Wkadk

Hvordan undgår mistænksomhed og paranoia

En mistænkelig sind er altid dårligt at-lethed og spotting skjulte betydninger ingen andre endnu anser er der. Det kan være en ødelæggende måde at leve, ser verden gennem en hyper-vagt linse, og der ikke gøres noget, mistænksom tænkning kan udvikle sig til en paranoid personlighedsforstyrrelse, en tilstand, hvor du måske ikke engang tror, ​​du har et "problem", men du vil være klar over, at der er noget der ikke opfylder om din tilgang til livet. Når ubegrundede mistænkelige adfærd resultater i små ting bliver blæst ud af proportioner, dit sind er i en konstant nervøs tilstand, og du mister den mentale energi, der kunne sættes til mere produktive og kreative anvendelser. Endnu værre er den virkelighed, at andre omkring dig derhjemme, på arbejdspladsen og andre steder, kan finde beskæftiger sig med din mistænksomme natur irriterende og nogle gange endda konfronterende eller truende.

Sommetider være naturlige og lade det øjeblik pasning af for, hvad det egentlig er hjælper dig med at se livet som mere naturlig og udholdelig, mens på samme tid at bevare din sunde fornuft og ikke teste tålmodighed andre. Hvis du er i stand til at indse, at din mistænkelige livssyn er usundt, og du er villig til at gøre noget ved det, så er du allerede gør fremskridt. Denne artikel forudsætter, at du er i stand til at erkende, at du eller måske en person tæt på dig, har en mistænkelig outlook, der kan meget vel blive paranoid, hvis du ikke tager skridt til at standse denne overgang. Hvis du er klar til at arbejde på din mistænksomme sindstilstand, kan du tage kontrol over det.

Steps

Hvordan undgår mistænksomhed og paranoia. Indse, at der er et problem.
Hvordan undgår mistænksomhed og paranoia. Indse, at der er et problem.
 1. 1
  Indse, at der er et problem. Regulering til denne mentale tilstand først begynder med anerkendelse og erkendelse af, at der er et klart problem. Bemærke og tage agt på din egen adfærd og gøre en indsats for at gøre det godt igen. Overraskende, kan du ikke se din adfærd eller holdninger som mistænkeligt, især hvis du sætter lighedstegn mellem din adfærd med at blive omsorgsfulde og være involveret i andre folks liv, eller med at være defensiv og selvbeskyttende (såsom at forsøge at afværge noget slemt sker for dig ). At lære at spotte dine ubegrundede mistanker er et vigtigt første skridt. Spørg dig selv følgende spørgsmål, og hvis du besvare eller mere i bekræftende, mener, at du måske har en mistænkelig tankegang:
  • Har du twist enkle og klare cut-beskeder til noget dybere og endda utroligt med de sædvanlige standarder for interaktioner? Læsning mellem linjerne i hvert enkelt ord, interaktion, og handling er forpligtet til at forlade dig antage ting, der ikke engang der. Over-analyse fører til lammelse, fordi du har mistanke om alt og alle i stedet for at komme videre med dit liv.
  • Har du konstant tjekke op på nogen i dit liv, spørger dem, hvor de er, hvad de laver, og hvor længe de vil være, før de kom hjem eller se dig igen?
  • Tror du, at folk altid ripping du, liggende på dit eller indstilling ud for at såre dig? Objektivt er din mistanke støttes af alle andre omkring dig?
  • Har du flyver ind i raseri eller spiral i dyb ve, når en du holder tilbringer tid sammen med en anden person? Dette kan især mærkes hvis det er din kæreste, ægtefælle eller partner tilbringe tid sammen med en person af samme køn, men kan også vedrøre børn, venner og kollegaer, etc.
  • Er du altid bekymret for, at folk tæt på du være illoyal? Du kan også finde det svært at lade nogen i din tillid, fordi du bekymre dig, at de vil bruge disse hemmeligheder imod dig.
  • Føler du dig jaloux om livet, handlinger og muligheder, som andre mennesker har eller gør? Enhver form for jalousi i dit liv skal behandles, eller det vil fortære dig.
