Wkadk

Hvordan man har stort hår

Ville det ikke være fantastisk, hvis hver dag var en god hår dag? Heldigvis, uanset hvad din hårtype er, kan dine låse ser sunde og glansfulde i enhver situation. I denne artikel vil du finde nogle generelle tips til sunde hår efterfulgt af specifikke afsnit om omsorg for de forskellige hårtyper.

Steps

Hvordan man har stort hår. Vask dit hår korrekt.
Hvordan man har stort hår. Vask dit hår korrekt.

Generelle hårpleje tips

 1. 1
  Vask dit hår korrekt. Bemærk: Hvis du kan, så prøv ikke at vaske dit hår hver dag. Daglige bade og brusere vil strippe dit hår af dens naturlige olier.
  • Massere din hovedbund med shampoo & conditioner. Gør dette for cirka 40 sekunder før vask det ud. Hvis du har fedtet hår, gentage processen igen (med shampoo, ikke balsam). Når du massere toppen af ​​dit hoved, cirkulation stiger, og det hjælper også at forhindre skæl. Brug en sulfat og silikone fri shampoo, hvis dit hår er krøllet eller bølget.
  • Hæld balsam i hånden og gnid fra spidsen af ​​dit hår til rødderne. Hvis du vil have blødere silkier udseende hår, forlader balsam i håret i et par minutter, før du skyller det ud.
  • Prøv at vaske dit hår på den sejeste indstilling, der er behagelig eller i det mindste prøve at give det en sidste skylning af koldt vand. Dette forsegler håret neglebånd (det yderste lag af håret) og låse i fugt, hvilket gør det skinnende. Hotter vand kan anvendes lejlighedsvis til at vaske hår, hvis du har meget fedtet eller snavset hår. Enten måde, prøv skylning i kølige temperatur vand til sidste skyl.
 2. 2
  Tør dit hår i en omhyggelig måde. Blow tørretumblere kan være mere gavn end luft-tørring, hvis du bruger dem korrekt. Når du føntørre dit hår, sætte det på en cool indstilling og hold afstand den væk for at beskytte den fra enhver varme. Hvis du holder føntørrer for tæt, kan vandet i håret begynder at koge. Dette er grunden til hårtørrer er kendt for at være dårligt, men hvis du bruger det korrekt, det er meget godt. Hvis du kan, undgå udtørring dit hår med varme så meget som du kan, det vil kun alder dit hår.
  • Undgå vrider dit hår med et håndklæde efter du får ud af et brusebad. Vådt hår er mere skrøbelig, og vride det kan forårsage dit hår tråde til at bryde eller falde ud.
  • Brug varmebeskyttende spray, når du føntørre dit hår. Du bør også bruge beskyttelse spray, når du bruger varme ruller eller en flad jern.
 3. 3
  Undgå at børste dit hår, mens det er vådt. Vådt hår er stretchier og har en tendens til at bryde. Også, ikke børste dit hår for meget. Folk siger, at børste dit hår 100 slag om dagen vil gøre det glattere - men det vil kun medføre brud til dit hår.
  • Når du børste dit hår, så prøv en naturlig børste som en orne børste. Disse pensler distribuere olier hele håret for at gøre det blødere og mere skinnende.
  • Brug kun en bred tand på vådt hår. Påfør leave-in balsam eller Detangler at gøre dit hår mere smidigt.
 4. 4
  Giv dit hår nogle særlige behandling fra tid til anden.
  • Påfør en dyb konditionerende behandling. Du kan bruge dybe conditioning behandlinger som olivenolie, argan olie, avocado olie eller.
  • Du kan også købe en hår maske eller hår creme og anvende den.
  • Brug en naturlig behandling som olivenolie, mayonnaise og et æg eller en blød i fuldfed mælk. Efterlad disse behandlinger i 2 til 3 timer og skyl dem grundigt uden at anvende shampoo eller balsam. Du kan gøre dette én gang eller to gange om ugen, hvis du ser gode resultater.
  • Brug en leave-in conditioner mindst en gang om ugen. Leave-in conditioner trænger dybt ind i dit hår neglebånd at helbrede dem mere fuldstændigt.
  • Prøv en spray orlov i balsam / detangler efter du brusebad. Den balsam vil gøre dit hår mere smidigt og håndterbare.
 5. 5
  Gå let på styling produkter. Styling produkter kan tørre din hovedbund, hvis du bruger det direkte på hovedbunden. Prøv ikke at bruge det ofte, men hvis du skal, gælder for hår tråde og ikke hovedbunden. Derefter style dit hår på de fleste 4 gange om ugen for at undgå at beskadige den.
 6. 6
  Tilbehør til din sunde, smukke hår. Clips eller hårspænder kan komplimentere smukke hår. Koordinere dem med dine outfits eller din personlighed. Hvis du bruger elastikker, brug stofbetrukne elastikker til at forhindre brud og tangles.
 7. 7
  Spis sunde fødevarer, der vil holde dit hår stærkt og glansfuldt. Din kost kan også forhindre hårtab.
  • Essentielle fedtsyrer, især omega-3 fedtsyrer, fremmer sund hud, hår og negle. Du bør spise nogle af disse fødevarer, som er rige på omega-3, hver dag:
   • Laks, tun, makrel og andre fede fisk
   • Hør frø olie
   • Valnødder, mandler og mælk
  • Vitaminer B-6, B-12 og folinsyre er også vigtigt at dit hår. Du kan altid tage en multivitaminpille for at få flere af disse næringsstoffer, men du kan også tilføje fødevarer rige på disse vitaminer til din kost.
   • Vitamin B-6: bananer, kartofler (både hvide og søde) og spinat.
   • Vitamin B-12: kød, fjerkræ, fisk og mejeriprodukter.
   • Folinsyre: citrusfrugter, tomater, hele korn og befæstede kornprodukter, bønner og linser.
  • Protein fremmer også sundt hår. Spis en daglig servering af fisk, kylling, æg eller soja.

