Wkadk

Hvordan at argumentere

Argumenter behøver ikke at være sårende, men de kan nemt slå denne måde, hvis du ikke er forsigtig. Her er hvordan du får dit budskab igennem uden at dreje diskussionen ind i en fuld-on kamp.

Steps

Hvordan at argumentere. Må ikke få følelsesmæssige.
Hvordan at argumentere. Må ikke få følelsesmæssige.
 1. 1
  Spil fair. Odds er du ved præcis, hvordan at skubbe den andens knapper, men det er vigtigt at modstå, hvis du vil have en civil argument. Løse, at uanset hvor ked han eller hun gør du, vil du ikke sige den ene ting, du kender ville skubbe det argument over kanten.
  • Det er lettere sagt end gjort, især når dine følelser kører højt i øjeblikket. Løse før argumentet begynder, at du ikke vil krydse bestemte grænser, og forsøge at holde sig til disse regler, uanset hvordan du føler.
  • Må ikke gnide det i. En del af at spille messen er at vide, hvornår de skal holde op. Hvis du har "vundet" argumentet og gjorde den anden person er enig med dig, stop lige der. Fortsat at tale om, hvordan du har ret måske kun vække et andet argument.
  • Lyt. Modstå trangen til at blot at tale over den anden person, indtil han eller hun giver op, og rent faktisk lytter til, hvad der bliver sagt. Du må ikke afbryde, og ikke forsøge at skære den anden person fra.
  • Respekt, hvad den anden person har at sige. Et argument skal være to-sidet, hvis du undlader at høre den anden side, de vil returnere gestus og ikke lytte til dig. Gendrive en persons mening er fint, men nægter at høre det gør en debat meningsløst.
 2. 2
  Del og hersk. Diskutere et emne ad gangen, der dækker alt, hvad du ønsker at sige om det. Når det er blevet afgjort, eller du har nået en blindgyde, gå videre til næste emne.
  • Lad ikke underlagt ændringer. Den anden person kan prøve at skifte emne for at dække op en fejl. Mange mennesker, når bevist forkert på nogle område, vil hellere være afvisende over for deres fejl i stedet erkende deres fejl. Enten forlader argument, hvis personen nægter at anerkende fejl (dvs. "Det betyder ikke noget", "Uanset hvad, det er min mening.", Osv.), eller insisterer de erkende deres fejl.
  • Stop med at tænke over, hvad du vil sige næste. Du kan umuligt forudse alle mulige point en person vil sige, så som sådan vil du sandsynligvis ikke til at skabe point i forhold til den andens. Bare holde sig til det, du fokuserer på lige nu.
 3. 3
  Må ikke få følelsesmæssige. Hvis du tillader dig selv at blive vred, vil du være mindre effektive til at argumentere dine point, da du vil være mere modtagelige for logiske fejlslutninger og vildledning. Du vil også være mindre overbevisende til den anden part så godt, som det er menneskets natur at modsætte truende figurer, som sådan noget tidspunkt, du gør, der er vredt rettet mod en person vil blive ignoreret, uanset hvor logisk det er.
  • Brug dine ord, ikke din tone. Sige ting som, "Når du siger, at jeg føler _____" eller "Det sårer mig, når du _____". Dette gør den anden person føler de ikke er skyld, og de behøver ikke at blive defensiv. Hvis du sagde til dem: "Jeg hader det, når du _______", det gør dem føle, at de er nødt til at forsvare sig, og begge du ender med at få mere vred og længere væk fra en løsning.
 4. 4
  Watch out for retoriske fejlslutninger. De fleste mennesker begynder at bruge fejlslutninger, når de er ved at miste et argument, især fordi nogle mennesker har en solid forståelse af retorik. Vær på udkig efter fejlslutninger, og påpege hvorfor de er falske, når du fanger en. Den anden person kan blive tvunget til at revurdere deres egen begrundelse for uenig med dig.
 5. 5
  Vide, hvornår at pakke den op. Hvis du har talt i lang tid, og ingen af ​​jer er budging, overveje at kalde det en dag. Der er nogle argumenter, du kan ikke vinde, uanset hvor god din argument er, hvis den anden person ikke er villig til at genoverveje problemet. Hvis du ved, hvornår de skal stoppe, kan du stadig være i stand til at bevare forholdet.

Tips

 • Husk, at mennesker kan være gode venner, selv om de har forskellige meninger.
 • Sommetider en af ​​jer kan have brug for et par minutter alene til at absorbere, hvad der er blevet sagt. Det er okay. Hvis den anden person anmoder om et par minutter alene, bør du respektere det og blive enige om en tid til at fortsætte samtalen. Hvis du har brug for et par minutter, skal du blive tildelt den samme respekt.
 • Et argument kan være rimelige og uden vrede, så længe begge parter er rimelige. En kamp på den anden side, adskiller sig fra et argument i den forstand, at et argument er beregnet til at beslutte, hvilke hypotese (punkt) er sand (eller sandeste), mens en kamp menes blot at fastslå dominans over en person.

Advarsler

 • Nogle gange er det bedst ikke at skændes om politik eller religion, medmindre du er meget tæt på den anden person, og du ved, at de vil respektere din mening. De fleste mennesker kan ikke blive enige om disse emner.
  • Hvis du argumenterer med en fornuftig person kan politik være held og rimeligt debatteret. Men det er sværere at nå til enighed om emner af religion, fordi det opfattes stave "vindende" eller "miste" argumentet er meget højere.