  • Har du problemer med følelse? Det kunne være usikkerhed om kærlighed, penge, sikkerhed, sundhed, etc. - lade disse usikkerheder direkte dine reaktioner på verden vil forhindre dig i at føle stærkere og aktiveret.
  • Er du i stand til at glemme slights og at du føler andre har begået mod dig? Har du bære rundt på en ønske om hævn?
 2. 2
  Forstå oprindelsen af mistænkelige eller paranoide tankegang. Mistænksomhed og paranoia tendens til at starte ud som en coping eller opveje mekanisme i situationer, hvor der er en følelse af manglende kontrol over ens egen sikkerhed, og ofte dens oprindelse er fundet i en ulykkelig, traumatiseret barndom. Det kan have miljømæssige, biologiske og arvelige kilder. For dem, der har oplevet indbyrdes forhold traumer er ofte knust, og der er en tendens til at overføre mistanke til alle, som en måde at beskytte sig selv, før nogen mere skade kan begås.
  • Desværre har mange mennesker, der har en paranoid personlighedsforstyrrelse ikke få behandling for det, fordi det opfattes i stedet som, angst, stofmisbrug, panikangst, fobier eller bipolar lidelse. Bestemt, det er ikke usædvanligt, at disse andre psykiske sygdomme til at gå hånd i hånd med en paranoid personlighedsforstyrrelse, så hvis du bliver behandlet for en af ​​disse biroller lidelser, ikke være bange for at tale med din læge om eventuelle mistænkelige eller paranoide tanker, du har så godt.
  • Forske i lidelse er en god måde at komme til udtryk med det. Det vil hjælpe dig til bedre at forstå sygdommen selv, og hvordan den kan påvirke dig, eller hvordan du kan ende op med det, hvis du ikke styre det nu. Viden vil gøre det muligt for dig at udrede dig delvist fra selvbebrejdelser eller på anden skylden, som du kan begynde at se mistænkelig tankegang som en kompenserende adfærd snarere end som noget, du skal være bange eller skamme sig over, eller defensive omkring.
 3. 3
  Tal med din mentale sundhed professionel eller en terapeut. Det kan være, at du kan begynde at revidere din mentale udsigter på din egen, men det er bedst at få støtte og til at bestemme, hvad den bedste fremgangsmåde vil være for dig. Denne artikel forudsætter, at du får passende lægebehandling samt forsøger at arbejde gennem dine problemer på egen hånd. Grunden til dette er, at det kan være yderst svært at bryde en mistænkelig tankegang på egen hånd, især hvis du er i den fase af at opleve paranoia, og du bør ikke nødt til at tage denne rejse alene. Må ikke være for hård ved dig selv, der kommer ud fra din beskyttende skal er en opgave, som andre er villige til at påtage med dig, hvis du lader dem. Dette omfatter også lære at stole nogle mennesker i dit personlige liv, som vil være klar til at gøre undtagelser for dine mindre ønskværdige øjeblikke til at hjælpe dig med at vokse ud over mistanken til at have en mere tillidsfuld tankegang. Tænk på de mennesker, der har en "neutral" rolle i dit liv, folk du ikke føler mistænkelige om og folk du kender dybt ned du kan stole på.
  • Når mistanken når scenen for at dreje ind i en psykisk lidelse, kan mistroisk og mistænkelig adfærd til tider resultere i at patienten ikke engang tillid til lægen, hvilket gør behandlingen vanskelig, og det er endnu sværere, hvor patienten nægter at tage ansvar for deres adfærd. Undgå at lade din mistanke nå dette stadium!
  • Paranoid personlighedsforstyrrelse kan tage lang tid at behandle, og kan kræve sådanne metoder som: lægemiddelterapi, miljømæssige forandringer, og terapi (hvor de uønskede konsekvenser af paranoid opførsel er konstant forklares patienten af ​​terapeuten). Egnede typer af terapi omfatter langsigtede psykoterapi, hypnoterapi, kognitiv adfærdsterapi, psykoanalyse, etc.
