Wkadk

Hvordan man genkender en kontrollerende person,

De, der forsøger at kontrollere andre mennesker, simpelthen sat, nice hverken respektfuld. Mens en kontrollerende personlighed tilhører en person, der har sandsynligvis dybere problemer, såsom codependency, narcissisme, sociopatisk tendenser eller bare ren og skær stædighed, bør ingen af ​​disse negative træk skal bæres af dig. Kontrollerende mennesker er egoistiske kernen, umodne på hjerte og vil sandsynligvis sætte bremser på din førende et tilfredsstillende liv, hvis du er i konstant tæt på dem.

For at spare dig selv at blive for viklet med en kontrollerende personlighed, eller at vække dig selv til det faktum, at den kontrollerende person er den ene med problemet og ikke dig, her er nogle gennemprøvede måder at hjælpe dig med at genkende en kontrollerende person og reagere tilsvarende.

Steps

Hvordan man genkender en kontrollerende person. Overvej, hvordan du føler omkring de mennesker i dit liv, før alt andet.
Hvordan man genkender en kontrollerende person. Overvej, hvordan du føler omkring de mennesker i dit liv, før alt andet.
 1. 1
  Overvej, hvordan du føler omkring de mennesker i dit liv, før alt andet. Har du nogen forhold, hvor du føler dig kvalt, kommanderet rundt, forvirret eller nødstedte, eller bare plain fodret op med at vide, hvad de skal gøre en masse af den tid (og føle sig meget skyldig, at du holder give efter)? Er der nogen i dit liv omkring hvem du føler, du er nødt til at gå på listesko og være super omhyggelig med at formilde eller ikke vrede? Kender du nogen, der synes at have "knapper" for at gå ud på dig på den enkleste ting, du siger eller gør, ofte uden rim eller grund? Hvis du føler, at nogen af ​​disse situationer har en ring af fortrolighed til dem, så du kan have at gøre med en kontrollerende person. I dette tilfælde, så læs videre.
  • Kontrollerende mennesker kan være både mandlige og kvindelige, både romantisk og platonisk. Vær lige så forsigtig med en jaloux ven, der hader din betydelige andre, som du er på din betydelige andre, især hvis din ven er utilfredse med hans / hendes romancer.
  • Bare fordi nogen har en kraftfuld personlighed ikke gøre dem en kontrollerende personlighed. Testen er: "Har de tillader dig at være dig selv, eller skal de urimelig indflydelse din adfærd". Du skal vide det instinktivt.
  • Skelne mennesker med stærke afgrænsning fra at kontrollere folk ved at teste deres reaktioner på andre emner. Hvis nogen altid blæser op, hvis de er rørt uden advarsel, men ikke reagerer i en kontrollerende måde, hvis du bruger dit hår anderledes eller tabe sig eller tager på i vægt, etc., der er en grænse problem. Andre folks personlige valg såsom at ændre religion, kommer ud bøsse eller transseksuelle, slankekure, grooming eller motion er afgrænsning. Selv hvis du tror, ​​du har ret, og de tager fejl, er der nogen, der er følsomme på nogen af ​​disse emner i besiddelse af en grænse, når det handler om, hvad de gør med deres liv, og hvordan de bliver behandlet. Det er, når de begynder at fortælle dig, hvem du er, hvad de skal bære, tænker, føler og gør, at de bliver kontrollerende.
  • Må ikke føle sig alt for dårligt, hvis du opdager, at du nogle gange styrer med andre mennesker i dit liv, især hvis du voksede op med en kontrollerende forælder. På et dybt plan, dig, uanset hvad voksede op med føles "normal" og det tager arbejde for at stoppe at behandle andre som du blev behandlet. Det er en stor del af recovery til at bryde mønsteret i dig selv. Hvis du bemærker det dengang, det hjælper til at bakke op og sige undskyld til den person, hvis grænser, du krydses. Det kan spare sundere venskaber og relationer i dit liv.
