Wkadk

Sådan uddelegere

Uanset om du er en corporate udøvende, retail manager, eller blive hjemme forælder, uddelegering er en kritisk færdighed i personlig effektivitet. Men for en række forskellige grunde kan det være vanskeligt at trække ud. Denne artikel vil hjælpe dig med at håndtere nogle af disse grunde, og uddelegere uden at blive set som en tyrannisk smerte.

Steps

Sådan uddelegere. Stop venter for folk at melde sig frivilligt.
Sådan uddelegere. Stop venter for folk at melde sig frivilligt.
 1. 1
  Sæt dit ego til side. En stor mental vejspærring uddelegering er, at "Hvis du vil have det gjort rigtigt, så gør det selv." Du er ikke den eneste person i verden, der kan gøre det rigtigt. Du er formentlig den eneste person, der kan gøre det lige i dette øjeblik, men hvis du tager dig tid til at træne en person, de kan sikkert gøre det rigtige, også. Og (ikke gisp) de måske endda gøre det hurtigere eller bedre end dig, og det er noget du har brug for ikke kun at acceptere, men invitere.
 2. 2
  Stop venter for folk at melde sig frivilligt. Hvis du har fået martyr syndrom, er du sandsynligvis overvældet, og du spekulerer på, hvorfor folk ikke nogensinde tilbyde at hjælpe. Når de gør, måske du slå dem ned, bare for at være høflig og roligt spekulerer på, hvorfor de ikke insistere. Efter alt, hvis du så dem i din position ville du sikkert hjælpe dem i et hjerteslag, og du ville ikke tage nej for et svar. Faktum er dog, at ikke alle er lige så følsom som du er. Faktisk mange mennesker er helt uvidende om, hvad andre går igennem, og der er ikke meget du kan gøre for at ændre dem. Giv slip på enhver frustration du måtte have over folk ikke tilbyder en hjælpende hånd, så husk at det er i sidste ende dit job at kommunikere dine behov.
 3. 3
  Spørg og du skal modtage. Masser af folk er ubehageligt med at bede om hjælp. Måske du føler dig skyldig, ligesom du belaste andre, eller du føler dig skamfuld, fordi du tror (for nogle årsag), som du formodes at kunne håndtere alt på egen hånd, eller at du bare føler stolt af din kamp, ​​og ser det som en hædersbevisning, som er beviset på, at du er en ædel menneske (en anden manifestation af martyr syndrom). Hvis du ser beder om hjælp, da en form for svaghed, er du nødt til at komme over det, fordi det er den anden vej rundt: at forsøge at gøre alting selv, er en svaghed.
 4. 4
  Uddelegere mål ikke proceduren. Dette er nøglen til ikke at blive et mareridt af en mikro-manager. Sæt klare standarder for, hvad slags resultater, du leder efter, og vise den person, hvordan du gør det, men fortælle dem, at de kan gøre det på nogen måde, de ønsker, så længe det er på tiden. Og give dem tid nok ikke kun at lære, men også for at eksperimentere og innovere. Må ikke træne dem som en robot, træne dem som et menneske - en person, der kan tilpasse sig og forbedre.
 5. 5
  Afsætte nødvendige ressourcer til at fuldføre opgaven. Du har måske ressourcer til rådighed, som er nødvendige for at fuldføre opgaven, men personen får til opgave kan ikke være i stand til at få adgang til dem. Ting som password beskyttede data, specialiseret udstyr. Glem ikke, at den pågældende person vil tidsbestemte også. Hvilket arbejde vil de afsætte eller uddelegere for at fuldføre opgaven?
 6. 6
  Vær tålmodig. Den person, til hvem du uddelegere vil begå fejl. Det er en del af læreprocessen. Planlægge for det. Må ikke uddelegere en opgave antager personen vil udføre det perfekt, indtil de har en dokumenteret track record. Hvis de ikke udfører under sådanne urealistiske omstændigheder, det er din skyld, ikke deres. Når du træner nogen til at gøre noget, du gør en investering. I første omgang vil det bremse dig ned, men i det lange løb, vil det øge produktiviteten med stormskridt - hvis du har kontaktet det hele med en positiv og realistisk holdning.
 7. 7
  Gennemføre backup planer og stå klar til at hoppe i, hvis tingene går galt. Vide, hvad der vil ske, hvis en benchmark eller deadline er forpasset. Ting kommer op hele tiden - vi er alle kun mennesker, og teknologien svigter tider. Lad din stedfortræderen tillid til, at hvis noget kommer op, vil du forstå og hjælpe ham eller hende til at overholde fristen - ikke bare smide dem under bussen ved det første pust af problemer. Hvis din delegerede frygt for, at han / hun vil være skylden, vil langt mere tid blive brugt i dækker hans eller hendes egen bagtil end i rent faktisk at fuldføre opgaven.
 8. 8
  Erkend din hjælper, når det gælder. Uddelegere opgaver til en anden, er nødvendig, hvis du er til at påtage sig mere og mere ansvar. Det er kontraproduktivt, når du uddelegere opgaven, din hjælper arbejder hårdt, og så skal du tage hele æren. Anerkende og rose andres indsats på dine vegne.
 9. 9
  Sig tak. Når nogen gør noget for dig, er det vigtigt at sige tak, anerkender den hjælp og lad hjælperen vide han / hun er værdsat ellers du synes utaknemmelige. Folk er mere tilbøjelige til at tilbyde at hjælpe igen, hvis de føler sig værdsat.

Tips

 • Opret en delegation ønskeliste over alt det, du gerne vil komme væk fra din plade og videre til en andens. Må ikke redigere noget i din ønskeliste. Få det hele derude på papir og senere beslutter, hvad der er og ikke er brugbar. Du vil blive overrasket over, hvor mange ting du gør dig selv, at nogen kunne hjælpe dig med.

Advarsler

 • Må ikke dumpe ubehagelige opgaver og foregive at du gør dem en tjeneste. Hvis der ikke er en reel fordel for dem, ikke foregive der er. Dette gøres bedst efter afslutning en eller flere opgaver som et team. Det vil tillade dig at være i stand til ærligt sige, "Walt, det er en crap job, men jeg har virkelig brug for din hjælp," eller "Jeg lover, at hvis der er nogen positiv kredit, der skal tages fra dette, vil jeg sørge for du få det, Laurie. Jeg ved, det er ikke en stor opgave, men det kræver at få gjort, og jeg ved, jeg kan stole på dig at gøre det. " Der er en række af ubehagelige, utaknemmelige job, der skal gøres, den måde at få dem gjort, er at sørge for, at når blomme opgaver er til rådighed, behøver du ikke glemme din gode højre hånd person.