Wkadk

Sådan kommer emanciperede som en teenager

Overvejer du frigørelse? Emancipation er en juridisk proces, der giver teenagere uafhængighed fra deres forældre eller værger. Den alder, hvor du kan blive emanciperede varierer mellem jurisdiktioner, men det er 16 i de fleste stater. Teenagere, der er frigjort har rettigheder og ansvar ikke deles af de fleste mennesker under 18 år. Læs videre for at få oplysninger om, hvordan du beslutter at forfølge frigørelse og hvad de kan forvente fra processen.

Steps

Sådan kommer emanciperede som en teenager. Forstå hvad frigørelse indebærer.
Sådan kommer emanciperede som en teenager. Forstå hvad frigørelse indebærer.

Beslutter at forfølge frigørelse

 1. 1
  Forstå hvad frigørelse indebærer. Når en person når 18 år, han eller hun bliver en juridisk voksen, tager på de rettigheder og forpligtelser, der følger med voksenlivet. Teenagere, der er frigjort før alder 18 vinde de samme juridiske rettigheder og ansvar. De er ikke længere støttes økonomisk af deres forældre, og de er ikke længere lovligt lov til at stole på deres forældre til at opfylde deres behov. Overvej følgende rettigheder og pligter du ville have som en emanciperet teenager:
  • Du skal finde dit eget sted at bo, og være ansvarlig for at betale husleje.
  • Du skal give din egen mad, tøj og andre materielle behov.
  • Du kan få en vielsesattest, kørekort, eller deltage i væbnede tjenester uden dine forældres tilladelse.
  • Du kan underskrive kontrakter uden dine forældres engagement og være juridisk ansvarlig for at håndhæve dem.
  • Du kan købe og sælge ejendom.
  • Du kan tilmelde dig i en skole eller college ved dig selv.
  • Du kan vælge, hvad medicinske behandlinger, du modtager, og du er ansvarlig for at betale for dem.
 2. 2
  Vide, hvad kvalificerer dig til frigørelse. Teenagere har en række grunde til at ville juridisk uafhængighed fra deres forældre, fra at blive gift i en tidlig alder til over en voldelig situation, de ønsker at forlade. Overveje at forfølge frigørelse, hvis en af ​​følgende årsager gælder for dig:
  • Du er lovligt gift, og ønsker at få de samme rettigheder som en voksen.
   • I dette tilfælde er frigørelse opnås med forældrenes samtykke og tilladelse fra retten.
  • Du er allerede økonomisk uafhængig, og ønsker at have de rettigheder, der følger med økonomisk uafhængighed.
  • Dine forældre eller værge har fortalt dig, at du ikke kan leve med dem.
  • Dine forældre eller værge er fysisk eller seksuelt misbrug.
  • Situationen ved dine forældre eller værge hjem er moralsk forkasteligt for dig.
  • Dine forældre eller værge har stjålet dine penge.
 3. 3
  Kend alternativer til frigørelse. Det er ikke let at tage på de juridiske rettigheder og ansvar en voksen i en tidlig alder. Mange teenagere har ikke ressourcer til at betale for husleje, tøj og dagligvarer uden hjælp, og en dommer ikke vil yde frigørelse, medmindre du viser du kan tage vare på dig selv. Desuden kan vinde frigørelse forårsage en permanent splittelse i en familie, og bør kun gennemføres, når der ikke gode alternativer eksisterer.
  • Overveje at tale med din studievejleder eller en betroet voksen ven om dine muligheder. Han eller hun kan være i stand til at mægle en aftale mellem dig og dine forældre, der ville hjælpe dig til at føle komfortable levende under deres formynderskab, indtil du fylder 18 år.
  • Hvis du ikke ønsker at leve med dine forældre længere, og din grund er, at du ikke får sammen med dem eller du er uenig med deres regler, er du sikkert bedre tjent opholder sig med en slægtning eller ven for en stund i stedet for at forfølge juridisk frigørelse.
  • Hvis du er i et voldeligt forhold, frigørelse måske stadig ikke være det bedste valg, da emanciperede enkeltpersoner kan ikke længere blive hjulpet af Child Protective Services. Kontakte din statens Child Protective Services kunne være den mulighed, der bedre opfylder dine behov.