 2. 2
  Kig efter moodiness. Moodiness er en vigtig signal af en kontrollerende person netop fordi dem med moody personligheder tendens til at være sæsons over opfattet gør ondt og uretfærdigheder, der er sket for dem personligt og søge at afhjælpe deres interne smerter og forbedre deres situation ved at kontrollere andre. Hvad er bedre end at have en anden køre på dit beck og opkald og have en anden person accepterer skyld eller bliver bange, når du ikke ønsker at dykke dybere ned fastsættelse din egen kilde til smerte?
  • Moody folk har tendens til at surmule eller kastet en skygge af dysterhed lige midt i et øjeblik af lykke.
  • Narcissister vil ofte kaste en hissy pasform, når utilstrækkelig opmærksomhed bliver betalt til dem og deres behov. Dette er en manipulerende måde at kontrollere, der kan være svært at sige nej til, fordi den person vil ofte sige, at de er i smerte / ubehag / ondt og lignende, forsøger at gøre den anden person føler sig dårligt for dem.
 3. 3
  Mistanke om enhver person, der har et temperament og bruger det ofte. Hyppige temperament udbrud, især dem, ledsaget af mobning (kujon forsøger at kontrollere andre) eller trusler (nemmere at råbe dystre advarsler af potentiel skade på dig end at undersøge deres egen interne skadekilde), er et tegn på en kontrollerende personlighed type. Temper udbrud ofte sker, når du er uenig med dem (dog letsindigt eller venligt) eller ikke gør præcis, hvad de vil have dig til at gøre (hvilket kan være svært at opsnappe nogle gange, da mange kontrollerende mennesker forventer, at du kunne "læse deres sind "). I deres sind, er du udfordrer deres autoritet over dig, når du enten er uenige med dem eller ikke overholder deres ønsker.
  • Kombineret med moodiness kan moody temperament-kaster person, være en reel håndfuld fordi du aldrig vide, hvor du står med denne person. Desværre kan deres manglende evne til at håndtere og arbejde gennem deres vrede eller bitterhed tages ud på dig som fysisk, verbal, følelsesmæssigt eller seksuelt misbrug. Aldrig sat op med en person, skade dig, det er ikke din skyld, at de gør ondt indeni, desværre, er det mere sandsynligt, at en anden person i deres ungdom opførte på samme måde mod dem, og de ​​er forevige en dårlig cyklus.
 4. 4
  Tænk over, hvordan denne person reagerer på at blive spurgt normale spørgsmål. Spørgsmål kan afsløre flere ting i form af en kontrollerende person, når de reagerer på en frustreret eller nedladende måde:
  • Som allerede hentydet til, en kontrollerende person tænker, at du kan læse deres sind. Hvis du spørger grundlæggende spørgsmål om, hvad de skal gøre sammen, hvor de skal gå, hvad de vil, osv., kan de blive let frustrerede, fordi de forventede, at du har alle deres behov grundigt bogført og placeret foran i prioritet over din. Spørgsmål: en afgørelse stadig skal gøres, hvor den bestemmende person mener at beslutningen er allerede gjort, alt om dem og for deres bekvemmelighed.
  • Styring folk ofte antager, at de forstår, hvordan du tror, ​​selv når de faktisk ikke. De kan blive frustrerede, fordi deres konstrueret billede af dig er i modstrid med, hvad du siger.
  • Spørgsmål kan irritere en kontrollerende person, fordi de hellere vil være i kontrol af afhøringen, ikke nogen anden.
  • Spørgsmål kan bekræfte en kontrollerende type person, spørgeren er behov for vejledning og kontrol, fordi de ikke kender svaret. Dette kan faktisk blive værre med tiden, fordi regulatoren søger at få den kontrollerede person, gætte hans eller hendes egen beslutningstagning evner.
 5. 5
  Lyt efter komplimenter. Det er ofte tilfældet, at folk med kontrolspørgsmål ikke er meget gode til at give oprigtige komplimenter. De vil ikke have dig til at føle sig godt om dig selv, fordi det kan tage væk kontrol og henlede opmærksomheden væk fra dem. Komplimenter, når de gives, er backhanded, snarky og faktisk pege på nogle fejl eller defekt i den anden person.