 4. 4
  Bruge tid står hvorfor du mistillid mennesker. Har du bare ønske at du kunne slappe af, holde op med at se så meget mangel på tillid i verden, og give slip på alle dine frygt sikkerhed, så du kan nyde livet? Det er vigtigt at stå, hvorfor dette kan være tilfældet, og skrivning er en god måde at arbejde igennem alle de spørgsmål. Skriv ned gange i dit liv, når du har følt såret, forrådt, hjælpeløse eller ydmyget, og dine ledsagende følelser. Skrivning kan hjælpe dig med at sortere igennem og bilægge dine tanker, samt hjælpe dig med at afklare forholdet mellem dine tanker og de ydre påvirkninger såsom andre mennesker og situationer.
  • Skriv om eventuelle barndomsoplevelser der har ført til dig følelsen mistænksomme over så mange andre mennesker. Dette omfatter at skrive om relationer med hvert familiemedlem og dine formative erfaringer.
  • Kig på et foto af dig selv som et barn. Hvilke følelser er bragt tilbage? Hvad gjorde det føles som at være dig dengang?
  • Definer dig selv. Skriv svarene på: "Jeg tror på mig selv som...", "jeg er bange for...", "Jeg ville ønske..." og "Jeg er lykkeligst, når...". På hvilke måder vil du gerne ændre disse svar?
 5. 5
  Give andre gavn for tvivl. Hvis dit eget liv har været en række drejninger, så være sikker på, at mange andre har oplevet de samme strabadser, udfordringer og bekymringer, du har. Undgå at antagelser om den person de er nu, som tænker de har haft det let eller ikke behøver at kæmpe med de samme problemer, som du gør. Når du er hurtig til at dømme en anden person og ikke give dem fordel tvivlen, risikerer du at gøre op dit sind baseret på dine egne antagelser og forståelser, og ikke på realiteterne.
  • Vær opmærksom på at nogle historier bare ikke giver mening, når en anden person forklarer dem, fordi du mangler det fulde billede. Prøv at placere dig selv i deres sko og visning af situationen med empati. Med andre ord, vokse til at blive mere forståelse af menneskelige fejl, fallibility, og endda.
  • Undgå at læse for meget ind i enkeltstående situationer fra virkeligheden. Hvis nogen er blevet forsinket i trafikken, så er det blot betyder travl trafik, og at der ikke er noget skjult eller snu skjult i forsinkelsen. Selv om der er et mønster af sene happening, kunne de være utroligt tid ineffektiv og ude af stand til at få et vilkårligt sted til tiden. Det betyder ikke, at de er op til noget andet baseret udelukkende på denne ene egenskab, uanset hvor meget du ikke kan lide det.
  • Tænk over, hvad det koster dig, når du tvivler nogen, deres tid, deres tilstedeværelse, deres kærlighed, deres venskab måske?
  • Begynde at lære og praktisere de modgift til mistillid og sammensværgelse tænkning, nemlig: tillid, accept og sindsro.
 6. 6
  Undgå at bruge tidligere uheld til at bestemme nuværende og fremtidige situationer. Lever i fortiden er ikke en sund måde at lede din nuværende og fremtidige adfærd. Undgå at lade tidligere dårlige erfaringer cloud din nuværende og lære at stoppe dig fra at falde i automatiske mistænkelige svar, hver gang en lignende situation opstår. Med alle midler lære af dine tidligere erfaringer til at justere din naivitet og forbedre din modstandskraft, men bruge fortiden som et springbræt snarere end som en vægt at trække dig ned. Du kan undgå at lave eller falder for de samme fejl igen uden at ty til at være mistænksom og paranoid. I stedet stole på din sunde fornuft, en følelse af afbalancerede perspektiver og holde et åbent sind som et middel til at guide dig gennem nye oplevelser.
  • Du kan ikke kontrollere folk, uanset hvor praktisk en tro dette kan være. Håbet om, at du kan stoppe nogen fra at opføre sig på en bestemt måde er dømt til fiasko, fordi den anden person ikke vil ændre til dine behov. Du vil blive efterladt magtesløse, i dyb følelsesmæssig uro, og stak i tidligere mønstre. Hvad du kan ændre er din egen reaktion på andre menneskers adfærd og forventninger til deres adfærd, så du er mere bevidst og klogere end mere forsigtige og frygtsomme.
