Wkadk

Hvordan til at spotte en patologisk løgner

Udtrykket "løgner, løgner pants i brand" får ny betydning, når der beskæftiger sig med en patologisk løgner. Denne person kan ikke helt rodfæstet i virkeligheden, at tro de løgne de fortæller, ofte i et forsøg på at rette op på lavt selvværd. I modsætning til at fortælle et par løgnehistorier her og der, eller lidt overdrive sandheden en gang imellem, ligger den patologiske løgner om bogstaveligt ethvert aspekt af hans eller hendes liv. Fra hvor meget der blev brugt på middag i aftes til at tale om den sidste gang, at hunden var badet, føler den patologiske løgner, at hver en bid af kommunikationen strategisk betydning placeret for hans eller hendes gevinst.

Løj på et ensartet grundlag er ikke kun frustrerende, men også respektløst til den anden person. Så hvordan kan du afgøre, om du beskæftiger sig med nogen, der kan falde et par løgnehistorier på lejlighed kontra en sand patologisk løgner? Et par spor og trin kan hjælpe dig med at drage en fornuftig konklusion.

Steps

Hvordan til at spotte en patologisk løgner. Forstå hvad en patologisk løgner er.
Hvordan til at spotte en patologisk løgner. Forstå hvad en patologisk løgner er.
 1. 1
  Forstå hvad en patologisk løgner er. Dybest set, en patologisk løgner er nogen, der fortæller ligger sædvanligt, kronisk og tvangsmæssigt. Det er simpelthen blevet en livsstil for denne person, for at gøre op ting for en række forskellige årsager og i sidste ende, sandheden bliver ubehageligt, mens vævning whoppers føles rigtigt for dem. Denne form for liggende tendens til at udvikle tidligt i livet, ofte som en reaktion på svær hjem eller skole situationer, der syntes at løse bedre, hvis barnet løj. Det er en dårlig vane, ikke en manipulerende træk - det er hvordan man kan skelne en patologisk løgner fra en sociopat, der gør søger at manipulere.
 2. 2
  Undersøg, om personens detaljer og information kommer på tværs som konsekvent, hver gang de fortæller en historie. Find en nem, run-of-the-mill historie, såsom hvad personen havde til middag i aftes. De kan fortælle dig pasta og broccoli, men så kan fortælle dig og / eller andre, hummer og champagne var involveret. Detaljer og information vil konstant ændre og udvikle sig.
  • Sammenligne både store og små detaljer. Ud fra antallet af personer i løgner historie til den faktiske historie i sig selv, huske hvad der er ændret, og hvor ofte detaljerne har ændret sig i historien.
  • Hold optælling af rollebesætning involveret i historien. Hvis for eksempel, pludselig tredje gang historien er fortalt, at politiet dukker op, er du nødt til at begynde spekulerer på, om han eller hun fortæller den fulde sandhed.
  • Recall hyppigheden af ​​løgne. Patologiske løgnere vil ligge konsekvent, hvilket er én ting, du kan regne med - de vil ligge hele tiden. Gennemføre en ikke-videnskabeligt eksperiment og spørge om visse aspekter af personens liv hverdagen. Vælg noget tilfældigt ligesom hvad personen spiste til middag eller set på tv om aftenen før. Spørg den person det samme spørgsmål hele dagen for at se, om det ændringer - spille ind i løgnen ved enten at få ophidset eller vise intriger når personen udsmykker historien. Må ikke give væk, at du har hørt et andet svar før.
 3. 3
  Sammenlign historier med gensidige venner af både dig og den person, du mistænker for at være en patologisk løgner, at afgøre, om historien er ændret, eller omformet til at rumme nogle personligheder. Visse oplysninger kan forvandlet til at skabe drama eller henlede opmærksomheden på løgner.
  • Forsøger at sætte venner / familiemedlemmer mod hinanden. Hvis løgner var involveret i et skænderi, han eller hun kan ændre detaljerne, så han eller hun ser bedre ud. Også, kan han eller hun involvere andre parter, der udgør oplysninger om den anden part med henblik på at få flere mennesker på hans eller hendes side.
  • Forsøger at undgå ballade. Hvis løgner har gjort noget forkert, vil han eller hun gøre, hvad der er nødvendigt for at undgå skylden - det betyder opdigte en historie og / eller pinning skyld på en anden person.
  • Fremstilling af en løgn for at få opmærksomhed. Det vigtigste mål med mange patologiske løgnere er at få positiv berygtet. Fra at være kede af at have lavt selvværd, er den patologiske løgner mål at se bedre ud end alle andre, så folk er opmærksomme og tilbede deres bedrifter.
 4. 4
  Overvej, om personen lyver for at få opmærksomhed. En del af grunden den patologiske løgner føler sig tvunget til at lyve, fordi han eller hun kan føles som om at være i rampelyset har unddraget dem. Denne person føler, at han eller hun skal være centrum for alles univers og vil gøre, hvad han eller hun kan for at gøre det ske. Efter prøvesmagning af rampelyset, bliver det selvforstærkende og ligger vokse større hver gang bare for at holde på at være centrum for opmærksomhed. Her er nogle muligheder:
  • Sympathy opmærksomhed. Den patologiske løgner føler, at hans eller hendes problemer er altafgørende for, hvad alle andre oplever. Fra et papirklip på at blive formanet af en chef eller lærer, løber den patologiske løgner rundt og fortæller hans eller hendes historie til alle og enhver, overdrive detaljerne til latterlige proportioner for at vinde sympati fra nogen inden for hørevidde.
  • Ønsker at føle sig vigtig. Den patologiske løgner er kongen eller dronningen af ​​"én øverste". Uanset realisering du har opnået, de gjort det bedre. Denne person skal altid føle sig overlegen i forhold til dig på alle tidspunkter, uanset om det er i den faglige eller personlige arena.
  • Føles kede sig. Desværre, fordi denne persons liv ikke er rodfæstet i virkeligheden, kan han eller hun bliver let keder sig, hvis drama ikke hvirvler omkring hans eller hendes hoved. Som et resultat, kan løgne fremstilles for at underholde eller underholde denne person, hvilket desværre betyder, at andre mennesker bliver involveret og muligvis såret som følge heraf.
  • Usikkerhed. Lavt selvværd er en af ​​de største grunde til, at folk bliver patologiske løgnere. Uanset om de bevidst erkende det eller ej, en patologisk løgner føler, at han eller hun ikke er vigtigt nok, som de er, så de må gøre op resultater eller begivenheder til at positionere sig selv som værdig.
 5. 5
  Se til, om personen har en afhængighed eller hemmelige vaner, som er potentielt skadelige. Patologisk liggende kan opstå i takt med at ville skjule en alkoholiker eller stofmisbrug, en besættelse med at gøre noget for meget, såsom at bruge tid online eller gaming, eller i forhold til en medicinsk tilstand, såsom bulimi eller anoreksi. Terapi, gruppevejledning og andre professionelle interventioner er vigtigt, at sådanne mennesker, men det kan hjælpe dig til bedre at forstå sådan lyve, hvis du ved om motivationen bag det.
  • En del af behandlingen skal tage fat kompulsiv lyve. En kompulsiv løgner kan ændres.
  • Der kan være andre personlighedsforstyrrelser omtvistede, såsom narcissistisk personlighedsforstyrrelse, bipolar lidelse eller borderline personlighedsforstyrrelse.
 6. 6
  Undersøg personens reaktion, når de er busted i en løgn. Det værste der kan ske for en patologisk løgner skal busted for at fortælle løgn.
  • Extreme defensiveness. Forvent personen til at blive ekstremt defensiv, gør hvad han eller hun kan for at pin skylden på en anden.
  • Hurtigt opdigte en anden løgn for at dække over den oprindelige FIB. Den patologiske løgner starter cover-up proces hurtigt for at sikre, at deres omdømme forbliver i Takt. Dette kan omfatte en større løgn end den oprindelige FIB - hvilket kan være ganske indlysende.
  • Hævngerrig og kan søge hævn. Raseri og vrede kan være en anden reaktion, der stammer fra at blive "outed", så forventer mulig gengældelse eller hævngerrig adfærd. Alternativt kan de føle ked af, at de er blevet fanget i den handling af en person, der bekymrer sig for dem og har en tårevædet nedsmeltning.
 7. 7
  Bestem hvis personen bor i virkeligheden. Den patologiske løgner er en, der typisk ikke leve i virkeligheden og har problemer med at opretholde en sammenhæng i hans eller hendes liv. Nogle tegn kan nævnes:
  • Vandrer fra job til job. Han eller hun kan ikke være i stand til at holde et job i lang tid på grund af enten blive busted for at lyve eller ikke er i stand til at håndtere dag-til-dag verdslige opgaver, fordi bluffe deres vej ind i jobbet.
  • Kan ikke holde et fast forhold. Romantiske og interpersonelle relationer ofte mislykkes - denne person vil typisk have en kærlighed af hans eller hendes liv eller en bedste ven for et par måneder, og derefter vil pludselig ikke længere har kontakt med denne person. Mellem løgne og urealistiske forventninger, kan den patologiske løgner ofte tiltrækker en sværm af nye relationer, men har problemer med at opretholde dem.
  • Kan fremmedgjort fra familien. Efter år for at blive løjet for, kan familiemedlemmerne ikke være meget støttende eller tæt til denne person.