  • For eksempel: Cassie er Maya bedste kilde til at føle godt om sig selv og hun kan lide påtrykt Cassie rundt. Så Maya fortæller ofte Cassie, at hun er en god ven, men aldrig accepterer at kalde hende hendes bedste ven, selvom Cassie ofte refererer til Maya som hendes BFF på denne måde, holder Maya den mulighed, men aldrig bekræfter det. Cassie har en stor krop, men Maya er irriteret over den opmærksomhed, som drengene give hende, så Maya konstant fortæller Cassie, at mens hun har en dejlig nok krop, bør hun ikke flagre hendes udseende, fordi drengene allerede taler om hende bag hendes ryg.
  • Se, hvis du er meget attraktive og kontrollerende person ikke meget attraktivt. I denne situation, er det muligt for en kontrollerende person til at gøre dit liv elendigt. Dit udseende bliver et handicap i et afhængighedsforhold, for de vil sandsynligvis have et jalousi problem og vil gøre deres yderste for at begrænse din tillid i dit udseende. For eksempel kan en mor være truet af datterens ungdom og forsøge at gøre sin datter føler gammeldags og frumpy, selv bistå dette ved at vælge hendes tøj eller begrænse hendes evne til at vælge dem eller bære make up osv. Komplimenter sjældent sker i den situation hvor uinteressante kontrollerende person, føler sig truet af den anden persons tiltrækningskraft, hvis noget, vil påmindelser om dine fejl være langt mere sandsynligt.
  • En kontrollerende person kan forsøge at kontrollere den måde, du kjole og taler, eller de kan endda kritisere din mening.
 6. 6
  Vær på vagt over for enhver person, som synes ude af stand at forstå eller acceptere ordet "nej." Styring eller ej, denne person er et problem, men kombineret med kontrollerende tendenser, og du er forpligtet til at være gik alle over. Denne person vil have en tendens til at insistere, indtil de bære dig ned og gøre dig give efter, at ændre din virksomhed nej til en svag ja, og forlader dig følelsen skyldbetyngede og skamme dig. Husk at det er din ret til at træffe beslutninger, herunder dem, der er i den negative, og at nægte at gøre, hvad denne person spørger.
 7. 7
  Overvej, hvad der sker, når du ønsker at være dig selv eller gøre dine egne ting. Har du ofte finde dig selv at ændre din egen personlighed, planer eller udsigt til at passe en andens, selvom du er normalt en stærk person? Hvis ja, har du måske været der beskæftiger sig med en kontrollerende person. Med hensyn til dig selv, er her nogle vigtige henvisninger til at være i den situation at blive kontrolleret:
  • Er personen ignorere, underspille eller tilsidesætte dine egne erfaringer eller udtryk for dine egne følelser? Controllers forsøge at definere din virkelighed. Hvis du siger du er træt og personen siger du ikke, det er et godt tegn, at han eller hun er en kontrollerende person.
  • Har du ofte finde dig selv forventes at ændre dine planer for denne person? Lad os sige, du har din dag alle planlagte ud, og så modtager du et telefonopkald fra en ven, og du fortæller dem dine planer. Personen ønsker at deltage i med dine planer, med den undtagelse at din tid ikke virker godt for dem, eller måske det er ikke det sted, de ønsker at gå. Den næste ting, du kender, har dine planer totalt forandret. Du ender med at se en film, som du ikke lyst til at se på et tidspunkt, at du virkelig ikke lyst til at gå.
