Wkadk

Hvordan til at dække op et blåt mærke

Bruises i oplagte steder som ansigt, arme, og ben kan reducere din følelse af tillid til i dit udseende, eller de kan påvirke din job, hvis du er bliver filmet, fotograferet, eller iagttog som en del af din rolle. Dækker up et blåt mærke kan gøres på en række måder, lige fra makeup til tøj, og denne artikel udforsker, hvordan, såvel som at foreslå måder til at fremskynde den helbredende proces.

Steps

Hvordan til at dække op et blåt mærke. Hjælpe bruise til at helbrede.
Hvordan til at dække op et blåt mærke. Hjælpe bruise til at helbrede.

Hjælp den helbredende proces

Pleje ordentligt for dit bruise vil hjælpe det til at hele hurtigere og minimere sin obviousness i en kortere rummet af tid.

 1. 1
  Forstå bruise dannelse og varighed. A bruise (kontusion eller ekkymose), vil dannes, når noget, der har påvirket din hud bryder blodkar (kapillærer) i nærheden af ​​hudens overflade, men ikke din hud. Indvirkningen vil forårsage små mængder blod lækage fra de bristede blodkar ind i de væv under din hud. Denne regel forvandler sig til en sort og blå mærke.
  • Et bruise har tendens til at passere gennem en fase af at starte ud røde, vendte sig til blå, lilla, eller sort inden for 1 til 2 dage. Efter 5 til 10 dage bruise tager på en grøn eller gul skær og fik gulligt eller lys brun efter 10 til 14 dage. For fleste mennesker, vil den bruise have falmet efter 2 uger.
 2. 2
  Hjælpe bruise til at helbrede. Som en del af processen med at dækker op din blåt mærke, gør dit bedste at give det en chance for for at helbrede hurtigere. De følgende tingene kan hjælpe din blå mærker:
  • Ophøje det skadede område. Elevation hjælper ved at reducere strømmen af ​​blod til bruise. Dette vil sandsynligvis at være af de fleste anvendelse til ben-og arm blå mærker, men endda din hovedet kan være skjules op ved hjælp af puder.
  • I de første en til to dage efter den bruise, anvende is eller en kold pack til at det forslået område for en halv time til en time hver tid. Brug en pack af frosne veggies, hvis du ikke har en ice pack; wrap et tyk håndklæde omkring det for at forhindre fryseren brænde. Jo før at du anvender koldt at bruise, jo hurtigere vil du reducere dens størrelse, fordi dette sinker blodtilførslen til det beskadigede område, og derved reducere den mængde blod siver ind i vævene.
  • Hvil det forslået området, hvis dette er muligt.
  • Tage smertelindring til at bidrage til at mindske smerten og hævelse. Undgå aspirin-baserede smertestillende. De har en blod-udtynding effekt, og kan øge blå mærker.
  • Hvis der forslået område behov bandagering, fordi din hud broke, se din læge.
  • Hvis bruise er fra misbrug fra en væsentlig anden - Følg disse trin: Udfyld ikke-an-misbrug-forholdet
 3. 3
  Watch den bruise og området omkring det. Såfremt armen eller benet bliver rødt, eller er varm eller smertefuldt at touch, derefter se en læge.

Skjule af bruise

De fleste mennesker tænker for makeup, når de overvejer, hvordan til at dække op et blåt mærke, og det gør god mening, når det vedrører ansigtet. Og makeup kan også blive sat til god brug på andre områder af kroppen efter behov.

 1. 1
  Brug en concealer. Den følgende metode er en temmelig standard dække-up tilgang, som foreslået af Carol Shaw, Celebrity makeup artister er baseret i Los Angeles.
  • Kontrollér at der ikke er eventuelle nedskæringer, skrammer, eller sting. Denne metode (og enhver anvendelse af makeup), bør kun anvendes, hvor huden så ikke er blevet brudt eller ikke er syet. Det kan bruges på nogen udsatte del af kroppen, ikke bare ansigtet.
  • Find duft-fri, hypoallergen concealer med en gul base. Dette har den tykkeste konsistens og vil derfor være den mest effektive på at dække op i bruise helt. Oevrigt, vil den gule farve offset den blå misfarve at de fleste stødmærker bringer om. Bemærk dog, at hvis din bruise har andre farvetoner, kan det være mere nyttigt til at få en concealer eller makeup i stand til til at modvirke de afvigende blå mærker farverne, for eksempel, grøn-baserede kosmetik til røde blå mærker får, white baseret for brune blå mærker, og lavendel baserede kosmetik for gule blå mærker.
  • Applicér forsigtigt concealer til at det forslået område. Må ikke trykke for hårdt; du ikke ønsker at komprimere det nogen yderligere eller bringe på mere smerte!
  • Pat det ind i din hud forsigtigt ved hjælp en fingerspids. Blend forsigtigt. En kompakt puff kan hjælpe til med blending.
  • Kig på resultatet i. Gentag hvis bruise stadig er peeking igennem.
  • Place foundation tættest på din hud farve over concealer. Dette trin er valgfrit - du kan stole simpelthen på concealer hvis det foretrækkes.
  • Brug en gennemskinnelige pulver, for støv i løbet af concealer eller concealer og fundament. Dette vil hjælpe til at holde makeup på plads.
  • Recheck løbet af dagen. Det skal vare men kun i tilfælde, eller hvis du er at have en meget lang dag, bære den concealer-og pulveret med dig og genanvende som nødvendigt.
 2. 2
  Overvej at bruge mauve. Hvis du har adgang til mauve læbestift, kan du være i stand til at bruge den til at dække op et blåt mærke. Du skal blot anvende det til bruise og blend over det; derefter anvende foundation-og pulver.
 3. 3
  Kig efter et kommercielt bruise, der dækker kit. Der er kommercielt produceret blå mærker dække-up kits til rådighed hvis du foretrækker; de typer,, der dækker up tatoveringer også arbejde godt for dækker op blå mærker. Check online eller med en farmaceut og du blot følge vejledningen forudsat med sættet.
 4. 4
  Afledningsmanøvrer. For facial blå mærker, overveje at bruge yderst kontrastfyldte eller interessant makeup på det område af dit ansigt, hvor der ikke er noget bruise, at distrahere opmærksomheden væk fra den forslået område. For eksempel, hvis du har en bruise på din hage slid lysere eller mørkere farver på dine øjne til at henlede beskuerens opmærksomhed opad.
 5. 5
  Spørg din læge eller din hudlæge for en foreslået cover-up. Nogle kosmetiske kirurger vil anbefale en cover-up løsning til blå mærker forårsaget af kosmetisk kirurgi.

