Wkadk

Sådan stoppe med at være uundværlig

Er du travlt med at være alles nogen? Aldrig droppe anmodninger og krav fra en ven, kollega eller partner, men alt for villige til at lade dine egne behov falde af i svinget? Føler du, at hvis du ikke gør det, vil alt andet falde fra hinanden i sømmene, og en katastrofe vil opstå? Hvis dette lyder som dig, kan du have et slemt tilfælde af uundværlige "itis", og det er tid til at få reel. Her er hvad de skal gøre.

Steps

Sådan stoppe med at være uundværlig. Lær at ingen er uundværlig.
Sådan stoppe med at være uundværlig. Lær at ingen er uundværlig.
 1. 1
  Lær at ingen er uundværlig. En barsk kendsgerning at lære, men et reelt problem. Hver person er i en udskiftelig situation, når de baserer deres værdi på, hvad de gøre, snarere end på, hvem de er. Selv en mor, der gør alt for hendes barn er udskiftelig, hvis barnet gifter eller finder en anden til at "gøre det hele" (selvom sikkert hun ikke udskiftes som en kærlig person, der betyder noget). Dit værd skal være baseret på værdiansættelsen af ​​dig selv, ikke på at skabe værdi ved at gøre for meget for andre.
  • Lær din. En fælles vane for mange mennesker er at definere sig selv ved, hvad de gør i livet (hvad enten det er en lønnet eller ulønnet job, eller en rolle), snarere end ved værdsættelse selv som en helhed. Som et resultat, den når nogen antyder, at du ikke er behov for at stemme overens tegner denne måned eller du ikke behov for at babysitte børnene, kan det være en stor ego ramt snarere end at se det som en mulighed for at gøre noget andet lige værdifulde og nyttige.
  • Selvværd er ikke noget, man kan lære af en bog, selv læse om, hvordan andre mennesker har fundet deres vej af i livet kan hjælpe med at guide dine egne ideer. Det er vigtigt at bruge tid på at tænke dit formål, værdier og talenter nu og da, for at sikre, at du fører et tilfredsstillende liv.
  • En af de vigtigste måder at udvikle selvværd er at respektere dig selv. Dette betyder ikke at sætte dig ned og lære at hævde dig selv, når du føler, at dine grænser er blevet overskredet eller ignoreres.
  • Uundværlighed kan være et tegn på at ville være i kontrol, eller at blive betragtet som "the" ekspert, det kan også signalere omfanget af din comfort zone. Denne form for kontrollerende eller selvtilfredse tilgang er sandsynligvis føre til lukkede sind om nye måder at gøre tingene på. Da tingene altid er under forandring, kan denne tilgang få dig til at føle sig truet, når nye mennesker og ideer ankommer, samt forlader du føler. Husk, at ekspertise er en fælles oplevelse, og at læring fortsætter med at være afgørende, selv for den højt specialiserede ekspert. Hvis du bekymre dig om at miste ansigt, når du indrømme, at du ikke kender alle eller at du måske ikke være den rette person til opgaven, er det tid til at lette op og acceptere, at du ikke kan gøre det hele.
 2. 2
  Spørgsmål, hvorfor du altid bliver spurgt. Når nogen beder dig om at gøre noget mange gange i træk, spørgsmålet om, hvorfor de valgte dig. Hvis du får et svar som "fordi du altid gøre det", eller "fordi du er den eneste person, jeg kender, der nogensinde bliver arbejdet færdig omkring her" eller "fordi du er her", så du ved, du er godt på vej til at blive brugt i stedet for at blive betragtet som uundværlig.
  Hvis du er bekymret for, at du bliver taget for givet, søge årsager som "fordi din kreative vision vandt os kontoen sidste gang", før at sige ja. Og selv når du er enig, skal du altid huske, at det er hensigtsmæssigt at spørge om råd, hjælp og uddelegering Myndighed, og ikke bare for at antage, at du er "det" for alt.
 3. 3
  Tænk på de tidspunkter, du har været sparket udeladt eller faldet fra aktiviteter eller arrangementer, eller overset et job eller rolle. Det er en øvelse i at hjælpe dig til at indse, at du ikke er så uundværlig efter alle. Endnu vigtigere, det handler om at se den bagside til din egen følelse af uundværlighed. Principielt, være opmærksom på, at andre mennesker har det fint indsætte sig i "din" rolle eller job, hvor de finder det hensigtsmæssigt at gøre det. Set fra dette perspektiv, kan det hjælpe dig til at indse, at uundværlighed er ofte en praktisk koncept for dig at vedtage, når du ønsker at holde fast i noget hele for dig selv, men meget ubelejligt, når en anden vedtager det, og forhindrer dig i at tage på de muligheder, de ' re hogging.
  At undslippe denne tankegang, lære at tage på nye roller eller opgaver, der har potentiale til at udvide dine egne evner og horisonter, uden at føle som om du ødelægge en anden persons uundværlighed. Forudsat at du er afhængig af at gøre, hvad du er bedst til, og nærmer sig det i et team orienteret måde, du ikke tager noget væk fra en anden person, ligesom de ikke føler de tager noget væk fra dig, når de gribe de muligheder.
 4. 4
