaktionsevne med den måde, som andre mennesker tilsyneladende ville opføre sig mere hensigtsmæssigt end du (læs: de ville gøre det for manipulatoren mens du holder ud). Mens nogle af dette er at gøre med manipulator fantaserer, at græsset er grønnere i en andens liv, det er langt mere om at være et værktøj, der lader manipulator abdicere sit eget ansvar for at gøre erklæringen.
  • A: "Mary siger det ville være bedre, hvis du ikke lader mig være alene hele tiden Hun siger, det er skadeligt for mig.".
  • Du: "Jeg var ikke klar over Mary var en psykolog jeg skal tale med hende om muligheden for hendes udgifter mere tid sammen med dig.".
  • A: ". Alle tror du ikke at være venlig mod mig, når du nægter at købe mig en anden diamant ring"
  • Du: "Alle, jeg skal opfylde disse mennesker, som er så flush Jeg ville elske at købe dig en anden ring, men jeg er glad for du har en smuk en til at holde dig beskæftiget indtil vores budget kan modstå eventuelle mere store indkøb!".
 6. 6
  Undgå konfrontation og bilæggelse manipulation. Bestem om nogen bevidst bruger et trick eller "spil" for at skabe en tvist eller konflikt i det fri. Dette sker ofte blandt venner eller i relationer, hvor et medlem ønsker at have indflydelse eller forsøge kontrol over den anden. Konfronterende udsagn er designet til at forstyrre dig med det samme, og at forårsage et argument at forekomme. For eksempel, "Hvor vover du at lade mig alene i aften!" eller "Jeg troede, vi enige om, at dette ville være den bedste løsning. Og nu er du bevidst gør noget helt andet." Eller "Hvorfor skal du altid nødt til at gøre alt, hvad din vej? Hvad med mig?" Det kan endda blive bragt op spøgefuldt, men med den hensigt at håne eller hælde koldt vand på dine håb. Snarere end at engagere sig i et argument med denne manipulator, lære at bare sige "nej" og ved at påpege tydelige kendsgerninger. For eksempel:
  • Vær rolig, rationel og behageligt, når du siger nej. Forsøg ikke at op ante ved grimasser eller snapper tilbage. Det er også vigtigt at holde dit svar enkel og venlig.
  • Brug dit kropssprog til at sikkerhedskopiere din mening. Ryste på hovedet og give din "nej" ansigt.
  • Være høflig. Når en manipulator beder dig om at gøre noget, så prøv "Jeg ville elske at, men jeg har for travlt i de kommende måneder. Undskyld." eller "Tak for at spørge, men nej."
 7. 7
  Sylte. Manipulatoren der finder alt unfair og falder i stykker, er han eller hun forsøger at vinde din sympati for at bruge den til at fremme hans eller hendes egne behov. I dette tilfælde vil den manipulator stole på en følelse af "hjælpeløshed", og vil søge finansiel, følelsesmæssige eller andre former for hjælp fra dig. Look out for holdninger og kommentarer som, "Du er den eneste jeg har", og "Jeg har ingen andre at tale med", osv. I forbindelse med en nedsmeltning af selvmedlidenhed, være medfølende, men forsigtige, da du don ' t ønsker at etablere en forpligtelse som resultat. Nogle måder at reagere på en sådan manipulator nævnes:
  • A: "Du er den eneste jeg har."
  • Du:. "Åh du er smigrende mig igen, men både du og jeg ved, det er ikke sandt Du har fået Betty om søndagen, Muriel på torsdage og skåle klubben hele dagen lørdag Hvorfor da jeg prøvede at ringe til dig sidste onsdag nat, du var ude at spille kort med dine naboer. "
  • A: "Jeg har ingen andre at tale med."
  • Du:? "Husk i går, da Grace kom over for at snakke med dig hele eftermiddagen Og Sallys sagde, at hun er mere end glad for at lytte over telefonen, når du har brug for en sparringspartner jeg er glad for at snakke med dig i de næste fem minutter, men efter. at jeg har en aftale kan jeg ikke gå glip af. "
 8. 8
  Pas på folk, der vrider og fordrejer fakta at gøre dem mere attraktive. Generelt er disse mennesker vil lyve til jordens ender for at få, hvad de ønsker. Dette sker ofte i arbejdsmiljøet, blot for at få andre på deres side eller vinde yndest hos ledelse og højere myndigheder. Når du svarer på en kendsgerning forvrængning, afklaring. Forklar, at dette ikke er, hvordan du husket kendsgerningerne og at du er nysgerrig efter at få en bedre forståelse af deres opfattelse af dem. Forbliv og føler berettiget til at sige, at det er at afklare din forvirring. Spørg dem simple spørgsmål om, hvornår du begge enige om at et problem, hvordan de mente, den tilgang blev dannet, osv. Når du møder på fælles fodslag igen, tage dette som det nye udgangspunkt, ikke deres forvrængede én. For eksempel:
  • John (manipulator): "Jeg spurgte Cassie at have alle disse færdig med dagens Hun er aldrig på tid med disse rapporter.".
