Wkadk

Hvordan skal man behandle med overbeskyttende forældre

Føler du dig kvalt af dine forældres alt for strenge krav? Vil du finde dig selv derhjemme, udeladt fra dine venner, fordi dine forældre har strengere regler end deres forældre gøre? En af de sværeste ting at gøre som forælder er at have tillid dine børn med deres uafhængighed, fordi der ikke er nogen one-size-fits-all formel, der virker for hvert barn. I stedet teenagere nødt til at tjene deres forældres tillid og bevise, at de kan nyde uafhængigheden, uden at misbruge det privilegium. Læs denne artikel for at lære at tjene dine forældres tillid.

Steps

Hvordan skal man behandle med overbeskyttende forældre. Under hver ønskede privilegium, lave en punktvis liste over, hvorfor du fortjener det.
Hvordan skal man behandle med overbeskyttende forældre. Under hver ønskede privilegium, lave en punktvis liste over, hvorfor du fortjener det.
 1. 1
  Lav en liste over hvilke specifikke privilegier, som du gerne vil have fra dine forældre. En del af grunden dine forældre ikke ønsker at lade dig gøre noget, de føler sig endnu mildt ubehageligt med, kan være, at de er bange for, hvis de lader dig gøre én ting, du kan bruge det som en undskyldning for at bede for andre privilegier. Du kan minimere dette ved at komme op med en endelig liste over et rimeligt antal privilegier. Spring mindst 5-6 linjer af plads i mellem hver forespørgsel.
  • For eksempel, afhængigt af din alder kan din liste omfatte:
   • Udgangsforbud forlænget til 11 pm på fredag ​​nætter
   • Højst to sleepovers per måned
   • Hanging out efter skole er OK, hvis hjemmet ved middag tid (18:30)
   • Mulighed for at bruge familiens bil mindst én weekend nat per uge
  • Spørg ikke for alt for mange privilegier på én gang, eller du risikerer ophidser dine forældre og få ingen. Husk, at processen med at tjene dine forældre tillid er et langsigtet projekt. Når du har vist dine forældre at du kan håndtere et par privilegier, kan du gradvist øge din frihed senere og bede om mere senere (siger i en måned eller to på minimum).
 2. 2
  Under hver ønskede privilegium, lave en punktvis liste over, hvorfor du fortjener det. Brainstorm udsagn der falder ind under følgende kategorier: 1) hvordan du har allerede har vist dit ansvar, og evnen til at håndtere dette privilegium, 2) hvordan du vil forhindre, at dette privilegium bliver misbrugt, og 3) hvilke konsekvenser vil forekomme i tilfælde af misbrug.
  • For eksempel, hvis du anmoder om en 11:00 udgangsforbud om fredagen kan en af ​​konsekvenserne være, at for hvert minut du er sent, som er trukket fra din udgangsforbud den næste fredag. En grund til at du bør være i stand til at blive betroet denne udgangsforbud udvidelse er, at du ufejlbarligt har afsluttet din hjemmearbejde ved søndag eftermiddag hver uge, så opholder sig ud lidt senere på fredag, vil ikke negativ indflydelse på din akademiske præstationer.
  • Stol ikke på sammenligninger med, hvad dine venners forældre tillade dem at gøre i din overtalelse. Det er klynker, ikke ræsonnement. Disse sammenligninger er simpelthen ikke overbevisende, fordi dine venners relationer med deres forældre ikke har indflydelse på dit forhold til dine forældre, og du har ingen beviser for, at nogen form for forældre er mere effektiv end en anden. Opbygning dine forældres tillid betyder, at du nødt til at give dem grund til at stole på dig.
  • Forsøg ikke at afpresse dem ved at kalde dem "uncool forældre" eller "tiger" forældre - dem fornærmelser vil kun belaste dit forhold til dine forældre og risiko ophidser dem yderligere. Selv hvis de lade dig gøre noget, det er ikke af den rigtige grund - det vil sige, det er ikke fordi de stoler på dig.
 3. 3
  Planlægger at have en alvorlig samtale med dine forældre om dine privilegier. På en god tid - siger i en lykkelig familie middag - nævne, at du har været tanker om dine rettigheder, og du tror, ​​at du har nogle gode grunde, de skal øges. Afhængigt af dine forældres kommunikation præferencer, kan du være i stand til at diskutere emnet ret dengang, eller du måske nødt til at planlægge en senere tid til at mødes med dine forældre.
 4. 4
  Start samtalen fra en empatisk synspunkt. Erkend, at dine forældre har legitime frygt lade dig gøre dine egne ting mere. Medbring din liste til samtalen, men ikke starte med at rable dine krav. I stedet nærmer samtalen med noget som: "Hey mor og far, jeg forstår, hvorfor du føler dig nervøs at lade mig hænge ud med mine venner, når jeg vil, fordi du ikke ved præcis, hvad vi laver, og du kan ikke være der i off-chance for, at noget går galt, men jeg tror, ​​vi kan komme til et kompromis om dette spørgsmål;.. jeg tror, ​​jeg har fortjent din tillid til at nyde nogle flere privilegier jeg er en modning, voksende teenager - næsten # # år - og jeg er nødt til at begynde at udøve min dømmekraft og gøre nogle af mine egne valg. "
  • Afhængigt af dine forældres umiddelbare reaktioner, bliver du nødt til at beslutte, om de vil tabellen samtalen forlænge nice, loppetjans intro lidt længere, eller dykke ned i din liste.
 5. 5
  Præsenter dine ønskede privilegier og dine fortjenstfulde grunde, og være klar til at gå på kompromis. Tal om, hvad der er på din liste, og har konkrete eksempler på hånden til at demonstrere dine gode kvaliteter og din vilje til øgede privilegier. Dine forældre kan indgå i forhandlinger med dig over visse privilegier eller dele af dem, og du bør tage det som et skridt i den rigtige retning. I sidste ende, vil du nødt til at gå på kompromis. Dine forældre kan ikke give dig alt hvad du vil, men det er OK. Husk, at tillidsskabende er en proces - hvis du viser, at du kan være ansvarlig om de privilegier, de giver dig, kan du skubbe kuvert i en fremtidig samtale.
  • Lyt til dine forældre og deres bekymringer. Tag dem alvorligt. Dine forældre pleje om dig, og ønsker det bedste for dig, så forstå, at de ikke er ude på at få dig. De ønsker at sikre, at du virkelig er klar til større uafhængighed. Så tålmodigt lytte til deres bekymringer, så prøv at respektfuldt afskrække dem med konkrete eksempler på dit ansvar, og opfordre dem til at give dig en chance for at bevise sig selv.
 6. 6
  Hvis dine forældre ikke er særlig lydhør over for dine forslag, påpege andre grunde om, hvorfor det er gavnligt for din udvikling at have større selvstændighed. Du er nødt til at bruge en rolig og forståelse tone, når du påpege disse årsager, fordi de kan være svært for dine forældre at acceptere, især hvis du er den førstefødte barn.
  • Mind dine forældre, at du næsten kommer til at være 18, som går ud på college på egen hånd, og at dine forældre ikke vil være der for at gøre dine beslutninger for dig for evigt. Bliver coddled hæmmer din personlige vækst. Det er en god ide for dig at øve udøve din dømmekraft og gøre dine egne valg nu, mens du stadig er under deres tag og har et relativt sikkert miljø.
  • Understrege betydningen af ​​social udvikling. Du skal være at komme ud med dine venner, hænge ud med dem, og møde nye mennesker. Hvis du ikke ved hvordan man får sammen med andre, vil dine beskæftigelsesmuligheder være dim. Folk er ofte ansat og fyret, skylden og kunne lide baseret på ting som subjektive og immaterielle som interpersonelle relationer. Hvis du kan gøre din intervieweren grine, øger du dine chancer for at blive ansat eksponentielt. Hvis du kan få fat i afslappet frokoster med din chef, du har en god chance for at se et løft i arbejdsindsats.
  • Hvis dine forældre bruger akademikere og studere som en undskyldning for at holde dig hjemme, bør du minde dem om, at IQ ikke er alt. EQ - følelsesmæssig intelligens - er lige så vigtig for den fremtidige karriere succes, som anført ovenfor. Alt for mange elever blindt forfølge perfekte standardiserede prøveresultater og kvaliteter på bekostning af interpersonelle udvikling og opbygge relationer med deres jævnaldrende - de selvsamme mennesker, som måske anbefale dig at dit første job.
  • Hvis dine forældre er bange for, at du vil lave en fejl og bringe din fremtid, minde dem om, at fejl og mangler er en naturlig del af at vokse op. Selvfølgelig vil du undgå at dårlige beslutninger, men i sidste ende, selvom du får ind i en slags rod, der har evnen til at løse situationen, og lære at ikke gentage den fejl er, hvad der er vigtigt. Jer forældre kan ikke beskytte dig fra fiasko for evigt, og mange erfaringer er dem, du er nødt til at lære på egen hånd, før du virkelig få det.
 7. 7
  Handle ansvarligt. Du kan ikke forvente dine forældre til at behandle dig som en voksen, hvis du stadig handle som et barn. Rens dit eget værelse, tilbyder at passe yngre søskende, og ikke smide hissende anfald, osv. Selv noget så simpelt som at tjekke ind med dine forældre, når du er væk fra dem bare at lade dem vide du er okay, er en god ansvar punkt.
 8. 8
  Indse, at nogle gange, dine forældre virkelig kender bedst. Især i dating situationer, de ofte ved, hvad de taler om. Hvis de er tøvende over du dating nogen eller hænge ud med en bestemt gruppe af venner, sluge deres ord og overveje dem alvorligt. Forældre er klogere end du er.