  Indse, hvad du er oppe imod. En af de moderne paradokser er, hvordan et værk, der viser sig gang på gang, hvor undværlige vi er, når det kommer til fyringer og degradere også driver os til at forsøge at være så uundværlig som muligt på arbejdspladsen. Desværre er dette forsøg på at virke nødvendighed for resultater i at placere alle dine æg i en kurv på den virksomhed du arbejder for, hvilket gør tingene meget risikabelt for dig, når tiderne bliver hårde og virksomheden akser folk. Alle de lange timer, ekstra mil, og gå uden på arbejdet kan faktisk svække din position, hvis du ikke give tid til at være en, afbalanceret person med interesser og kontakter uden for virksomheden, ting, der kan fungere som et sikkerhedsnet, når din job går galt.
  • Vær meget forsigtig med at gøre dig selv "uundværlig" til en uinteresseret selskab, med alle midler være ansvarlig, engageret og nyttigt som medarbejder, men ikke stole på altid at blive elsket af jobbet. Vel vidende, at du er potentielt undværlige giver dig mulighed for løbende at dyrke back-ups, du har brug for at sikre et opfyldt, og færre bekymringer redet liv.
  • På arbejdet, gør grænser klart, såsom begrænsning af tid til rådighed for møder, der tager fridage, distancearbejde, idet ferieperioder, osv. Hvis du er tilbøjelig til at give op ferier eller deltage i en møde for mange, fordi du føler dig uundværlig, du vandt ' t være den mest forfrisket, kreative eller entusiastiske medarbejder om bord.
  • Stop frygte tanken om at genstarte din karriere. En ny karriere giver dig mulighed for at have "nybegynder sind". Mens skræmmende, skifte karriere helt kan ryste en fast og frygtsom tankegang, der har du bundet til din nuværende arbejdsplads. Med en hel masse nye ting at lære og gøre, vil du ikke have en chance for at føle sig uundværlig eller selvtilfredse!
 5. 5
  Lær at sige nej. Hvis du ikke gør det, kan du ende med at sige ja til mere end du er i stand til at håndtere og du risikerer at gøre en middelmådig job tingene kan, snarere end et godt stykke arbejde på et par ting. Være selektiv og lære høflig, men fast måder at sige nej, såsom: "Jeg kan ikke i dag, sorry", "Jeg ville elske at, men jeg har travlt for den næste måned.", "Tak for at spørge, men det er ikke i mit område af ekspertise, og jeg er nødt til at få børnene hjem med 5 hver dag alligevel. "
  • Tjek dine niveauer. Hvis de er høje, er det meget muligt, at et element af følelse uundværlig er involveret. Du kan gøre alt for alle og ikke at give dig selv den tid af dagen, noget, der er forpligtet til at stige stress og spændinger i dit liv. Stressniveau vil reducere markant, når du minimere din følelse af uundværlighed og blive selektiv om, hvad du vil og ikke vil gøre for andre mennesker.
  • Sæt farten ned! Lær tålmodighed og acceptere, at fokusere på et par ting, og gør dem godt er bedre end at sprede dig selv alt for tynd til at bevise for enhver, at du er der for dem.
 6. 6
  Lær at uddelegere. Denne færdighed er ofte overset af dem, der føler uundværlig, fordi der er en frygt for en anden gør, hvad du opfatter som dit job, rolle eller opgave. Godhed, kan de endda være bedre til det end dig! Når du føler denne måde et let spørgsmål at spørge dig selv, er dette: Hvad er det værste der kunne ske? Det kunne være, at de er bedre til at gøre noget, end dig, men er det virkelig en rolig? Hvis det er sandt, du er frigjort til at forfølge noget, du er virkelig god til, fordi der i al sandsynlighed, har du uddelegeret noget, du ikke har tid til eller interesse i at gøre.
  Delegationen arbejder også på at sætte opgaver tilbage med den person, der er bedst i stand til at håndtere dem, og dette er især vigtigt, hvor nogen rejser spørgsmål om noget, som de helt klart har spottet, og synes at vide, hvad de skal gøre ved det. Brug delegation at give dem mulighed for at blive involveret mere dybt i at finde løsninger på de problemer, snarere end at have dig på det forkerte ben er defensiv eller overbelastet.
 7. 7
  Lær at skelne mellem værdifulde og uundværlige. En værdifuld person er en person, hvis kvalifikationer og resultater er meget efterspurgt, godt belønnet, og ofte rost, en sådan person er som regel en, der har evnen til at anmodninger og arbejde i et tempo, der passer dem. En uundværlig person er en person, der altid er der, pålidelig, pålidelig på dråbe af en hat, men er ikke nødvendigvis den, der får trofæet, eller bliver bemærket af de rigtige årsager. Uundværlighed er ofte sidestilles med at være en dørmåtte, jo mere du føler dig uundværlig, jo mere du er sårbar over for at have alle tørre deres fødder på dig, da de lægger opgaverne på til dig uden reelt at anerkende dit sande talenter og værd.
 8. 8
  Sæt balance tilbage i dit liv. Sammen med at lære at sige nej og stå op til dine behov, handle på disse behov. Begynd forkæle dig selv og gøre de ting du hellere har gjort, mens du har været alt for travlt med at være uundværlig. Begynde at gøre det klart for andre, hvor dine reelle talenter ligger og svare beredvilligt, når disse talenter bliver næret og. Nogle gange, det kræver en fuldstændig pause fra hvad du har gjort, så du kan få perspektiv og vende tilbage som en forfrisket person, klar til at tackle tingene anderledes, det er værd at lede resten af ​​dit liv med realiserede selvværd.