  • Boss: "Er det sandt Cassie?"
  • Cassie: "Det er ikke min forståelse boss John, hvornår du foreslår, at dette min opgave alene Min sidste forståelse var, at dette skulle være en fælles indsats, med dig afmønstring på mit arbejde, før vi præsenterede det for bestyrelsen.?. Når du ankommer ikke i går, og jeg kunne ikke nå dig, jeg følte, at jeg havde lidt andet valg end at fortsætte og afslutte, hvad jeg kunne, men det var klart, jeg ikke har et håndtag over X, Y, Z spørgsmål at du er bedst at definere Og jeg har afleveret min sidste seks rapporter alle to dage før forfaldsdatoen. jeg tager aktualitet meget alvorligt. "
  • Et andet eksempel: A: "Du har aldrig bakke mig op i disse møder, er du kun i det for dine egne gevinster, og du er altid forlader mig til hajerne."
  • Du: "Det er ikke rigtigt, at jeg troede, at du var klar til at tale med investorerne om dine egne ideer Hvis jeg havde troet, du var vildfarne, jeg ville have grebet ind, men jeg troede, du gjorde et fremragende stykke arbejde af dig selv..."
  • Pas på folk med "selektive minder". Dette er en manipulerende værktøj til vrikkende af forpligtelser, de ikke ønsker at møde, mens den stadig formår at huske forpligtelser, som de forventer, at du mødes, eller har mødt (foran boss).
 9. 9
  Må ikke blive offer dem dem, der bruger kærligheden som et forhandlingsobjekt. Sådan en manipulator vil almindeligt brug sætninger som "Jeg ved, du elsker mig, så...", "Fordi jeg elsker dig, så gør X, Y, Z for mig...", med henblik på at narre dig til at acceptere, hvad de ønske. Dette sker ofte i gifte relationer, og også mellem venner. Folk, der udviser denne form for holdning vil ofte gøre du føler forgældede, eller at du skylder dem noget. I stedet for at lade dem manipulere din kærlighed til dem, så prøv at påpege, hvordan, hvad du gør, er bevis på din kærlighed til dem, og bonuspoint, hvis du kan være medfølende nok til at flette i erkendelse af deres kærlighed til dig også:
  • A: ". Hvis du elskede mig, ville du tage mig på denne forretningsrejse Jeg er ligeglad om din boss 'nærighed, det er dit problem, ikke mit."
  • Du:. "Jeg elsker dig, og det er netop grunden til at jeg ikke ønsker at påføre min chef på dig Du ville have en frygtelig tid at skulle være super høflig omkring ham, og han ville harmes at have dig der, og ville måske endda prøv at degradere mig for ikke at tage forretningsrejse alvorligt nok. "
  • A: "Man tror, ​​at denne have er vigtigere end mig."
  • Du: "Faktisk min kære, jeg har tendens til haven med omhu for at sikre, at du har et sted sjovt og sikkert at spille krigsspil med din hjælpere jeg ønsker det skal være perfekt for dig, ligesom du forsøger at male huset i farver,. du ved jeg kan lide. "
 10. 10
  Finde ud af dem, der fingerer sygdom. Desværre har nogle mennesker bruger sygdom som en måde at manipulere andre. Der er folk der fingerer små sygdomme og symptomer på en lille skala, og så er der folk, der lider af uægte Disorder (DSM-IV), tidligere kendt som Munchausen syndrom. Faking sygdomme er tilsigtet produktion af falske og overdrevne fysiske symptomer designet til at opnå en bagtanke. Folk, der gør det kan være at forsøge at undgå ansvar, har mere fritid, opnå medicinske fordele, eller er doven nok til at ville en anden til at gøre alt for dem.