Forberedelse til at blive emanciperede

 1. 1
  Lav dine egne penge og styre det. Når du forfølge frigørelse, skal du bevise over for domstolene, at du er økonomisk uafhængige, og at du har et job. Hvis du endnu ikke har et job, finde en så hurtigt som muligt.
  • Skriv et CV, der inkluderer tidligere job, frivilligt arbejde, og klubber og andre aktiviteter. Kig i de klassificerede afsnittet i din lokale avis for job, der ikke kræver en studentereksamen.
  • Gem så meget af dine penge som du kan. Må ikke bruge penge på tøj eller underholdning. Køb hvad du har brug for brugte, eller forsøge at finde det gratis. Købmandsbutik frugally, købe billige hæfteklammer som bønner, kål og tun. Åbn en opsparingskonto på din lokale bank.
 2. 2
  Finde et nyt hjem. Når du forfølge frigørelse, skal du være i stand til at vise, domstolene, at du lever i en permanent hjem. Du vil sandsynligvis ikke være i stand til at råd til et hus, kigge efter en lille, meget billig lejlighed, eller oprette en permanent ordning med en slægtning eller ven.
 3. 3
  Få dine forældre til at samtykke. Frigørelsesproces er lettere, hvis dine forældre er enige om, at det er den bedste fremgangsmåde. Hvis de ikke gør det, bliver du nødt til at bevise, at de ikke støtter dig.

Iværksættelse frigørelsesproces

 1. 1
  Udfyld et andragende for frigørelse. I de fleste jurisdiktioner, kan enten du eller dine forældre indgive et andragende til din frigørelse, med eller uden bistand fra en advokat. Kontakt Circuit Court i din jurisdiktion og bede om et andragende, og derefter fylde det ud sammen med alle andre former, du er forpligtet til at levere, og som kan omfatte følgende:
  • En erklæring på andragendet, som er en beskrivelse af dine grunde til arkivering det.
  • En finansiel opgørelse beskriver din personlige økonomiske situation.
  • En kontrol af, at du har arbejde, og derfor vil være i stand til at betale dine regninger.
  • En redegørelse, som viser, at du har social uafhængighed.
  • En erklæring fra enten dine forældre eller en voksen, der kender dig personligt og mener emancipation at være i din bedste interesse, så som din læge, socialrådgiver, psykolog, lærer, studievejleder, skole administrator eller minister.
 2. 2
  Fil andragendet og papirarbejde med en ansøgningsafgift. Når du har papirerne udfyldt, returnere den til Circuit Court og betale ansøgningsafgift. Gebyrer på varierer fra stat til stat, men er generelt fra 115€ til 150€.
  • Hvis du du ikke kan betale ansøgningsafgift, bede om et gebyr vakle form fra ansatte i retten.

Opnåelse emancipation

 1. 1
  Deltag i et indledende møde. Efter din papirarbejde er blevet behandlet, vil du modtage en dato for en foreløbig, at du skal deltage, med eller uden en advokat. Dine forældre eller værge vil blive givet meddelelse om, at de også kan deltage, hvis de ønsker.
  • Den ret vil sikre, at du er i stand til at opretholde sig selv økonomisk og socialt.
  • Dine forældre eller værge vil få mulighed for at gøre indsigelse mod dit andragende, hvis de ønsker det, og forklare deres begrundelse herfor.
  • I nogle tilfælde en undersøgelse vil blive gennemført. Hvis dine forældre og værge findes at være at give en acceptabel hjem, og ikke ønsker for dig at blive emanciperede, kan din andragende afvises.
  • Hvis de forelagte oplysninger viser sig at være sandt, vil din sag bevæge sig fremad og et retsmøde vil blive planlagt.
 2. 2
  Deltag i et retsmøde. Under retsmødet, er du som den mindre ansvarlig for at bevise, at dine forældre enten godkende frigørelsesproces eller ikke støtter dig, at du har mulighed for at styre dine økonomiske og sociale anliggender, og at du forstår dine rettigheder og pligter.
  • Hvis du er i stand til at fremlægge bevis, der er acceptabel for Domstolen, vil emancipation blive givet, og vil blive holdt på filen med Retten, indtil du er 25..
  • Hvis du eller dine forældre indsigelse mod beslutningen, enten for at give dig frigørelse eller ej, kan du indgive en klage til Court of Appeals.
 3. 3
  Lev som en voksen. Når du har fået emancipation, er du ansvarlig for at leve helt uden hjælp fra andre voksne. Du er ikke længere juridisk tilladt at stole på dine forældre om hjælp, så det er vigtigt at gøre det godt på dit job og holde op med dine regninger til at skabe et stabilt liv på egen hånd.

Tips

 • Den mere voksen-lignende og forberedt til selvstændigt liv, du synes, jo bedre er dine chancer for at have frigørelse godkendt.
 • Emancipation betyder ikke, du er nødt til helt adskilt fra dine forældre, selv om det betyder dine forældre ikke længere er juridisk ansvarlig for dig.
 • Hvis du har penge nok, kan en advokat hastighed og hjælpe med at forbedre dine chancer for at få frigjort.
 • Teenagere er typisk kun emanciperede, hvis det menes at være i deres bedste interesse. Du vil sandsynligvis ikke blive emanciperede, hvis du bor i et kærligt hjem, men bare ikke får sammen med dine forældre. Emancipation bør kun ske under ekstreme omstændigheder.

Advarsler

 • Emancipation giver dig mange rettigheder, men ikke alle de rettigheder, en voksen. Du kan ikke drikke, stemme, eller stopper med at gå i skole.