Omsorg for glat hår

 1. 1
  Brug det rigtige shampoo og balsam for at holde dit glat hår bliver fint og halte. Helst en, der tilføjer volumen (især hvis dit hår er naturligt fint). Hvis almindelig shampoo ikke virker for dig, så prøv en suflate og silikone fri shampoo.
 2. 2
  Tør dit hår med en stor flad børste. Børsten vil ikke kun tæmme din tråde, men også polere dit hår og glat det.
 3. 3
  Brug styling produkter, der har en finish. For at gøre dit hår ser skinnende, anvende en lys volumizing mousse, før du blæse tør. Hvis du har brug for at holde, bruge en fleksibel hold hårspray.
 4. 4
  Pluk de rigtige varme styling værktøjer. Hvis du har brug for fladjern dit hår, skal du vælge et værktøj med variable varmeindstillinger. Brug det laveste varmetrin, der effektivt strygejern dit hår for at undgå varme-relaterede skader.
 5. 5
  Hvis du ønsker at krølle eller tilføje bølger til dit hår, du krøllet jern og tryllestave fungerer bedst til din hårtype.
 6. 6
  Undgå daglige varme styling. En simpel fletning eller en elegant man kan bæres på dage, hvor du ikke vil eller bør ikke style dit hår. Lejlighedsvis varme ruller er okay, men du skal oftest omfavne din straight låse.