  • Hvis personen vedvarende at bruge denne metode, er det muligt, at han eller hun har brug for medicinsk hjælp fra en psykiater eller uægte Disorder. Vanskeligheden for dig ligger i det faktum, at en person lider af denne faktisk kunne have nogle sygdom, men kan fungere fint de fleste eller alle af tiden på trods af sygdom, men vælger at overdrive dens virkninger (også kendt som malingering).
  • Hvis lidelsen er får dem til at opføre sig på denne måde, så prøv ikke at være fordømmende. Det er ofte udviklet som en måde at reagere på stress og har vænnes i et mønster. Den bedste ting, hvis du har mistanke om denne betingelse er at foreslå, at han eller hun ser en mental sundhed professionel til at håndtere deres bekymring og angst, vær ikke kampklar om deres "faking sygdom".
 11. 11
  Pas på personer, der skaber falske rygter. Personer i denne kategori vil fortælle dig det modsatte af hvad du ønsker at høre. Det kan de gøre håber at du vil rette dem, og som en sådan kraft ud af den virkelige historie fra dig. Meget private mennesker ofte bliver ofre for denne form for taktik, fordi det er rettet mod at fremkalde oplysninger fra dig direkte, når du har været tilbageholdende hidtil.
 12. 12
  Ignorer følelsesudbrud, der spiller på din. Nogle mennesker vil bruge gråd, sorg, skrig og andre former for følelser for at fremme deres egne formål, eller simpelthen at få, hvad de ønsker. Det er udbredt blandt børn og teenagere, som vil "teste farvande", for at se hvor langt de kan gå med denne form for manipulation. Læs nogle gode forældre bøger om håndtering manipulation i børn og teenagere, deres adfærd er mere om grænsen test og kan behandles hensigtsmæssigt med gode forældrekompetencer.
  • Hvis dit barn lider af forstyrrende adfærd lidelser, søge hjælp fra en mental sundhed terapeut. Sådanne lidelser som oppositionel trods lidelse, adfærdsforstyrrelse og separation lidelse kan have elementer af manipulation i dem, men har brug for særlig opmærksomhed for at overvinde, med hjælp fra specialister og din medfølelse.
 13. 13
  Lyt til dig selv. I alle de mulige manipulerende ovenfor beskrevne situationer, uanset om tegnene er nemt for dig at få øje på, det er meget vigtigt at lytte til dig selv og hvordan du føler om situationen. Føler du, presset, tvunget til at gøre ting for denne person, som du hellere vil ikke gøre? Er deres adfærd synes at påvirke du endeløst, så efter én form for hjælp, er du forventes at give endnu mere hjælp og støtte? Dine svar skal tjene som et sandt guide til, hvor dit forhold til denne person ledes næste.

Tips

 • Kig efter et mønster i visse adfærd. Hvis du trygt kan forudsige, hvordan en person vil opføre sig, med henblik på at opnå visse formål, du er mest sandsynligt på rette spor til at plukke op på manipulerende adfærd.
 • Ikke alle sygdomme eller undskyldninger for at være syg bør betragtes med tvivl eller mistanke. Folk kan være virkelig syg.
 • Erkende, at tags som 'manipulerende', 'martyr', 'narcissistisk' (og mange andre) er identifikation af symptomer, og at disse mennesker er mest sandsynligt codependent. Denne artikel tjener som en glimrende primer for at opdage, hvis du har at gøre med codependency, som trods sin epidemi status er vanskelig at definere i en enkelt sætning.
 • Ligeledes kan nogle mennesker har en lille sygdom, de i høj grad overdriver for at få "sympati". Nøglen er at se efter et mønster af tilbagevendende symptomer eller manglende behandling af nævnte tilstand.
 • Ligeledes ikke alle former for adfærd er manipulerende. Man må se på den sammenhæng, hvori disse adfærdsmønstre finde sted.

Advarsler

 • Caveat Lector! Fortsæt med forsigtighed. Husk, at dette er en wiki, som er skrevet af frivillige, at enhver kan redigere. Artikler i Google ikke gennemgået af eksperter. Derfor overveje at få sagkyndig rådgivning, før konfrontere en manipulator eller gengældelse, hvilket kan give bagslag eller skade relationer, der er vigtige i dit liv. Blot disengaging er ofte det bedste forsvar til manipulation, og er normalt den sikreste.
 • Mobning adfærd er manipulerende i sine ender. Det er også en tendens til at være meget tydeligt og er ikke noget, som du eller dine børn bør tolerere. Søg hjælp, hvis du bliver mobbet.