Wkadk

Hvordan til at bryde dårlige nyheder

Breaking dårlige nyheder til nogen er aldrig en behagelig opgave, men bryde det på det forkerte tidspunkt eller i den forkerte måde kan være endnu værre, så det er vigtigt at kende de bedste metoder til at bryde dårlige nyheder. Den virkelige vanskelighed (udover indholdet af de dårlige nyheder), er, at det er lige så svært for den person at bryde den dårlige nyhed, da det er for den, der modtager den.

Uanset om du er en professionel levere nyheder om en patients sygdom, finansielle formuer, eller juridiske problemer, eller du er en ven, et familiemedlem eller nabo skulle fortælle nogen du kender godt noget dårligt, vil denne artikel give nogle metoder til at hjælpe du gør dette med det mindste beløb af forværring for begge parter.

Steps

Hvordan til at bryde dårlige nyheder. Arbejde gennem din egen reaktion på nyheden, før forberede dig til at fortælle en anden.
Hvordan til at bryde dårlige nyheder. Arbejde gennem din egen reaktion på nyheden, før forberede dig til at fortælle en anden.
 1. 1
  Arbejde gennem din egen reaktion på nyheden, før forberede dig til at fortælle en anden. Nyheden kan påvirke dig lige dårligt, eller det kan forstyrre dig betydeligt, selv om det ikke påvirker dig direkte. Det er vigtigt for dig at være i stand til at have givet dig selv en chance for at gendanne din inden du forsøger at forklare tingene til en anden. Måske har en, tage et brusebad, meditere eller gøre dyb vejrtrækning i et par minutter, eller blot sidde i et roligt mørkt sted for nogle øjeblikke til at give dig selv en chance for at trække sig sammen. Når du har flyttet forbi den første, vil det være mindre skræmmende at fortælle den anden person, men det er vigtigt at erkende, at det stadig vil være hårdt, så ikke føler, at du er nødt til at være "perfekt løst", før at tale med dem, hvis de dårlige nyheder påvirker også dig, det er urealistisk at selv forsøge.
 2. 2
  Bestem, om du er den rette person til at bryde nyheder. Hvis du er en afslappet bekendt, der netop er sket for at lære tidligt om nogle bryde dårlige nyheder, måske skal du ikke være bærer af denne nyhed. Det er ufølsom at sprænge personlige eller følsomme oplysninger over sociale medier, for eksempel, bare fordi du ved noget. Hvis nyheden vedrører et dødsfald eller andre alvorlige omstændigheder, give familien og nære venner tid til at ringe til eller besøge folk personligt, før du hopper i.
 3. 3
  Øv, hvad du vil sige. Dette kan hjælpe dig med at formulere de ord, du gerne vil bruge, men være parat til at være fleksibel og klar til at tilpasse sig den anden persons stikord (se nedenfor).
 4. 4
  Sørg for, at de fysiske rammer er komfortable og private. Det værste, du kan gøre, er at buse ud af noget i et offentligt rum med ingen steder for modtageren at vende eller endda sidde ned for at klare eftervirkningerne af at høre det. Vælg et område, der har et sted at sidde eller hvile, og som har en lav sandsynlighed for at blive antastet af andre mennesker. Andre ting at gøre for at forbedre miljøet kan nævnes:
  • Sluk alle elektroniske distraktioner såsom tv, radio, musik, etc.
  • Træk den blinde eller gardiner, hvis det vil forbedre privatliv, men ikke lukker for meget lys, hvis det er i dagtimerne.
  • Luk døren eller trækker på tværs af en skærm eller et andet element til at skabe et privat rum for jer to.
  • Hvis du tror, ​​det ville være nyttigt, har et familiemedlem eller en ven også ledsage dig.
 5. 5
  Vælge det rigtige tidspunkt, hvis muligt. Sommetider venter er ikke mulig, fordi nyhederne skal leveres umiddelbart før eller dårligt, vil bliver involveret. Men hvis det er muligt, forsinke dårlige nyheder indtil et tidspunkt, hvor den anden person er til rådighed og modtagelig. Med andre ord leverer dårlige nyheder som en person der kommer i døren fra en dag med arbejde eller skole, eller når du lige har haft en enorm række med din partner er ikke sandsynligt, at være den bedste af gange. Mens der ikke er "god" tid til at fortælle dårlige nyheder, der er et punkt til at vente, indtil en person ikke er i midten af ​​ankommende eller lignende.
  • Hvis nyheden er af en sådan import, og at det ikke kan vente til en "bedre tid", bare tage en dyb indånding og bryde ind til, hvad der sker med noget lignende, "Jeg har brug for at tale med dig, Jane, og jeg er bange for, det ikke kan vente. "
  • Den følelse af uopsættelighed kan også bibringes over telefonen, men det er nyttigt at spørge, om det er muligt at møde op hurtigt, så du kan dele nyheden ansigt til ansigt. Hvis dette ikke er muligt, eller hvis personen virkelig behov for at vide nu, selvom, du bedst spørger modtageren, hvis de sidder ned som du har brug for at fortælle dem noget ubehageligt. Hvis du er bekymret for, hvordan de kan klare alene, tyder også på, at de har en anden i nærheden for support.
 6. 6
  Vurdere, hvordan modtageren af nyhederne er følelsen før din levering af nyheder. Naturligvis, vil de allerede være advaret, at noget er op af din anmodning om at tale i private og formidling af det private rum. Det er også vigtigt at finde ud af hvad personen allerede ved, for at undgå at gentage tingene eller forlænge en allerede vanskelig situation. Dette trin er vigtigt, fordi det vil hjælpe dig til at skræddersy de ord og tilgang du bruger til at starte fortællingen af ​​de dårlige nyheder. Ting at se efter, er, om den anden person allerede synes at have en anelse om, at noget slemt er op, tilstedeværelsen af frygt, angst eller bekymring, og hvorvidt denne nyhed vil komme fra "ud af det blå" (ligesom et dødsfald i en bilulykke), eller er noget uundgåeligt selvom det endnu ikke står (som svigt af en kræftbehandling).