Dressing at skjule bruise

 1. 1
  Anvend tøj eller tilbehør for at skjule bruise. Tøj og tilbehør kan skjule al måde, af ting, når de placeres strategisk. Dette kunne omfatte ved hjælp af lang-ærmer, tilbehør, strømper, etc., heller ikke hvis du ville normalt ikke. Her er nogle forslag:
  • Bær tøj med lange ærmer og fuld længde ben, eller nok til at dække op i bruise.
  • Wrap en tørklæde rundt om din hals. Brug en fashionabelt knude eller tie-wrap til at holde det på plads.
  • Bær uigennemsigtige strømpebukser eller strømpebukser for at dække op et ben bruise. Dette er mindre ønskelig løbet varmere vejr, dog.
  • Hvis vejret er varmt, kan du stadig bruge tøj til at dække op blå mærker. Du skal blot opt ​​for letvægts bomuld i lange, strømmende ærme, Buks, eller nederdel stilarter.
  • På stranden, bære en wraparound at skjule øvre ben blå mærker.
  • Hvis bruise er på din ankel, bære lange sokker eller bukser at skjule din ankel.
  • Anvend wristbands på armen.

Blå mærker i et foto

 1. 1
  Brug en computer-program stand til at fjerne skønhedsfejl fra fotos. Airbrushing teknikker kan gøres professionelt for at fjerne en bruise fra et billede, eller du kunne bruge en program som Photoshop derhjemme.

Se lægen, hvis...

 1. 1
  Vide, hvornår for at se en læge om blå mærker. Det er vigtigt at se din hvis dine blå mærker ikke er helbredende, eller hvis de viser usædvanlige funktioner. Sommetider blå mærker er et tegn på en blod-evne til at størkne problem eller en blod-relateret sygdom. Her er nogle grunde til til at søge din læges råd:
  • Eventuelle blå mærker i nærheden af ​​dine øjne bør undersøges af en læge, med det samme.
  • To uger er gået, og din bruise bliver ikke viser nogen tegn på lessening.
  • Du synes at være blå mærker en masse, og du ikke at være klodsede eller deltage i boksekampe. Ud Derudover, er du oplever unormal blødning andre steder, som f.eks fra dine næse, tandkød, eller i din afføring eller urin.
  • Blå mærker synes at være blot at vist ud af ingenting. Eller, de trykskader synes usædvanlig stor.
  • Den smerter forbundet med din bruise ikke har mindsket eller reelt har steget. Eller du oplever en konstant hovedpine sammen med det blå mærker.
  • Den bruise er hævelse.
  • Du er ikke stand til at flytte en del af din krop (fælles), hvor bruise er beliggende.
  • De blå mærker er ved at blive forårsages af nogen, sårede dig

Tips

 • Husk til at fjerne enhver makeup brugt før søvn.
 • Du kan bruge nye air brush fyldes op, Revlon PhotoReady Make up. Du kan også få det i luft brush formular.
 • Brug en strategisk placeret bandanna for at dække et blåt mærke. Du skal blot pak det omkring og pin på plads. Vælg en, der passer dit tøj.
 • Det er blevet rapporteret, at Arnica, til rådighed på et helsekost butik, når du tager umiddelbart efter en overfladiske stødpletter begivenhed, i høj grad kan formindske eller eliminere blå mærker.
 • Sværhedsgraden af ​​blå mærker kan afhjælpes med en urte løsning. Overvej at bruge calendula salve eller troldhassel løsninger for at hjælpe stoppe blødningen under huden og hastighed healing. Eller, anvende en kålblad poultice: Du skal blot varme de grønneste bladene i varmt vand, kasseres ribbenene, og dræn. Flatten at bruge en kagerulle og anvende lag til på bruise. Tape ned og forlade for et par timer, erstatter med en ny poultice.

Advarsler

 • Husk på tankerne: hvis du har fået dit bruise ved at andet end utilsigtede midler, eller hvis du er offer for fysisk mishandling, der er ressourcer derude, som kan hjælpe dig! Det er ikke 'normal' eller i det hele okay for en person til at behandle nogen, de elsker ondskabsfuldt. Få hjælp eller komme ud!
 • Må ikke anvendes concealer eller makeup af nogen art i løbet af nedskæringer, sømme, eller sår.
 • Hvis du anvender en pose af frosne grøntsager til den bruise, planen om madlavning med grøntsagerne snarere end at placere dem tilbage i den optøede fryseren.
 • Hvis du har meget følsom hud, sørg for at du har brugt make up produktet før hånd, eller du kan bare ende med tegning opmærksom på dig selv når du får en udslæt eller noget.

Ting du behøver

 • Gul-baseret pulver concealer
 • Translucent make-up pulver
 • Mauve læbestift
 • Lang-sleeved, lang-legged tøj
 • Tilbehør