Wkadk

Hvordan til at respektere en transgender person,

Hvis du for nylig har lært en transgender person i dit liv, kan du ikke forstå deres identitet og du kan være usikker på, hvordan de skal handle omkring dem uden at fornærme eller. Udtrykket "transseksuelle person", i denne artikel er en person, der ikke identificerer sig med køn, de blev tildelt med ved fødslen. Der er transkønnede mennesker over hele verden (f.eks USA, Mexico, Indien) og i en bred vifte af kulturer (f.eks Native Europæisk, Thai). For sådanne mennesker, er det ikke altid let at forklare deres køn situationen i dagens samfund. Her er hvordan man kan forstå og respektere en person, der udfordrer dine ideer om køn, og som ikke let falde under kategorien "mand" eller "kvinde".

Steps

Hvordan til at respektere en transgender person. Respektere deres kønsidentitet.
Hvordan til at respektere en transgender person. Respektere deres kønsidentitet.
 1. 1
  Tak dem. Det er meget svært at komme ud til folk, som transseksuelle. De har tillid til og / eller respekterer dig meget at være kommet ud til dig. Tak dem for tillidsfuld dig, og det vil betyde meget for dem, fordi du betyder meget for dem.
 2. 2
  Respektere deres kønsidentitet. Tænk på dem som køn, de refererer til sig selv som, og henvise til dem med deres valgte navn og køn pronomen (uanset deres fysiske udseende) fra nu af. (Medmindre de ikke er ude, eller fortælle dig noget andet. Bed om at være sikker på, hvis eller når der er tidspunkter er det ikke okay.)
 3. 3
  Se din datid. Når vi taler om fortiden forsøge ikke at bruge sætninger som "da du var en tidligere køn" eller "født en mand / kvinde," fordi mange transseksuelle mennesker føler, de har altid været køn de er kommet ud til dig som, men måtte skjule det uanset grunden-eller i det mindste være opmærksom på, når du gør det. Spørg transgender person, hvordan de gerne vil blive henvist til i datid. En løsning er at undgå at referere køn, når vi taler om fortiden ved hjælp af andre referencerammer, for eksempel "Sidste år", "Da du var barn", "Da du var i high school", osv. Hvis du skal henvise til køn overgang, når vi taler om fortiden, siger ", før du kom ud som den nuværende køn" eller "før du begyndte skifter" (hvis relevant).
 4. 4
  Bruge sproget hensigtsmæssigt at personens køn. Spørg, hvad pronominer den transseksuelle person foretrækker at have brugt i forhold til dem og respektere dette valg. For eksempel kan en person, der identificerer som en kvinde foretrækker feminine ord og pronominer som hun, hendes, skuespiller, servitrice, osv. En person, der identificerer som en mand kan foretrække maskuline udtryk som han, hans, har osv. Andre transkønnede begyndt at bruge kønsneutral pronominer såsom ZE, zir, sie, Hir, ental de, etc., men dette er en personlig præference. Brug det navn, de beder dig om at bruge.
  • Din ven Jack er netop kommet ud som en transgender person, og ønsker nu at blive kaldt Maria. Fra dette punkt, behøver du ikke sige "Det er min ven Jack, jeg har kendt ham siden folkeskolen." I stedet siger, "Det er min ven Mary, jeg har kendt hende siden folkeskolen." Tabel enhver kejtethed du føler for en anden gang, når du og Mary kan tale privat. Bestemt, hvis du ønsker at forblive venner, vil du nødt til at respektere Marys ønsker og behandle hende som den, hun er i dag, ikke er den person, du brugte til at vide, trods det faktum, at den transseksuelle person er den person, du brugte til at vide, du bare kender dem bedre nu.