  • Overvej, hvad den dårlige nyhed er. Hvor slemt er det? Forsøger du at fortælle nogen, at deres kat døde, eller at du har mistet dit job? Har et familiemedlem eller en nær ven døde? Hvis den dårlige nyhed vedrører dig (som du miste dit job) virkningerne vil være anderledes, end hvis problemet vedrører dem (såsom deres kat døende).
 7. 7
  Approach leveringen af de dårlige nyheder. De ord og din stil af levering er afhængige af, hvem du er, dit forhold til den person, du bryde det til, og den sammenhæng af nyhederne. Brug stikord opnået fra det foregående trin at skræddersy din levering metode, men der er nogle vigtige ting at huske på, når at levere dårlige nyheder:
  • Transition: hjælpe den person blive klar til uventede dårlige nyheder med sådanne sætninger som: "Jeg har nogle triste nyhed at fortælle dig", "Jeg har netop modtaget et opkald fra hospitalet: der har været en ulykke, og..." eller "Jeg har talt med din specialist og...", "Der er ingen nem måde at sige dette, men..." etc.
  • Narrative: Vær blid, men kommer til det punkt - det er nemmere på den person, der modtager dårlige nyheder end slinger i valsen. Må ikke vandre eller gøre small talk. Giv historien om, hvad der er sket (det narrative) til at forklare begivenheder. Kig de person (er) lige i øjnene, og uden fortælle dem, hvad der er sket. Hvis der har været en ulykke, og en person er død, siger det direkte, men forsigtigt: "Jeg er så ked af at fortælle dig dette, Michael var i en forfærdelig bilulykke. " Giv personen lidt tid at følelsesmæssigt forberede hvad du måske fortælle dem, og efter at de tager et åndedrag til at indsamle dem selv, vil de sige, "Hvad skete der?" eller "Hvordan er han?" Derefter følge op direkte med, "Jeg er så ked af det, men han blev dræbt."
  • Som du fortælle de begivenheder, reagerer på den anden person, som de opstår ved at anerkende og tage dem.
  • Undgå at bruge eufemismer eller metaforer når der leverer dårlige nyheder.
 8. 8
  Fokus på god kommunikation og en empatisk respons. Selv hvis du ikke måle den anden persons indledende følelser korrekt, og du forkludre levering af nyheder, den vigtigste del af breaking news er, hvor godt du reagerer på den anden persons følelser. Brug følgende empatisk teknik foreslået af onkolog Dr. Robert Buckman:
  • Identificer de følelser (r) - disse kan omfatte chok, frygt, vrede, vantro, sorg, angst eller en kombination af disse og andre følelser;
  • Identificer årsagen til følelserne - som regel dette vil være den dårlige nyhed i sig selv, men det kunne være mere lagdelt end dette, så vær opmærksom
  • Foretag forbindelsen mellem identifikation af følelser, og årsagen, og gøre det klart for modtageren, at du får forbindelse. Gør dette ved at anerkende deres svar, såsom "Det er en klart en forfærdelig chok" eller "Jeg kan se, at du virkelig og vred over, hvad der er sket," og så videre. Gør dette lader personen ved, du får deres smerter eller andre reaktioner, og at du har bundet det til de nyheder, du lige har viderebragt uden at passere nogen dom, hvilket gør nogen antagelser, eller forsøger at minimere deres følelser.
  • Hvis de reagerer med stor vrede og råber, eller opfører sig vredt, bevare roen, men ikke placere dig selv i en position for at blive skadet. Hvis de græde, være der for at trøste dem. Hvis de bliver voldelige, søge hjælp omgående.
  • Erkend, at modtageren kan forblive tavs, lade nyheden synke i. Hvis de gør det, skal du placere din arm omkring deres skuldre og bare sidde med dem i en udstilling af sympatisk solidaritet.
  • Når trøste person huske sociale og kulturelle konventioner at undgå at gøre situationen værre.
 9. 9
  Beslut hvad de skal gøre næste. Det er alt sammen meget godt levere dårlige nyheder, men der skal være en strategi for efter levering af det. Handling kan hjælpe med at forhindre en person i at gå ind i en tilstand af lammelse og chok, og kan give dem en følelse af at være involveret, eller gør noget for at løse, administrere, behandle, eller står over for resultaterne af de dårlige nyheder. Hjælp til at beslutte, hvordan man håndterer nyhederne. Hvis en person er død, hvordan vil den ven eller slægtning klare? Hvis en kat døde, hvordan vil ejeren ære det? Hvis nogen har mistet deres job, hvordan de finder en ny?
  • Måske du kan tilbyde at tage modtageren eller andet sted, såsom at besøge et hospital, indsamling ejendele, se en, gå til politiet, eller hvad der er behov for, hvor din støtte kunne være nyttig.
  • Gør det klart, hvad der sandsynligvis vil ske næste, især med relation til din egen involvering. Hvis du er en læge leverer dårlige nyheder om behandling for eksempel, kan du skitsere de næste skridt for patienten fortsætter med at besøge dig. Blot lade den person vide, hvornår du vil være omkring eller tilbage igen for at kontrollere på dem kan være en hjælp i sig selv.
  • Uanset hvad lover du gør for at hjælpe den person, der har modtaget dårlige nyheder, skal du sørge for at følge op på, hvad du har sagt du vil gøre. "
  • Give den person din tid, hvor det er muligt, og være accepterende over for deres behov for at sørge hvor det er relevant.