 7. 7
  Slip følelsen af, at nogen er ude på at skade eller få dig. Der er mange ægte og sande mennesker derude. Giv dig selv og andre en chance for at bevise sig selv først, før den ledes en endelig dom på deres karakter og personlighed. Lære at stole på dig selv først, da det hele starter herfra. Oftest vi tilskrive adfærd til andre, der er meget lig vores egen. I enkle vendinger, er paranoia og mistænksomhed mere en take på vores egne attributter snarere end egentlig at se andres, og ved at se verden mistænksomt, det er en projektion af vores egne uløste frygt over på andre.
  • Isolation og ensomhed er drevet ved at skubbe folk væk fra dig, når de ser, at du har en indlysende mangel på tro og tillid. Som sådan er det en ond cirkel, ironisk nok fodret af din mistanke.
  • Drej tabellerne på dig selv. Tænk over, hvordan du ville føle, hvis nogen, du holdt af eller brugt en masse tid sammen med havde ikke tillid til noget, som du gjorde eller sagde. Tænk over, hvordan det ville føles, hvis nogen holdes badgering dig om din færden og tanker. Hvordan kan det gøre du føler? Mistænkelig sondering er ubehageligt i bedste fald, og ligefrem invasive og foruroligende på sit værste.
 8. 8
  Få din vrede under kontrol. Ja, du havde ret til at være vred på folk, der såre dig, når du var i en sårbar position. Men denne vrede kan ikke overføres til hver person du møder gennem livet. Anger management er vigtigt for din langsigtede sundhed (fordi det reducerer stressniveauet og hjælper dig med at tilgive folk), og for at bevare dine relationer. Der er gruppe-og individuelle klasser på anger management, hvilket giver dig frihed til at udforske dine behov på den måde, der fungerer bedst for dig. Samt, finde måder at reducere dit.
 9. 9
  Generer en følelse af ro og tænke logisk. Et godt levet liv indebærer at bruge vores sunde fornuft og tænkning, før reagere eller tale. Og når interagere med andre, ved hjælp af etikette, manerer og solide kritisk tænkning kan forbedre dine relationer og mindske frygt. Benytte enhver lejlighed til at skærpe dit intellekt snarere end blunting din forstand med mysticisme frygt, og halve sandheder. Hvis du ikke ved noget om andre eller en situation, undgå at dreje en hypotese eller tilfældigheder i en tilstand af fakta i dit sind. Den slags mental spring vil lander du i problemer, og få dig til at tro, at du kan bekræfte, hvordan verden fungerer simpelthen ved at kigge på det og stole på dine egne antagelser. Intet er så simpelt og alligevel ironisk nok, du gør tingene meget sværere for dig selv ved at tænke på den måde. I stedet, mål for at tage en rolig og logisk tilgang til alle situationer præsenteret foran dig, og stille spørgsmål før du foretager udsagn og søge forklaringer og beviser, før der drages konklusioner.
  • Angst normalt følger mistænkelig tænkning og paranoia. Hvis du kan få behandling for angst gennem din sundhedsprofessionel, vil dette hjælpe til at indgyde mere rolig i dine tanker.
 10. 10
  Forbedre din søvn, motion, og spise sundhed rutiner. Undgå at tillade dig selv at blive mentalt træt og drænet. En konstant træt sind kan let glide ind i en tilstand af frustration og forvirring, hvilket kan føre til mistænkelige forestillinger. Når du pleje din krops og sind behov ved at få tilstrækkelig søvn, afslapning, god og regelmæssig motion, vil du ikke kun føler sig bedre, men du vil indse, at at balancen dette skaber beroliger og genskaber dig. Desuden er motion er en fantastisk afsætningsmulighed for at frigive stress, når du føler mistanken vælder op inde. Gå en tur, eller køre at dæmpe eventuelle voksende frygt.
  • Tages op meditation. Meditation kan hjælpe dig med at lære at fokusere og til at slappe af. Det kan også bruges til at øge din følelse af velvære og indre glæde.