Tips til krøllet og / eller bølget hår

 1. 1
  Brug shampoo og balsam specielt designet til krøllet hår. Sørg for at din shampoo er sulfat-fri og silikone-fri, fordi sulfater kan udtørre krøllet hår endnu mere, og silikoner kan bygge op på krøllet hår. Silikone er okay for dit hår, så længe du bruger en shampoo med kokosamidopropylbetain eller cocobetain, og at shampoo faktisk ikke indeholder silikoner.
 2. 2
  Vask dit hår kun som nødvendigt, for at bevare dit hår naturlige olier.
  • Massere shampoo ind i din hovedbund og lad sæbeskum løbe ned til dine ender.
  • Put balsam ind på midten af ​​dine låse og arbejde det ned til enderne. Comb det med en bred-tandede kam, hvis det er nødvendigt. Kradser dit hår til at hjælpe med at definere krøller.
  • Skyl dit hår med varmt eller koldt vand for at holde det fra udtørring.
 3. 3
  ikke ikke.
 4. 4
  Påfør en dyb konditionerende behandling ugentligt. Derefter gælder en månedlig varm olie behandling til at give dine låse en blank glans.
 5. 5
  Undgå at børste dit hår. Børstning vil bryde dit hår neglebånd og forårsage krus. Brug en bred tand eller dine fingre til at trække sig ud tangles.
 6. 6
  Put en leave-in balsam på dit hår, før du styler den. Style dit hår, når det er vådt, og prøv ikke at røre eller kradser det, mens det lufttørrer.
 7. 7
  Springe nogen styling produkter, der indeholder alkohol. Sprays, der indeholder havsalt er fantastisk til at definere krøller, men sørg for at det indeholder også blødgørende ingredienser, som havsalt kan tørre dit hår.
 8. 8
  Prøv ikke at sove med vådt hår. Hvis du skal, så fletning eller flette den i 3 eller flere sektioner. Også sove på en satin eller silke pudebetræk for at minimere krus.

Permanenter og relaxers

 1. 1
  Perm eller slappe dit hår ikke mere end en gang hver 6 uger. Både permanenter og relaxers ændre dit hår ved at ændre de kemiske bindinger. Af denne grund er permanentet og afslappet hår virkelig sårbare over for brud og skader.
 2. 2
  Minimer varme styling og føntørring. Også forsøge ikke at farve dit hår, hvis du også kemisk styling det. Disse processer kan øge risikoen for at beskadige permanentet eller afslappet hår.
 3. 3
  Undgå at slappe dit hår eller få en perm, hvis din hovedbund er irriteret.
 4. 4
  Brug farve med forsigtighed. Farvelægning permanentet eller afslappet hår er muligt, men det kan skade dit hår. Prøv at clip-in vævninger for højdepunkter i stedet. Hvis du har brug for farve, skal du vente mindst 3, men ikke mere end 7 dage for din udnævnelse eller tale med din stylist om, hvad der er sundest for dit hår.

Hårfarvning

 1. 1
  Gør dit eget farvestof job derhjemme. Du kan gøre dette nemt, hvis du laver en hurtig dækning af grå hår, og hvis skyggen varierer kun lidt fra din naturlige farve. Noget mere kompliceret skal håndteres på en salon.
  • Gnid vaseline omkring din hårgrænse til at holde farvestof fra farvning din hud.
  • Indstil din timer pr anvisningerne på farvestoffet pakke. Vask farven ud med det samme, og alle på én gang, når timeren slukkes.
 2. 2
  Få farve på en salon.
  • Deep betingelse dit hår et par dage før din udnævnelse. Fugtgivende dit hår vil hjælpe den til at holde farven bedre. Også, hvis du kan holde ud, ikke shampoo på dagen for din udnævnelse.
  • Medbring et billede. Du kan fortælle din stylist "strawberry blonde", men han eller hun kan have en meget anderledes syn på, hvad det betyder, end du gør. Et billede præciserer, hvad du ønsker.
 3. 3
  Tage store pleje af farvet hår.
  • Hold dit hår sundt og fugtes. Tørt hår mister farve hurtigt.
  • Beskyt dit hår, når du hovedet udenfor i solen. Bær en hat eller et tørklæde, eller sætte dit hår i en fletning eller en knude. Du kan også bruge produkter, der indeholder SPF.