Tips

 • Husk, at alle reagerer forskelligt på dårlige nyheder. Bare fordi de håndterer noget anderledes, end du ville, er der ingen grund til at tage reaktionen, personligt eller at nedgøre deres følelser.
 • Sørg for at du selv er parat nok til at bryde nyheder. Være i kontrol over dine følelser og ophold så rolig som du nogensinde kan være.
 • Overvej "passerer-the-buck". Ville nyhederne bedre accepteret kommer fra en anden? Hvis et familiemedlem døde, kan en præst eller en nær ven være en bedre person til at levere nyheder, så kunne det være klogere at lade dem levere det. Dette gælder især, hvis du ikke er virkelig tæt med den person, til hvem den dårlige nyhed bliver leveret. Der er ingen skam i forbifarten en ubehagelig opgave til en anden, hvis det sker for at hjælpe en såre person.
 • Hvis du har lært af en bryde berømthed død og ønsker at sende det til Facebook, så husk, at du stadig bryder dårlige nyheder, hvilket kan nå en lang tid fan, eller endda en ven, af denne berømthed. Et par venlige ord om personens bidrag til verden vil lette slag mere end "RIP Albus Dumbledore", som kan tages som koldt eller endda sarkastisk.
 • Afhængigt af vægten af ​​dårlige nyheder, du måske eller måske ikke ønsker at gøre det til en "planlagt talk" (med andre ord, "Kan jeg tale med dig alene om noget?"). Betragt blot at sidde den person ned og have en lille snak. Dette kan lette vægten og virkningen af ​​nyhederne.
 • Du ønsker måske at sige lidt bøn for den anden person, før de bryder de dårlige nyheder.
 • I mange tilfælde intuitivt folk ved noget, hvis ikke hele historien. Dr. David Dosa, en geriatrician, siger, at i hans erfaring er der aldrig en enkel måde at fortælle patienterne, de har en sygdom, der vil resultere i død, men han siger, at han er den ene "hvem bekræfter, hvad de ofte allerede ved dybt inde i".
 • Kontakt dem den følgende dag og spørge, hvordan de gør.

Advarsler

 • Hvis nogen går fuldstændig amok og gør noget farligt som at smide møbler, straks forlade rummet og vente for den person at falde til ro. Overveje at kalde i slægtninge eller naboer til at hjælpe berolige den rasende enkelte.
 • Hvis de får gale eller begynde at græde, bevare roen. Disse er normale reaktioner på vanskelige nyheder. Hvis du råber eller reagere med en mangel på sympati og forståelse, vil situationen komme ud af hånden, og du kan gøre en dårlig situation meget, meget værre. Når en person modtager dårlige nyheder, de ofte bare værdsætte at have en person med dem - også selvom du græde med dem. Det er nogle gange bedst bare at kramme dem og fortælle dem, hvor ked du er, og sørg for de ved, du vil være der for dem.
 • Må ikke rive med.

Ting du behøver

 • Væv
 • Tilberedte ord
 • Empati, sympati og tilgængelighed