 5. 5
  Må ikke være bange for at stille spørgsmål. Nogle, men bestemt ikke alle transkønnede vil besvare spørgsmål relateret deres identitet / køn. Forvent ikke transgender person til at være din eneste pædagog, dog. Det er dit ansvar at informere dig selv. Også, hvis en trans person ikke føler sig trygge besvare dit spørgsmål, skal du ikke forsøge at "tvinge det ud af dem." Endelig bør spørgsmål om kønsorganer, operationer og tidligere navne normalt kun blive spurgt, om du behøver at vide for at give lægehjælp, er i gang med et seksuelt forhold med transgender person eller har brug for det tidligere navn for juridisk dokumentation.
 6. 6
  Respekter transgender persons behov for privatliv. Må ikke ude dem uden udtrykkelig tilladelse. Fortæller folk, du transkønnethed er en meget vanskelig beslutning, ikke gøres let. "Udflugt" dem uden deres tilladelse er et forræderi af tillid og kan muligvis koste dig dit forhold til dem. Det kan også bringe dem i fare, afhængigt af situationen, for at miste en masse - eller selv at blive skadet. De vil fortælle dem, de vil, hvis eller når de er klar. Dette råd er passende for dem, der lever på fuld tid eller dem, der ikke er blevet overflyttet endnu. For dem, der bor på fuld tid i deres rette kønsrolle, vil rigtig mange ikke ønsker nogen, der ikke kender dem fra før de skiftet til at kende dem som enhver anden end deres nuværende, dvs korrekt, køn.
 7. 7
  Må ikke antage, at du ved, hvad personen erfaring er. Der er mange forskellige måder, hvorpå forskelle i kønsidentitet er udtrykt. Tanken om at blive "fanget i en mand / kvindes krop", troen på at trans kvinder er hyperfeminine / trans mænd er hypermasculine og troen på, at alle trans folk vil søge hormoner og kirurgi er alle stereotyper, der gælder for nogle mennesker og ikke til andre. Være styret af hvad personen fortæller dig om deres egen situation, og lyt uden forudfattede opfattelser. Må ikke pålægge teorier, du måske har lært, eller antager, at erfaringer fra andre trans personer, du måske kender eller har hørt om, er den samme som den person foran dig. Må ikke antage, at de er overgangen på grund af fortidens traumer i deres liv, eller at de er ved at ændre køn som en måde at flygte fra deres kroppe.
 8. 8
  Begynd at erkende forskellen mellem kønsidentitet og seksualitet. Må ikke antage, at deres køn korrelerer med deres seksualitet - det gør det ikke. Der er lige, bøsse, lesbisk, biseksuel, afhøring og aseksuelle transkønnede. Hvis personen kommer ud til dig om deres seksuelle orientering, bruger betegnelserne, de bruger.
 9. 9
  Behandle dem på samme. Mens de kan sætte pris på din ekstra opmærksomhed til dem, de ikke værdsætter især du gør en big deal af dem. Når du er velinformeret, så sørg for at du ikke gå overbord. Transkønnede har stort set de samme personligheder, som de gjorde, før de kom ud. Behandl dem som du ville alle andre.