Tips

 • Hvis din familie er kilden til din følelse uundværlig, kan dette være den sværeste binder fremmest på grund af de følelsesmæssige involverede vedhæftede filer. Søg hjælp udefra til at afklare situationen, hvis nødvendigt, men bestemt begynde at påpege hver familie medlems personlige ansvar i stedet påtager det hele. Nogle gange er det et tilfælde af at tale om, hvad alle er simpelthen blevet antagelse.
 • Har en diskussion med den person eller gruppe at du føler dig uundværlig. Hvis boss 'forventninger er urealistiske, eller frivillig organisation er afhængig for meget på din altruisme, kan det være tid til at bede om ændringer. Fortæl chef eller frivilligt organisation, som du har behov, så meget som dem du tilbyder eller frivilligt at hjælpe.
 • Fortæl din chef høfligt at din præstation ikke er optimal, når du stadig er ved skrivebordet 10 PM natten når du har været i, siden 08:00. Få dit arbejde udført ved 5 pm og efterlade hurtigt. Hvis det ikke kan gøres på tid, er det enten for meget arbejde, eller du måske nødt til at vurdere, hvordan du bruger tiden i løbet af dagen. Hvis det er den slags job, hvor sådanne timer betragtes normen, medmindre det virkelig er spændende dig, kigge efter en ny karriere.
 • Fortæl læreren, at du ikke er den eneste i klassen, der kan påberåbes for at rense ud i akvarium. Du skal være i den situation at blive taget for givet, fordi du lader dem og en lille snak kan hjælpe med at oplyse dem om at se, at du bliver påberåbt for ofte. Kun få mennesker som at blive placeret i den situation at skulle dette påpeget, og vil afhjælpe det hurtigt.

Advarsler

 • Bemærk, at nogle færdigheder er uundværlige, især når du ikke klikker med den person i stand til at affyre, orlov, eller ophøre med at kommunikere med dig. Mange mennesker ville foretrække at arbejde, bo, eller lege med nogen, de kan lide og komme sammen med selv om personen ikke er optimal i kompetencer eller opgaver end en person, der er genial på den rolle eller job, men er en total hård sag at komme sammen med. Husk, at bare fordi du er genial betyder ikke, du er tåleligt! Brug mere tid børstning op på de socialiserende færdigheder, hvis du ønsker større stikning magt.