Wkadk

Sådan kritisere konstruktivt

Det er ofte vanskeligt at fortælle nogen, at hvad han eller hun gør ikke er helt rigtigt. Det kan afhænge af dine relative positioner i en linje af autoritet, eller hvorfor du forsøger at kritik anden person. Succes afhænger af, i det mindste, hvordan den ser ud til at den anden person. Her er en simpel metode til uden at tale hårdt eller for spidst.

Steps

Sådan kritisere konstruktivt. Brug krydderier af, være på den anden persons side.
Sådan kritisere konstruktivt. Brug krydderier af, være på den anden persons side.
 1. 1
  Brug oprigtig ros i en "kompliment sandwich teknik". Når du bruger sandwich teknik du sandwich en dårlig punkt (som en anmodning ikke er en direkte klage) forskydning mellem to gode punkter (komplimenter). Lyder ikke uvenlig eller for intens, men ikke så rørstrømsk, at ikke gøre det punkt klart.
 2. 2
  Brug krydderier af, være på den anden persons side. Lad den anden person vide, at du er indfølende, føler bekymring, men det er eller sympati. Og snarere end at være antagonistisk, er du viser, at du genkende flere gode punkter, også.
 3. 3
  Keep it real: vide, hvad problemerne er. Slap af og være nacn, ikke forstørre kendsgerningerne eller beskrivelser: som hvis du er nogle billige, "B-filmen" skuespiller, og forfalskning det med konfektionerede eller fjollet, slapstick komplimenter.
 4. 4
  Start med en skive god egenskab eller speciel gave for den person: være temmelig præcist til "ikke" overdrive eller være skandaløst.
 5. 5
  Kritisere handlinger ikke personen. Sætte "kød" med "nu ____" eller "én ting er ____"
  • Undgå at bruge ", men" fordi det vil endda fornærme børn.
 6. 6
  Afslut det med en anden god pointe - i critiqued persons favør. Så slut med en skive rosende bemærkninger. Disse eksempler understreger de to komplimenter:
  1. "Du er så god til at gøre disse grillet ost sandwich. De smager så godt. Nu ønsker jeg virkelig at du ville rydde op i køkkenet, når du gør det. Det ville hjælpe mig ud en masse. Du er så godt om at hjælpe rundt huset. " Variationer omfatter:
  2. "Jeg kunne lide mest var (______). En måde du kan forbedre dette er (______). En af dine største styrker er (______)."
  3. "Det første jeg bemærkede var, at du gjorde (_____) lige højre. Godt gået. Lad os nu tale om dette, hvis vi kan nappe denne ene ting Nu>. Kan du (______)? Det vil være endnu bedre. Der du fik det lige højre. Du gjorde det godt. Jeg kan virkelig godt lide den måde du (______). "
  4. »En rigtig god ting om dit havearbejde projektet er (______). Jeg ville virkelig sætte pris på det, hvis, i stedet for at gøre (______), at du gør (______). Det ville gøre mig meget glad. Af den måde, hvis jeg ikke har 't nævnte det sidst, jeg vil bare sige, at én ting, jeg virkelig beundrer om dig, er (______). "
  5. "Du gør et gyldigt argument. En ting jeg gerne om, hvordan du tænker er (______). Lad mig imødegå dit argument ved at sige... Som jeg sagde, du har lavet en god pointe. En ting, der altid imponerer mig om dig er (______). "
 7. 7
  Forklar dine komplimenter - være respektfuld: gør dine ord virkelig ved at sige noget, der lyder rimeligt og fuld af mening, såsom:
  • »Og jeg har bemærket dette, fordi (______). Det minder mig om den tid, (______)."
  • "Jeg kan huske den tid, du (______) Det er den samme slags (______), som du ved, at jeg gerne så meget,.. Tak så meget"

Tips

 • Timing er alt. Gør det, når personen er i godt humør. Sørg for, at de ikke er overtræt, når du sætter op emnet.
 • Denne formel anvendes typisk i evaluering situationer (medarbejder evalueringer, for eksempel.) Det kan også anvendes, med variationer, i en række andre situationer. Det kan ofte "udglatte" interaktioner af alle slags.
 • Formålene med at bruge denne teknik:
  • At slappe den anden person og bidrage til at skabe en situation eller en state-of-sind, hvor de vil være mere åben for at modtage kritik eller rådgivning.
  • For at reducere muligheden for, at den anden person vil blive vred på dig for at påpege deres fejl.
  • Ved at lukke med en positiv erklæring, minde en person af deres styrker, deres værd og deres værdi. De er mere tilbøjelige til at blive motiveret til at acceptere det negative, hvis de bliver mindet om, at de er "ikke alle dårlige."

Advarsler

 • Vælg dine kampe. Beslutte, om det virkelig er værd at kritisere person. Hvis ikke, gør det ikke. Hvor vigtigt er det egentlig?
 • Se din tone og dit udtryk. Hvis du lyder og vises helligere-end-dig, vil kritikken ikke blive vel modtaget.
 • Hvert af disse eksempler følger den positive-negative-positive formel. Kritikere af denne formel antyder, at det er ineffektivt, spilder tid og nedladende. Oprettelse af en situation, hvor den anden person er åben for din feedback er aldrig spild af tid. Hvis du ikke gør det, er du åbner døren til konflikt, misforståelser og vrede. Nøglen er at være ærlig og oprigtig hvert skridt på vejen. Hvis du lyver eller overdriver, vil den anden person sandsynligvis fornemme dette og du vil miste troværdighed og respekt (ikke at nævne, at dine råd vil blive fuldstændig ignoreret.) Bruges korrekt, denne teknik kan glatte kommunikation og øge forståelsen i bestyrelseslokalet, soveværelset, klasseværelset, sidder ved køkkenbordet, eller bare om noget andet, du kan tænke på.
 • Magtanvendelse vil ikke bidrage til at fremme din rationelle. Stansning modtageren af din kritik i ansigtet, vil sandsynligvis tilskynde fjendtlighed mellem to af dig og kan potentielt ende enhver mulighed for konstruktivt at hjælpe hinanden. Derfor anbefales det, at enhver brug af fysisk magt blive gemt til et passende tid og sted.
 • Husk, hvis du kritiserer nogen uforskammet, det er ikke konstruktiv kritik - det er verbal misbrug!
 • . Hyperkritisk aktivitet kan også være kendt som nitpicking eller nagende ordbog - hypercritical
  • Pedantiske er minutia, trivielt, unødvendigt og uberettiget kritik eller fejlfinding.
  • Nagende er at skælde, klager eller finde fejl hele tiden.