Tips

 • Denne betingelse er kendt medicinsk som Gender Identity Disorder (GID), men der er megen strid omkring dette begreb. Nogle mener, at problemet ligger i samfundets afvisning af at anerkende de variationer af køn og ligestilling til stede i naturen (herunder mennesker). Andre kritik GID som pathologizing den transseksuelle samfund, fordi det kraftigt antyder, at for at være trans er at have en lidelse.
 • Ikke alle transkønnede forfølger genital rekonstruktion kirurgi (GRS). GRS er næsten altid mere hensigtsmæssigt at bruge end "kønsskifte operation." Må ikke antage, at det er passende at spørge om en persons planer for kirurgi, hormoner, og så videre, mere, end du ville snage i en andens medicinske anliggender. Desuden skal du ikke antage, at der kun er én "rigtig" vej til overgang (fx at til "virkelig være transseksuel" eller til "afslutte din overgang," du nødt til at have GRS).
 • Nogle mennesker tror, ​​at den eneste "kur" for at være transseksuelle er at korrigere den fysiske fremtoning (med kirurgi og / eller hormoner) til at matche den mentale kønsidentitet. Disse mennesker tror, ​​at der er et problem med kroppen, ikke sindet. Nogle mennesker tror, ​​at det er samfundets køn forventninger og begrænsninger for mænd og kvinder er det centrale spørgsmål, og skal afspejle en accept af en bredere vifte af kønsudtryk for hanner og hunner.
 • Hvis du glide op tidligt og sige "hun" eller "han", når du mente den anden, skal ikke undskylde for meget, bare følg den fejl med den rigtige sigt og fortsætte, hvad du sagde.
 • Ordet "transseksuelle" er et adjektiv og et beskrivende ord, ikke et navneord eller et udsagnsord. Ligesom du ikke ville kalde en ældre person "en gammel" eller siger, at de "olded", er det uhensigtsmæssigt at henvise til en transgender person, som "en transseksuel" uden at tilføje "person", "kvinden", "menneske", eller en anden relevant navneord. Nogle transseksuelle mennesker også overveje dette objektiverende og umenneskelige.
 • Nogle trans mennesker vil være komfortable besvare spørgsmål, og nogle vil ikke. Hvis en trans persons er ubehageligt svar, eller ikke vil, så lad det gå. Hvis du har brug for at vide, bruge de ressourcer nedenfor.
 • Det er uhøfligt at spørge, hvad deres "rigtige" navn eller fødenavn var - de mener det navn, de har valgt at passe deres køn (hvis de har gjort det) for at være deres rigtige navn, og de vil have dig til at tænke på dem på den måde. Beder om tidligere navne kun sætter dem på stedet, og du behøver ikke at vide det.
 • Spørger om trans folks kønsdele, og hvordan de har sex ikke er hensigtsmæssig, på samme måde som at spørge cisgender folk, hvordan de har sex ikke er hensigtsmæssig.
 • Websites som PlanetOut eller MySpace har transseksuelle grupper eller andre dele for transseksuelle mennesker, gå til dem for at tale med folk, eller lære mere.

Advarsler

 • Selv hvis du har indsigelser mod en persons transgender identitet, bør du altid respektere den person, og aldrig forsætligt genere dem offentligt. Pinligt eller ydmygende personen gør ikke godt for anyone.This situation kunne også blive usikre for transgender person.
 • Undgå brug af transfobisk nedsættende bemærkninger som "tranny" og "shemale". Disse vilkår er undertrykkende, objektiverende og umenneskelige.
 • Aldrig fortælle en transgender person, at folk ikke vil forstå eller elske dem på grund af deres transkønnethed identitet. Det gør ondt meget dårligt, og det er ikke sandt. Mange, hvis ikke de fleste, transkønnede er forstået, accepteret og elsket.
 • Må ikke sammenligne dem med en ikke-transgender person, ved at kalde denne person en "rigtig" eller "normal" pige / dreng. Hvad gør en mand en "rigtig" mand eller en kvinde en "ægte" kvinde er den måde, de identificerer sig selv, ikke på den måde en anden oplever eller klassificerer deres krop. En transseksuelle mand er intet mindre en mand end en cisgender mand, en transseksuelle kvinde er intet mindre en kvinde end en cisgender kvinde.
 • Vær meget forsigtig, når der henvises til en andens transgender identitet som en "choice". Kønsdysfori er bestemt ikke et valg ud fra selve definitionen. Nogle transkønnede beskriver deres identitet som et valg, og nogle gør ikke. Finde måder til at respektere en persons identitet, som ikke afhænge af, om de kan "hjælpe det."
 • "Intersex" er en generel betegnelse for en bred vifte af forhold, hvor en person er født med reproduktiv og / eller seksuel anatomi, som ikke synes at passe de typiske definitioner af kvinde eller mand, Mens nogle intersex mennesker er også transseksuelle, den to er ikke de samme og bør ikke blandes sammen.