Tips

 • En person, der ligger sædvanligvis vil generelt mister evnen til at skelne løgn fra virkeligheden. Han eller hun vil tro ligger til at være sandheden - at gøre konfrontere en patologisk løgner på deres ligger næsten umuligt.
 • Husk på, at patologiske løgnere typisk overdrive alt, hvad de fortæller dig så tage deres historier med et gran salt.
 • Forstå, at du aldrig får en konsistent historie, når du taler med en patologisk løgner.
 • "Mythomaniac", "kompulsiv løgner", "sædvanlige løgner" eller "kronisk løgner" er andre navne, der anvendes til en patologisk løgner.
 • Nogen, der konsekvent ligger til dig er en form for respektløshed - ikke nogen, du ønsker at stole eller anser for at være en sand ven.
 • Hvis du interesserer den person, minde dem ofte, at de ikke behøver at foregive at være perfekt. Pege på et par af dine egne fantastiske skrue ups og fiaskoer i livet.

Advarsler

 • Du kan opmuntre nogen til at få behandling for at lyve, men du kan ikke gøre dem. Faktisk kan du have en meget hård tid at få denne person til at acceptere, at deres liggende er endnu et problem, endsige noget behov for terapi.
 • Hvis du har mistanke om personen fortæller en løgn for at dække op for ulovlig aktivitet, overveje at kontakte myndighederne.