 11. 11
  Lær at undgå at flytte skylden på andres adfærd. Konstant skyde skylden på andre, kan skænderier, og klager over alt pludselig blive til en vane, uden at indse, og den vane kan blokere dig fra at nå ud til sandheden eller fra at se dit eget lidet bidrag i sagen. Nogle gange er det bare langt lettere at antage, end at undersøge, så huske, på, før skylden uden at vide noget.
  • Konstant skylden og skænderier kan skyldes mangler der stammer fra ikke rigtig at vide, eller stole på jeres eget selv. Måske har du brug for at før du er klar til virkelig at give slip på alle mistanker. Hvis det er tilfældet, ikke forsinker start på denne rejse i selvopdagelse.
  • Gør ikke en vane at blive utilfredse med forklaringer, som andre giver dig. Vedtage en neutral holdning og se tingene mere enkelt.
 12. 12
  Vær proaktiv. Spørg dig selv, hvordan du agter at håndtere sådanne big-billet tillid tab emner som utroskab, illoyalitet, underminering og overraskelse afsløringer andre. Under din coping-strategi sorteret ud i forvejen er en langt bedre tilgang end at fokusere på aldrig stole anden person. Husk, at være bevist lige nu, og derefter ca andens utroværdig adfærd faktisk ikke hjælpe dig, hvis du ikke har styrket dine egne klare mekanismer, da det stadig vil være dig, der er tilbage med nogen kølvandet på den ulige lejlighed tingene går galt. Men hvis du allerede er en stærk, positiv og selvstændig tillidsfuld person, vil du styre disse mindre almindelige krise punkter i livet, især hvis du ikke har lagt alle dine forhold æg i én kurv. Er det ikke mere beroligende end at tænke ting som "Jeg vil bare dø, hvis han er mig utro?"
  • Bemærk, at det ikke handler om forsvar utroværdig adfærd, men snarere, det handler om at opbygge din, så du kan klare, bør tingene ske til det værre, og i mellemtiden kan du fortsat leve søger det bedste i alle, og ikke antager det værste.
  • Sørg for, at du har mere end én person, du kan stole på for støtte og venskab. Undlad at sikkerhedskopiere selv ind i et hjørne, hvor der er én eneste person i dit liv, hvem du stoler for alt følelsesmæssige og / eller økonomisk. Det er bare at bede om problemer. Det er også dobbelt problemer, hvis du holder høje forventninger til denne person, som du ikke kan blive generet holde dig til.
 13. 13
  Vedtage adfærdsændring. Vær bevidst om dine tanker processer og gøre ændringerne til negative tankemønstre, når de dukker op. At lære at ændre din holdning og tankemønstre vil hjælpe dig til at lægge tvivl i deres sted.
  • Arbejdet med at opbygge dit selvværd. Overvindelse negative tankemønstre kan læres ved at læse gode bøger skrevet af psykologer og andre velrenommerede forfattere, men du kan også bede din terapeut til at hjælpe dig med at bryde nogen unyttige tankemønstre.
 14. 14
  Må ikke være naiv og ikke tillader dig selv at vokse op. En mistænkelig tankegang kan være et middel til at undgå at tage ansvar for dig selv. I denne forstand kan være mistænksom være en meget indviklet måde ikke står realiteterne svigtende relationer, eller for at gøre dårlige forhold valg. Mens smertefuld, er det langt bedre at leve op til at have begået fejl om at blive involveret med en person, der ikke er rigtige for dig og forberede dig til at gøre en tiltrængt pause, så du kan komme videre med modning væk fra deres indflydelse, snarere end ty til beskylde dem for alt det, der ikke fungerer for dig. Hvis der er reelle grunde til at formode nogen spiller dig for nar, så spørg dem lige op og bedømme deres adfærd ved deres svar, og hvordan disse svar gør du føler. Der er ingen grund til at være en martyr, en fange, eller en fængselsbetjent i et forhold - hvis det ikke virker, virker det ikke, og det er tid til at foretage konstruktive ændringer.
  • Ingen skylder dig noget. Succes og respekt er optjent. Hvis nogen løbende og åbenlyst ligger til dig, er du give dem tilstrækkelig grund til at opføre sig på denne måde mod dig. Rense luften inden deres liggende bliver en vane, og lad disse mennesker ved, hvornår at stoppe eller bakke ud, og at du ikke vil tolerere utroværdig adfærd.
