Wkadk

Hvordan til at give folk råd

Det eneste at gøre med gode råd er det videre. Det er aldrig nogen nytte for en selv -. Oscar Wilde

Først og fremmest sørge for, at den person, der taler til dig faktisk hverve rådgivning. Han eller hun kan bare have dig til at lytte og være en god ven, Søger stedet forståelse, empati og medfølelse. Må ikke antage, at alle ønsker rådgivning. Du kan have en vis indsigt i problemet (r), men du virkelig nødt til at lytte opmærksomt til en person først for en meget lang tid at forstå situationen. Hvis, og kun hvis din ven faktisk beder om råd, bør du så fremlægge det.

Det er en stor ære at blive spurgt til råds, men det er også en stor ansvarlighed. Gode ​​råd kan hjælpe folk gøre lyd eller finde den rette vej i livet, samtidig med at dårlig rådgivning kan have katastrofale konsekvenser. Heldigvis med lidt omtanke kan du frasortere de gode fra de dårlige.

Steps

Hvordan til at give folk råd. Sæt dig selv i advisee sko.
Hvordan til at give folk råd. Sæt dig selv i advisee sko.
 1. 1
  Lyt til den person, der anmoder dig om råd. Hver situation er unik, så aldrig antage, at du kender alt, hvad du behøver at vide om et problem. Lyt omhyggeligt til den person, der ønsker rådgivning, og lære så meget som muligt om denne situation. Hvis du har brug for en afklaring, så spørg. At være en aktiv lytter, vil ikke kun hjælpe dig med at give gode råd, vil det også øge chancerne for, at personen vil tage dit råd.
 2. 2
  Sæt dig selv i advisee sko. Prøv at forestille dig selv i den anden persons situation. Hvis du har været i en lignende situation, så tænk over, hvad du har lært, men ikke stole udelukkende på dine oplevelser til at give råd - forestil dig, at du giver dig selv råd til de unikke forhold, at den anden person står overfor.
 3. 3
  Tænke over konsekvenserne af at tage dit råd. Mens du er ved det, tænke over konsekvenserne af ikke at tage din rådgivning. Hvis der ikke er nogen signifikant forskel mellem resultaterne af de to scenarier, kan din rådgivning ikke være dårligt, men det er ikke nyttigt enten. Ditto hvis den handling, du rådgive er umuligt. Hvis du kan forestille den sti, du foreslår fører til en dårligere resultat end en alternativ vej ville, dit råd formentlig er dårlig.
  • Tag dig god tid. Når det er muligt, tænke længe og hårdt om alle de mulige foranstaltninger og overveje fordele og ulemper (eller de fordele og omkostninger) af hver. Dette er især vigtigt for mere komplekse problemer.
  • Tænk både på kort sigt og langsigtede konsekvenser af dine råd. Meget vigtige beslutninger er normalt meget vigtige på grund af deres langsigtede virkninger. Tænk så langt ned ad vejen som muligt.
 4. 4
  Empati. Mange sager kræver følsomhed og eftertænksomhed. Hvis du virkelig prøve at sætte dig selv i den andens sko (som foreslået ovenfor), vil empati formentlig udvikle sig naturligt. Alligevel være meget forsigtige med, hvordan du word jeres råd og være følsom over for den anden persons følelser og følelsesmæssige tilstand. Give gode råd er mere end en logisk øvelse. Det er normalt indebærer at hjælpe en person gå igennem modstridende så meget som modstridende valg.
 5. 5
  Brainstorm med den person. Sommetider er der ikke skarpskåret rigtige svar på et problem. I dette tilfælde forsøger at hjælpe den person, fundere over alle alternativer, så han eller hun kan nå til en konklusion sammen med dig eller på egen hånd. Selv om meget enkle spørgsmål, kan det være gavnligt at hjælpe den person udvikle sit eget råd, hvis det kun af den grund, at han eller hun er mere tilbøjelige til at tage det.
 6. 6
  Være. Hvis din rådgivet fremgangsmåde har potentielle ulemper, fortælle personen om dem. Hvis du ikke rigtig føler sig kvalificeret eller vidende nok om noget at give råd om det, være ærlige om dette faktum. Dit mål bør ikke være at blindt føre personen, men snarere at hjælpe ham eller hende gøre en god beslutning, så ikke opføre sig som en sælger.
 7. 7
  Sæt et godt eksempel. Hvis du rådgive én ting, men gør det modsatte, vil din rådgivning ses som falsk og hyklerisk. Hvis du gør, som du siger, men vil folk være mere tilbøjelige til at respektere din rådgivning.
 8. 8
  Forstå, at personen ikke kan tage dit råd. Bare fordi nogen beder om dit råd, er de ikke forpligtet til at tage det. Erkend, at den anden person næsten altid ved mere om deres særlige situation og ønsker, end du gør, så du kan aldrig være sikker på, at dine råd er virkelig det bedste for dem. Forstå, at folk vil undertiden spørger rådgivning blot for at sparre ud af dig, og ikke blive overrasket, hvis en person afviser endda gode råd og beslutter sig for at gøre hans eller hendes egen fejl. Lev med det, og lade den person bor sammen med hans eller hendes beslutning.

Tips

 • Tænk to gange, før de giver uopfordret eller uønsket rådgivning. Hvis nogen ikke bede dig om råd, kan det betragtes som krænkende at give råd, og du kan belaste dit forhold til denne person. Hvad mere er, vil uønsket rådgivning normalt gå upåagtet hen. Det sagt, hvis en person tæt på dig, er ved at lave en meget dårlig fejltagelse, bør du rådgive dem imod det. Hvis nogen overvejer at gøre noget, der kunne være overhængende skadeligt for sig selv eller andre, bør du kontakte de rette myndigheder.
 • Må ikke give råd, som du selv ville ikke følge. Dette er en meget god test af styrken og mulighederne for dit råd.
 • Vær aldrig bange for at indrømme, at du ikke har nogen gode råd om en bestemt situation. Hvis du ikke har nogen råd at give, men stadig ønsker at hjælpe den person, tyder på, at den person, konsultere en person med mere viden om situationen.
 • Næsten alle råd er i en vis forstand subjektivt. Vær sikker på at adskille fakta fra, men velkommen til at give den person begge.

Advarsler

 • Undlade at give råd, som du ikke er kvalificeret til at give, såsom juridisk eller medicinsk rådgivning (hvis du ikke er en juridisk eller sundhedsfaglig uddannelse). Det er OK at dele oplysninger, som du har lært om, siger en bestemt sygdom eller lov, men sørg for den person kender dine kvalifikationer (eller mangel på samme), når du giver dem råd.
 • Hvis nogen fortæller dig noget fortroligt ikke taler om det til andre.
 • Vær sikker på at overveje nogen interessekonflikt mellem dig og advisee. Hvis du står til at vinde ved at overbevise nogen til at gøre noget, der ikke er i hans eller hendes tarv, bør du nok ikke give denne person råd, medmindre du kan være helt ærlig med ham eller hende om dine egne motivationer.