 8. 8
  Gennemgå, hvordan denne person ser vanskelige situationer, gensidige beslutningstagning eller spørgsmål af ansvar. Det er i disse områder, at du virkelig kan få øje på de kontrollerende person på fuld gas. I modsætning til en meget påståelig person (som kan være en smerte i deres egen ret, men ikke søger at styre, bare luft deres egne meninger højlydt), en kontrollerende person, mangler evnen til at tolerere eller acceptere forskelle mellem jer to. Faktisk er en kontrollerende person, altid søger måder at ændre en del af din kerne træk eller personlighed, omforme dig som en del af deres svage forsøg på at kontrollere verden omkring dem. Mens det kan siges, at forholdet ikke er demokratier, de er heller diktaturer. Det er vigtigt at finde en balance du er fortrolig med inden ethvert forhold og evnen til at gå på kompromis, tolerere, være fleksibel og give og tage begge veje er afgørende for sunde relationer.
  • De fleste mennesker, der kontrollerer altid smide i det argument ordene, "du er problem" eller "du har et problem." Intet er nogensinde deres skyld.
  • Kontrollerende mennesker har ofte svært ved at håndtere problemerne objektivt og vil manipulere samtalen til at skyde skylden på andre, når deres egne fejltagelser er påpeget. Når dette sker, ender diskussionen uden at tillade den kontrollerende person til succes flytte deres skylden for dig og / eller kredit væk fra dig eller andre.
  • Hvis du virkelig elsker denne person er "binde" de har fået dig i, kan være endnu vanskeligere at både se og flygte fra, fordi din kærlighed holder forsøger at undskylde deres opførsel.
  • Styring folk ofte nedværdige eller kritisere andre, som et middel til at opbygge sig op og optræder overlegne og i kontrol. Faktisk er en kontrollerende person, let at få øje på fra den konstante monolog om hvordan rådne, dumme, onde, latterlige, irriterende, osv. alle andre er (formentlig de er aldrig nogen af ​​disse ting).
 9. 9
  Se på, hvad der sker omkring dine andre relationer. Når den kontrollerende person omkring dine venner og tilhængere, watch out. Den kontrollerende person, vil ofte forsøge at skabe problemer mellem dig og dine venner, spredte rygter, forsøger at skabe splittelse (del og hersk) og vil endda fortælle ligger (overdrivelser til at være venligere) om dig til dem eller om dem til dig, for at forsøge at bryde din tilknytning til dem. Det endelige mål er at isolere dig fra andre, så de kan få jer alle til sig selv, inde den virkelighed, de forsøger at væve for dig. Vær opmærksom, ethvert forsøg på at fjerne eller nedgradere dine venner eller tilhængere fra dit liv er et rødt flag.
  • Undgå samtaler om interaktioner, gensidige interesser og venskaber / relationer, hvor du er i controlleren tilstedeværelse. Du ved, det vil sætte dem ud, og hvis du har brug for at give indtryk af at du er en eneboer i deres tilstedeværelse, så er det bedre end at have din støtte netværk rippet i stykker ved spydig og ufølsom kommentarer.
 10. 10
  Tjek denne persons egne personlige venskaber. Styring folk ofte ikke har nære venner, og sjældent er venner med andre, der er mere attraktive, intelligente, eller vellidt end dem selv. De har tendens til at være jaloux på populære, succesfulde mennesker, og vil kritisere dem afholdt i høj henseende af andre. En mangel på nære venner kan være en yderligere tegn på deres manglende evne til at tolerere andre og deres behov for at kontrollere relationer stramt.
  • Relationer og venskaber er ikke bygget på, hvem der er i kontrol. De er indbyrdes interaktioner baseret på delt give og tage, og altid søger balance.
 11. 11
  Hold øje med misbrug af administrativ eller social magt, herunder når der er delte rettigheder. En kontrollerende person er tilbøjelig til at holde op sociale og juridiske forbindelser (såsom trusler om retssager, skilsmisse, manipulere ægteskab, roommate lejemål kontrakter, delte mobiltelefon planer, misbrug af delte kredit og lignende) - specielt hvis administrative rettigheder er inkluderet. Selv i sociale netværk, kan man blokere og fjerne blokeringen af ​​en person snarere end slette forbindelsen, som et forsøg på at styre en vanskelig eller mislykket forhold.