 15. 15
  Lyt til dine egne mavefornemmelse og ikke til, hvad du har tilladt andre at implantere i dine mis-tro. Basere din vurdering af andre mennesker på din egen summering, ikke på meninger du har hørt fra andre. Hver persons forhold med en anden, er meget personlig, og du kan være uretfærdigt at dømme en person ved blot at forlade sig på en andens summation og rygter om en anden person. I stedet for blot at stole på secondhand domme, base din vurdering af en anden person på din egen personlige erfaringer med dem, trods alt, kan en person gøre en stor ven, en tillidsfuld fortrolig, eller en omsorgsfuld forælder og samtidig være en forfærdelig og ligeglade ægtefælle, lærer eller chef.
 16. 16
  Være optimistiske og forventer gode ting at også ske i livet. Vær tålmodig og få mest når ting når lejligheden strejker. Bliv involveret i aktiviteter, der holder dig bevidst besat og tilbringe tid sammen med mennesker, der distraherer dig på en underholdende måde. Når du forblive aktive og holde forpligtet til at gøre ting, der virkelig betyder noget for dig, det er sværere at blive overvældet af mistanker. Kig efter folk, du kan forbinde med og lære af, såvel som vokser med. Hvor du intuitivt, at nogen er ikke godt for dig at være omkring, stå op for dig selv og bryde væk fra sådanne alliancer. I sidste ende, har til formål at miste følelsen af, der driver meget af din mistænkelige selv og gribe de meningsfulde muligheder, der er bundet til at komme din vej, når du holder en mere åbent sind. Og frem for alt andet, være blid på dig selv.
 17. 17
  Fortsæt med terapi eller professionel rådgivning, når håb for at komme fra en mistænkelig tankegang stadig vises svært og fjernt. Taler om dine problemer hjælper afklare dine egne følelser om bestemte emner. Under en anden til dine bekymringer og give et andet perspektiv også kan vække dig til, hvordan du kan have overdrevne situationer og opfattes negativt ting. Have nogen at i kan hjælpe dig med at overvinde en snæversynet tilgang til situationer og giver dig mulighed for at afsætte de mistanker.

Tips

 • En del af livets rejse handler om at lære at tegne en balance mellem mistanke og blive paranoid. Som du modnes, vil du finde det lettere at skelne og til at forvente, mindre af mennesker og mere af dig selv.
 • En lejlighedsvis mistanke bygger på klare grunde er berettiget, og acceptabelt, og er en del af at bo på vagt for at passe på dig selv. Opmærksom på tydelige tegn på brud på tillid eller hensigt at skade dig vil spare dig sorg og hjertesorg for fremtiden. Tydelige tegn inkluderer fange nogen snyd på dig, at finde forsvundne mængder fra din bankkonto, med politiet bekræfter afgifter mv
 • Paranoia, der stammer ud af kontrol uundgåeligt bidrager til depression og psykisk sygdom. Er er helt op til den enkelte at tage og være opmærksomme på deres egne behov og mentale sundhed.
 • Vær forsigtig, hvis du er på den modtagende ende af denne adfærd. Især hvis personen har taget sig ud medicin. Hold din social afstand. Denne person er meget farligt, ude af kontrol og manipulerende. Said person kan også blive ramt fra flere andre psykiske lidelser.

Advarsler

 • Brug din sunde fornuft, når du justerer en paranoid tankegang. Du behøver ikke at blive godtroende og stoler hver person du møder. At være for tillidsfuld og imødekommende, især til det punkt for selvdestruktion er skadelig og meningsløst.
 • Hvis du føler dig ude af kontrol, en læge besøg er i orden at vurdere muligheden for eventuelle psykiske lidelser, der kan kræve behandling. Må ikke nægte dig selv den lettelse, at medicin og terapi kan levere; disse former for støtte kan tage dig fra et sted af tab og frygt og genoprette dig til en opfyldt og tilsluttet livsstil. Værdsætte dig selv nok til at finde ud af, om der er en underliggende sundhedsproblem.