Tips

 • Aldrig lyve. Hvis de finder ud af, det vil ødelægge alt det hårde arbejde du har lagt i at få deres tillid.
 • Prøv at være rimelige, når ræsonnement med dem.
 • Husk, at timing og kontekst af enhver samtale er altid vigtigt. Kom ind i en alvorlig samtale, når ingen af ​​jer vil blive fokuseret på den ikke anbefales.
 • Nøglen til ethvert forhold er kommunikation. Det betyder ikke noget, hvis du ikke er særlig behageligt at tale med dem. Der er en første gang for alting.
 • Være fordomsfri. Hvis de ser, at du handler stædig du vil synes barnligt og ikke åbne for at se deres synspunkt.
 • Aldrig gå bag dine forældre tilbage og gøre noget, de sagde, du ikke skal gøre.
 • Husk, at bare fordi de siger nej, betyder ikke, de er over beskyttende. De formentlig bare pleje en masse om dig.

Advarsler

 • Hvis der på noget tidspunkt i samtalen bliver til en råben match, stop. Gå væk fra situationen, så lad det diffuse, og måske prøve igen senere, når du og dine forældre er i bedre humør.
 • Hvis du får mere frihed, ikke at misbruge det. Prøv ikke at leve op til "at give en tomme, tage en mile" siger.
 • Må ikke overreagere, hvis dine forældre er overbeskyttende. Det vil ikke gøre situationen bedre. Vær rolig og kontrolleret, uanset hvad de siger.