  • Suspect overdreven generøsitet fra en kontrollerende personlighed som et forsøg på at imponere og kontrollere dig. Ved tilsyneladende at give dig masser af ting, så du altid føle du nyder på en eller anden måde, du ender følelse, som hvis du skylder dem noget, måske endda lang sigt. De så bruge denne forpligtelse, du føler over dem til at kontrollere dig.

Frigøre dig fra en kontrollerende personlighed

 1. 1
  Accepter den sande natur af denne person. Stol på dine følelser og forsøge at være ærlig overfor dig selv. Hvis du ser disse symptomer på en anden person, og du føler dig råddent omkring dem, er det tid til at leve op til at fjerne dem fra dit liv eller håndtere dem forskelligt. Og vær god ved dig selv. Dette er ikke tidspunktet for skælde dig selv for at være dum nok til at falde for en kontrollerende persons narrestreger, et afhængighedsforhold kan krybe op på dig overrumplende, indhyllet i en indledende interesse i dig, og en tilsyneladende omsorg for dig, som vender sig fra alle sødme og roser i manipulerende kniv-vridning når controlleren indser du er "fanget".
  • Jo stærkere en person, som du er, vil jo hårdere en kontrollerende person, arbejde for at rive dig ned. Det er ligesom en ego tur for dem. Med andre ord er dette en backhanded kompliment til dig, at du rent faktisk en stærk og omsorgsfuld person målrettet efter en snu person, der ønsker at have dine træk, men har ikke fået modet.
  • Vær ikke bange for at nå ud til andre, du stole på dine følelsesmæssige behov. Dette vil give dig mulighed for at få et mere sundt perspektiv om dit liv, samt tvinge dig til at opsøge din egen individualitet og uafhængighed væk fra denne person. Må ikke give en forklaring på denne person for dit behov for disse ændringer. Det vil kun påberåbe flere forsøg på kontrol, da de vil vide, hvad du er op til, og deres manipulationer vil sejre. Bare foretage ændringerne.
 2. 2
  Vær forberedt på at skulle sætte grænser, til fast at foretage og opretholde din pointe. Forvent ord som "gør det", "sikkert, du vil være enig med denne", "Hvis du forlader, så...", "du har brug for..." osv. Når du hører den slags ord, giver ikke dine grænser.
  • Må ikke blive overrasket over reaktionerne på din fjerner dig selv fra deres sfære af kontrol. Ved styring personligheder følelse tab af kontrol, kan de psykologisk fremkalde fysiske problemer såsom ryg eller mave smerter, hovedpine, sorg / tårer, besvimelse eller nældefeber. Dette er simpelthen en måde at få kontrol over situationen igen ved at gribe fat om opmærksomhed, sympati og bekymring for andre. Med alle midler slippe dem ud på lægens hvis du er bekymret (en god måde sussing deres hypokonder tendenser), men ikke falder for det som et middel til at opholder sig for at gøre deres bud.
  • Styring folk er meget manipulerende, uanset årsagen til deres behov for at kontrollere. De vil ikke lide det, når du forsøger at stå op for dig selv om noget, der er vigtigt for dig. Altid forsøge at bevare roen i konfliktfyldte samtaler og ikke mister din cool. Husk, at de sandsynligvis vil, fordi du er udfordrende deres kontrol. End samtaler med det samme - hvis de begynder at få verbalt voldelig - enten ved at forlade eller sige farvel og hænge op telefonen.
 3. 3
  Forvent at brug for at befri dit sind i en sådan et forhold, uden at forklare, hvad du laver, eller hvordan. Du ved, at denne person har bestemmende behov, men du behøver ikke at gøre dem til en medskyldig i "fix controlleren." Ikke alene kan du aldrig "fix" en anden person, medmindre de er villige til at ændre sig, forklarer dig selv, vil kun føre til mere manipulation. Husk på alle tidspunkter, at problemet med kontrollen er deres og ikke din - bortset fra at arbejde rundt og arbejde på dine egne mål, og naturligvis fælles mål. Undgå at spille, eller at nævne kontrol game (ikke at fortælle, hvad du er op til), for at undgå ømme punkter eller skændes kontrolspørgsmål. På denne måde kan fred og samvær være mulig på mindre eller behagelige emner.
