Wkadk

Hvordan undgår fedtet hud

Mennesker, der er tilbøjelige til fedtet hud oftest mærke til problemet på deres ansigter, fordi talgkirtlerne, der producerer olie, er større og mere koncentreret dér. Andre områder, der viser tegn på overskydende olie omfatter bryst, nakke og ryg. Selvom hormoner niveauer, stress og sundhedsspørgsmål kan forårsage udsving i mængden af ​​olie en persons hud producerer, uanset om du er tilbøjelig til fedtet, tør eller normal hud er bestemt af genetik. Da der er ingen måde at forhindre genetisk disposition, kan fedtet hud ikke kan forhindres. Men der er ting, du kan gøre for at styre olien.

Steps

Hvordan undgår fedtet hud. Vask dit ansigt to gange om dagen for at fjerne overskydende olie, så det ikke tilstopper dine porer.
Hvordan undgår fedtet hud. Vask dit ansigt to gange om dagen for at fjerne overskydende olie, så det ikke tilstopper dine porer.
 1. 1
  Vask dit ansigt to gange om dagen for at fjerne overskydende olie, så det ikke tilstopper dine porer.
  • Vælg en blid ansigt sæbe, der renser dit ansigt godt uden at udtørre huden. Brug ikke en fugtgivende sæbe, der tilføjer olier eller fugtighedscreme til dit ansigt.
  • Brug varmt vand, når vaske dit ansigt. Varmt vand kan udtørre eller irritere dit ansigt.
  • Tør dit ansigt grundigt med en blødt håndklæde efter vask.
  • Hold dig væk fra barske sæber eller facial rensemidler beregnet til at udtørre huden. Formålet vask ansigtet er at fysisk fjerne olie og døde hudceller fra dit ansigt og porer. Hvis du vælger en sæbe beregnet til at tørre fedtet hud, skal du vælge den mildeste, du kan finde og kun bruge det når det er nødvendigt.
 2. 2
  Læs produktets emballage og ingredienslisten og vælg kun vandbaserede, ikke-comedogen kosmetik, hvis du er tilbøjelig til fedtet hud.
  • Undgå oliebaserede kosmetik, som tilføjer olie til dit ansigt.
  • Vask alle makeup før de går i seng. Makeup afregner ind i porerne, og vil tilstoppe dem, hvis det ikke er helt fjernet. Påfør aldrig ekstra makeup uden først at fjerne den gamle.
  • Brug ikke kolde cremer eller lotion for makeup fjernelse, hvis du har fedtet hud. Disse produkter er designet til at fugte tør hud og kan efterlade en fedtet film på huden, hvilket bidrager til tilstoppede porer, olie oprustning og akne.
 3. 3
  Se at se, om din kost svarer til en stigning i fedtet hud problemer. Hvis det er tilfældet, skal du justere din kost i overensstemmelse hermed.
  • Undgå fedtet, fedtet fødevarer og opvarmede fedtstoffer, som forværrer fedtet hud betingelser. Erstat usunde fedtstoffer i din kost med sunde fedt findes i fødevarer som nødder, frø, avocado, og magert fjerkræ og andet kød.
  • Undersøgelser tyder på, at jod kan forværre fedtet hud betingelser. Skær ned på eller fjerne fisk og salt tilsat jod, især i udbrud.
  • Spis naturlige fødevarer og friske frugter og grøntsager så meget som muligt. Nogle grøntsager kendt for at være specielt godt for huden omfatter agurker, tomater og grønne bladgrøntsager, blandt andre.
 4. 4
  Få masser af motion, praksis afslapning eller meditation teknikker, eller finde andre måder at håndtere stress.
  • Forbindelsen mellem stress og acne er blevet bemærket af mennesker i mange år. Forskning har vist, at kroppen producerer højere niveauer af androgener i tider med høj stress. Dette vil til gengæld stimulerer talgkirtlerne, foringsrør dem til at øge olieproduktionen.
  • Fysisk stress på kroppen kan også udløse højere niveauer af androgener forårsager samme kædereaktion på olieproduktionen. Mennesker med en genetisk disposition til fedtet hud kan have øget symptomer under menstruation eller når der lider af allergi, forkølelse og andre forhold.
  • Overskydende olie oprustning på huden under høj stress tider ofte forårsager acne udbrud.
 5. 5
  Brug en dyb rengøring ansigtsmaske, som er nødvendig for at fjerne overskydende olie fra huden. En maske, der indeholder rensende ingredienser, såsom ler, såvel som beroligende ingredienser som sheasmør eller honning er det bedste valg til absorbering af olie uden at udtørre huden.
 6. 6
  Behandl acne med over-the-counter acne medicin, hvis dine forsøg på at kontrollere eller forhindre udbrud ikke lykkes.
  • Produkter, der indeholder benzoylperoxid hjælp, når kampene acne. Peroxid dræber de bakterier, der har opbygget på huden og er med til at acne. Undersøgelser tyder også på det kan skære ned på mængden af ​​døde hudceller, der er udgydt fra kropsbehåring, og dermed reducere mængden af ​​pore tilstopning.
  • Acne cremer, der indeholder resorcinol, svovl eller salicylsyre syrer bidrage til at rense porerne. Designet til brug efter acne pletter på huden, er disse medikamenter designet til at hjælpe sår heles.
  • Følg alle producentens kutymer anvisninger ved brug af over-the-counter acne produkter.

Tips

 • Drik masser af vand til at skylle og rense din krop og hud.
 • Undgå makeup, hvis muligt. Hvis du ikke kan gå uden makeup, undgå at bruge det på fedtede områder af dit ansigt.

Advarsler

 • Se en hudlæge, hvis du ikke er i stand til at styre din fedtet hud, eller hvis du acne udbrud er konstante eller svær.