Great hår for mænd

 1. 1
  Bruge nogen form for shampoo. For de fleste mandlige frisurer, er ikke nogen særlig shampoo bedre end en anden. Hvis du har skæl, kigge efter shampoo indeholdende ketoconazol, salicylsyre, tjære, zink eller selen sulfid.
 2. 2
  Beslut, om ikke at tilstand.
  • Hvis du har lige, kort hår, kan du springe balsam eller bruge en shampoo / balsam combo.
  • Curly, bølget eller langt hår, på den anden side, er sandsynligvis nødt til at være betinget. Eksperimenter med forskellige mærker at finde noget, du vil.
 3. 3
  Beskyt din hovedbund fra solen. Hvis du har tynde pletter, enten gnide solcreme på dem eller bruge en spray solcreme for at holde din hovedbund fra afbrænding og afskalning.
 4. 4
  Care for tyndere hår. Du kan prøve en over-the-counter hårvækst produkt eller tale med din læge om en recept. Disguise tynde pletter ved hjælp af ekstra-body balsam og sætte en DAB af styling gel over stedet.
 5. 5
  Gå let på styling produkter. Brug ikke mere end en skilling mellemstore klat gel. Når dit hår er på plads, kan du slutte det med en smule voks på de tips til definition og glans.

Tips

 • Skyl og våd dit hår inden du går svømning, så det ikke absorberer klor. Gør det samme bagefter at slippe af klor. Du kan også svømme med en hætte for at beskytte dit hår.
 • Prøv at bruge en bred tand kam, mens dit hår er vådt. Fugter håret bagefter.
 • Anvend ikke varme regelmæssigt.
 • Skrub shampoo og lag balsam.
 • Brug en afklaring shampoo en gang om ugen for at slippe af produktet opbygge.
 • Hvis du har glat hår og ønsker at krølle det, undgå at bruge et krøllejern, der kan skade dit hår, men i stedet bruge ruller.
 • Sov på en silke eller satin pudebetræk. Bomuld pudevår gøre håret ser tørt, de suger fugten ud og kan forårsage krus. Undgå at gå i seng med vådt eller fugtigt hår.
 • Løst binde fletning eller sætte langt hår i en turban om natten, så det ikke tangle så meget.
 • Børste eller kam dit hår op til 5 til 6 gange om dagen, eller det vil blive filtret (for folk med krøllet hår, og du behøver ikke at bruge de-tangler stuff, hvis du ikke har krøller).
 • Lær at trimme og klippe dit eget hår. Nogle frisører vil skære for meget efterlader dig følelsen værre for ware. Der er nogle store tutorials på YouTube.
 • Hvis du har krøllet hår, ikke rette det hele tiden. Det vil skade dit hår i det lange løb.
 • Brug ikke et krøllejern eller en flad jern fordi varmen gør dig håret tørt og grim.

Advarsler

 • Hvis du opdager dit hår bliver tørt, vaske det mindre hyppigt for at genoprette den naturlige olie balance. Vent dit hår bliver fedtet ved roden, før du vasker det.
 • Ingen ved med sikkerhed, hvad der forårsager skæl, men eksperter er enige om, at du skal vaske dit hår oftere, hvis du har skæl (bare sørg for at bruge en god balsam). Hvis du stadig kæmper med dette problem efter mere hyppig vask, så tal med din læge. Du må ikke have skæl, kan du have psoriasis eller seborrheic dermatitis, hvilket vil kræve receptpligtig behandling.

Ting du behøver

 • Shampoo
 • Hårbalsam
 • Heat Protection Spray
 • Vildsvin børste
 • Bred tand
 • Deep conditioning behandling
 • Hår maske
 • Olivenolie
 • Mayonnaise og æg eller fuldfed mælk
 • Kost rig på omega-3 fedtsyrer, vitaminer B-6 og B-12, folinsyre og protein
 • Volumizing mousse og fleksibel hold hårspray (til glat hår)
 • Papirhåndklæder
 • Deep conditioning behandling, varm olie behandling og havsalt spray (til krøllet hår)
 • Hat eller tørklæde til solbeskyttelse
 • Sprøjt på solcreme til hår
 • Gel og voks (for mandlige stilarter)