 4. 4
  Være troværdig (fair og ærlig), men holde dine synspunkter lukket væk fra dette faktum vride, web spinning manipulator. Controlleren ofte ønsker at forpligte dig til frivilligt personlige oplysninger eller til at svare på spørgsmål om mindre problemer, der synes at fiske efter dine dårlige erfaringer, svagheder eller mangler. Denne information vil sandsynligvis blive brugt til at overtale eller spille sind spil med dig på et senere tidspunkt (de har en meget lang hukommelse til information opdaget på sådanne fisketure).
 5. 5
  Beslut dig for at distancere dig selv og når det er muligt at undgå denne person, som du mener at være at forsøge at kontrollere dig. Du kan endda vælge at skære dem ud af dit liv, men det kan være umuligt, hvis de er i familie, en elsket eller en arbejdskollega. Nogle coping tilgange omfatter:
  • Holde alle interaktioner kort og søde. Som med enhver, der bugs dig. Hvor dette ikke er muligt, skal du fortsætte til næste trin.
  • Undgå sammenblanding, fusing og forvirrende individuelle rettigheder og valg, eller urimeligt fremme deres tendens til at udøve kontrol over dig. Denne person ønsker at finesse eller direkte dine beslutninger væk fra dine egne ønsker til undervisnings, livsstil, karriere mål osv. Ved ikke at acceptere og værdsætte dine synspunkter, medmindre du er helt enig, de benægte din personlighed. Slå denne rundt ved blot at erklære, at du værdsætter deres input, men at det er sådan tingene kommer til at være for dig og gå videre og gøre eller være de ting, der repræsenterer dig.
 6. 6
  Har medfølende løsrivelse. Selv om det er vigtigt at være medfølende, er det også vigtigt at være løs og at give slip på denne persons holdninger, spørgsmål og problemer. De er ikke din, og du behøver ikke at (og fortjener ikke at) påtage sig deres byrde. Det er den rolle, ethvert menneske til at lære at gøre vores bedre sider skinne og undskylde nogen kontrollerende adfærd, fordi de har haft et hårdt liv, eller hvad der ellers blot fortsætter muligt hvad er hovedsagelig meget dårlig opførsel, der er såre dem så meget som Det er såre dig. Gennem medfølende detachement, kan du pleje om dem som en person uden at involvere dine egne følelser og opholder viklet ind i deres web.
  • Læs nogle bøger om løsrivelse. Det er ikke noget, man kan lære natten over og du vil mislykkes en masse forsøger at lære det. Men vil du også lære det med praksis og jo mere du praksis detachement, jo mere vil du opdage frihed og vil lære at lade andre være uden at søge at redde, gemme eller prop dem op. Selvom det ikke er let, det er nemmere end at være en følelsesmæssig slave til en anden hele dit liv.

Tips

 • Det er sandsynligt, at en kontrollerende person spiller hoved spil, for at skjule denne store fejl, som de har.
 • Vær meget forsigtig med dem på alle tidspunkter.
 • Hvis du er en stærk, sikker person, kan du med tiden begynde at føle sig en smule underligt om, hvordan du kan aldrig være korrekt i store dele af noget omkring denne person, især hvis det er et emne, at personen føler sig sikker på at kende. Lyt til disse følelser, de er der for at guide dig. Hvis du ikke lytte til dem nu, i et årti eller så du kan være en tidligere skygge af den person, du skulle blive. Lad det ikke ske for dig.
 • Særlig bemærkning: der er en stor forskel mellem at være i kontrol over sig selv, og forsøger at kontrollere andre mennesker. Have en god selvværd er en god ting, den anden er ikke.
 • Følg dit hoved og altid vide, hvornår det er tid til at gå væk.
 • Hvis du er ved at blive isoleret eller skubbes ind tilbringe tid med kun "deres" familie og venner, der kan vise en mangel på respekt for dine følelser eller ønsker.
