Wkadk

Sådan reparere en knækket halskæde

Så har du brudt den halskæde du skattede og er ikke sikker på, hvad man skal gøre ved det? Reparation brudt halskæder er ofte lettere end du tror. Uanset om du har brudt lås eller knækkede halskæde selv samle stumperne op, og denne artikel bør hjælpe dig med at få det så godt som nyt på ingen tid.

Steps

Sådan reparere en knækket halskæde. Find, hvordan din lås er tilsluttet og fjerne det.
Sådan reparere en knækket halskæde. Find, hvordan din lås er tilsluttet og fjerne det.

Broken lås

 1. 1
  Find, hvordan din lås er tilsluttet og fjerne det. I de fleste tilfælde vil simpelthen være et tilfælde af at åbne et spring ring eller ring på låsen med en tang og derefter fjerne låsen. Men hvis din lås er fastgjort i en mere kompleks måde, kan du nødt til at skære det ud. (Stærke bidetang vil normalt arbejde for dette på grund af de bløde metaller, der anvendes i de fleste smykker.)
 2. 2
  Anskaf en ny lås. Disse er tilgængelige fra de fleste håndværk butikker og alle specialiserede beading levering butikker. Tag lås du har fjernet med dig, når du køber en ny for henvisning til farve. Forskellige legeringer er forskellige farver og en anderledes farvet lås vil gøre det klart, at din halskæde er blevet repareret. Hvis du skulle klippe dit lås off eller åbne en ring i låsen, kan du blive nødt til at købe en hoppe ring samt en lås, så du kan vedhæfte det til din halskæde.
 3. 3
  Monter den nye lås ved at åbne hoppe ring eller loop på lås og skubbe det på din halskæde.
 4. 4
  Luk ringen eller loop at afslutte din halskæde.

Knækket kæde

 1. 1
  Twist åbne linket, der kom fra hinanden, eller den ene ved siden af det, hvis det er dårligt beskadiget eller tabt med spidstang. Hvis det link, der kom fra hinanden dårligt beskadiget, skal du nu fjerne den.
 2. 2
  Fastgør den anden stykke kæden ved at skubbe det over på det link, du åbnede.
 3. 3
  Twist linket sammen igen for at sikre kæden. Sørg for, at det og linket det er knyttet til at lukke tæt. (Det kan være en god idé at tjekke de andre links også, så du kan stramme dem, før de også falde fra hinanden)

Vrissede elastik

 1. 1
  Læg ud perlerne i deres oprindelige rækkefølge.
 2. 2
  Skær en længde på elastik omkring 4 inches (10cm) i længere tid end oprindeligt brugt til halskæde. Det er bedst at bruge elastik, der består af gummi dækket med vævet stof, som ser meget gerne en runde snørebånd, ikke almindelig gummi: Hvis det er strakt for hårdt eller trækkes mod en semi-skarpe overfladen, vil gummiet inden generelt bryde, men den samlede ledningen vil bare overstrække, ikke bryde.
 3. 3
  Før de løse perler tilbage på den elastiske længde.
 4. 4
  Bind enderne sammen, så der ikke elastiske er synlig, være forsigtig med ikke at strække elastikken for meget, da det kan få det til at bryde igen. Binde knude et par gange for at forhindre det kommer fortrydes.
 5. 5
  Skær overskydende elastisk.

Broken string

 1. 1
  Udlæg perlerne i den oprindelige rækkefølge.
 2. 2
  Skær en længde på streng (sørg for at det er tyndt nok til at gå gennem dine perler) et par inches længere end den oprindelige halskæde.
 3. 3
  Fastgør spændet i den ene ende. De fleste string halskæder bruge en kalot (en konstatering med en krog og to runde stykker, der er foldet sammen til at dække en knude), at vedhæfte en lås på en professionel måde.
  1. Skub kalot på strengen.
  2. Bind en knude for enden af strengen et par gange, så det er sikkert.
  3. Skær overskydende streng.
  4. Fold kalot over knuden.
 4. 4
  Tråd perlerne tilbage på strengen i det oprindelige mønster.
 5. 5
  Udfør din halskæde med en anden kalot på samme måde som beskrevet i trin 3.
 6. 6
  Færdig.

Tips

 • Halskæder med værdifulde perler såsom perler er ofte knyttede mellem perler for at forhindre tab af mange i en ulykke.
 • Den bedste form for tang til at bruge på smykker, en "runde næse tænger", som er et spidstang med glatte, ikke savtakkede, koniske, ikke halvt rundt, kæberne. Det har ikke nogen kantede kanter for at ridse smykker, men fordi tænger er hårde, stærke stål og smykker er blødt skinnende metal, det kan gøre lyse overflade skrammer hvis ikke polstret. Eventuelle tang kan gøres mere passende ved polstring kæberne, indpakning med tape arbejder for en meget lille job.