 • Hvis du er en person der kan lide at kontrollere andre, træde tilbage og tage et langt kig på den stress, som du kan være årsag en anden, mens du nedbryde din egen mentale sundhed / lykke.
 • Fast afhængighed tiltrækker codependents. Hvis du er deaktiveret eller har kronisk økonomiske problemer eller andre store problemer i livet, der har brug for hjælp, vil du næsten uundgåeligt ender afhængig nogle kontrollerende mennesker for overlevelse behov. Udrede dig selv fra dem, hvis de har ansvaret for dine ydelser eller medicinsk behandling kan tage en masse arbejde. Document alt og søge de samme tjenester eller bistand fra sundere mennesker. I mindst nogle steder en service som Adult Protective Services kan gribe ind, når social service arbejdere, medicinske mennesker eller hjemmepleje arbejdstagere kontrollere og begrænse dit liv ud over, hvad dine originale problemer medfører.
 • Handicap bør tages i betragtning. Nogle handicappede kan altid ændre deres planer eller være ude af stand til at holde op med ting, du ønsker at gøre. Hvis de siger "nej" til en masse ting, og foreslå andre ting, du måske ikke nyde, se på årsagerne hertil. Test venskab ved at bringe spørgsmål op, der klart dine egne valg - hår, tøj, meninger, der ikke har noget at gøre med dem. Da mange mennesker har kemiske allergi til forskellige dufte og parfumer, hvis nogen beder dig om ikke at bruge en bestemt shampoo eller endda ikke bruge dufte, når du besøger dem, det er en fysisk grænse problem snarere end en udtalelse fra din parfume, medmindre de fortælle dig, at du har at bruge duften af ​​deres valg i stedet.

Advarsler

 • Husk: vi lærer folk, hvordan man behandler os. Hvis du finder dig selv hele tiden "give efter" til den anden person på ting, der betyder noget for dig, så er du ikke være dig selv, men er ved at blive kontrolleret.
 • Jo længere, at du tillader andre mennesker at kontrollere dig, jo svagere du kan blive. Med tiden kan det svagere self blive din nye personlighed, og det kan være drømmeagtig at huske din tidligere stærk selvstændig.
 • Kontrollerende folk vil ofte foregive venlighed for at få de ting, de ønsker. Lad aldrig "nice" adfærd narre dig, bare ignorere dem og komme videre.
 • Indstil faste Linier, hvad der er og ikke er acceptabelt for dig, når der beskæftiger sig med en kontrollerende person. De vil presse disse grænser for at teste dig. Stå fast og ikke ned igen.
 • Hvis du finder dig selv at ændre dine interesser til de af den anden person eller give op tidligere hobbyer eller venner, er du sandsynligvis i et afhængighedsforhold.
 • Hold øje med folk, der forsøger at spille på den følelsesmæssige side af dig at vinde din tillid tidligt i venskab. Ting som fortæller dig, hvad et hårdt liv, de havde, da de blev mobbet for seks år siden, men de føler, at de kun kan stole på dig og fortælle dig dette, forsøger at få dig til at fortælle dem dine dårlige erfaringer. Så efter de finder ud af, hvad andre har sagt eller gjort for at såre dig, vil de bringe det op hele tiden som: "Hvordan havde du det, da du blev snydt på Tror du ikke, at du gjorde noget for at fortjene det?" De vil synes oprigtig og omsorgsfuld i starten, men derefter de bringe det op og bruge det til subtilt fornærme dig, indtil du er enig med dem. Dette er en slags sind spil, påvirke dig til at tænke på dig selv den måde, de vil have dig til. Du vil ofte finde dig selv følelsen ked, vred og deflateret efter en samtale og så vil de forsøge at overtale dig til at gøre andre ting, de kender du ikke kan lide. Du kan fortælle forskellen mellem denne og sund deling fordi efter deling gensidige smertefulde erfaringer, både mennesker normalt kommer væk følelse bedre og føle forstået. Når det er ikke sådan, kigge efter den kontrollerende person, sind spil.