Wkadk

Sådan har sundt hår

Hvis dit hår er kedeligt, flosset eller beskadiget ved brug af farvestoffer og kemikalier, kan du begynde lige nu for at få sundere hår. Brug sund vask og styling vaner, undgå barske hår behandlinger, og spise en nærende kost vil have dit hår ser sundt igen på ingen tid.

Steps

Sådan har sundt hår. Skift din vask rutine.
Sådan har sundt hår. Skift din vask rutine.

Brug sund vask og styling vaner

 1. 1
  Skift din vask rutine. Har du vasker dit hår hver eneste dag? Det kan virkelig tørre det ud, da du vasker væk olier din hovedbund producerer for at holde dit hår skinnende og sundt. Vask hver dag kan også føre til fedtet hår, da stripning dit hår af sine olie får din olie kirtler til at gå i selvsving. Prøv denne rutine i stedet:
  • Vask dit hår blot tre eller fire gange om ugen. Giver dit hår en pause i mellem vask vil genoprette sin balance. Det kan være lidt fedtet i den første uge eller deromkring, men dit hår vil snart se mere sundt og levende end nogensinde.
  • Vask dit hår med koldt vand. Vask med varmt vand er hårdt på dit hår og kan føre til spaltede spidser og krus. Vask med koldt vand hjælper dit hår akslen tæt, hvilket resulterer i skinnende hoppepude hår.
 2. 2
  Håndter dit hår forsigtigt. Tænk på dit hår som din bedste silke kjole. Efter hånden vaske det, ville du kugle den op og vride den ud? Nej, det ville ødelægge sin form og fibre. Dit hår er tilsvarende skrøbelige og skal behandles med omhu for at forblive raske.
  • Efter vask dit hår, dup forsigtigt det tørre med et håndklæde i stedet for at vride det ud. Lad det slutte lufttørring.
  • Brug en kam i stedet for en børste. At tvinge en børste igennem filtrede hår kan få det til at rippe og bryde. Brug en bred-tandede kam til forsigtigt at arbejde gennem ledningsrod.
 3. 3
  Brug varme styling-enheder sparsomt. Put væk din hårtørrer, fladjern, krøllejern og varme ruller, medmindre du har en særlig lejlighed ved hånden. Anvende varme til dit hår kan beskadige den, så det er bedst at lade dit hår lufttørre i stedet.
  • Hvis du ønsker at bruge føntørrer nogle gange, bruge det på et køligt indstilling.
  • Når du bruger varme styling apparater, skal du sørge for at sætte en beskyttende serum i håret forhånd.

Brug sunde produkter og undgå skadelige behandlinger

 1. 1
  Brug naturlige hårplejeprodukter. Kommercielle hårplejeprodukter lover gode resultater, men de ofte indeholder ingredienser, der kan udtørre håret og lad det ser slap og kedelig. Du vil sikkert mærke en forskel med det samme, hvis du skifter til produkter fremstillet med urter, olier og cremer lavet, der nærer hår.
  • De fleste shampoo er lavet med stærke rensemidler kaldes sulfater, som fratage de naturlige olier fra dit hår og få det til at få kruset og flosset. Vælg en shampoo lavet med udrensning urter og olier i stedet. Tjek en naturlige fødevarer butik for muligheder.
  • Conditioner lavet med aloe, kokos olie, shea smør og andre rene stoffer tilføre fugt til dit hår og holde det ser sund og frisk.
  • Undgå at bruge styling produkter, der indeholder en masse kemikalier med navne, du kan næsten ikke udtale. Du kan lave dit eget hår gel og hårspray stedet for at bruge store-købte art.
 2. 2
  Prøv at holde sig væk fra farvestoffer og andre permanente behandlinger. Kemikalierne i farvestof, blegemiddel, brasilianske blowouts, kemiske glattejern og kemiske curlere kan gøre en masse skader, hvis du bruger dem for ofte.
 3. 3
  Giv dit hår olie behandlinger. Hvis du vil gendanne dit hår blødhed og glans, anvende olie til dine rødder, aksel og især tips et par gange om ugen. Du kan bruge olie i stedet for balsam eller efter dit hår er allerede tørt. En gang hver par uger, give dig selv en dyb konditionerende behandling som følger:
  • Massage olivenolie eller mandelolie ind i dit hår.
  • Dæk dit hår med en badehætte eller plastic wrap.
  • Lad olien sidde i håret i 2 timer eller natten over.
  • Skyl det ud med koldt vand, indtil vandet er klart, og derefter shampoo og tilstand som normalt.

At gøre sunde livsstilsændringer

 1. 1
  Spis næringsstoffer, der nærer dit hår. En velafbalanceret kost med masser af protein, vitamin B, jern og omega-3 fedtsyrer hjælper dit hår ophold så tykt og sundt som muligt.
  • Vitamin B holder hår tykt og stærk. Spis masser af frugt, grøntsager og nødder for at få nok vitamin B.
  • Spiser oksekød, kylling, svinekød, fisk og bladgrøntsager som grønkål og spinat for at få jern og protein.
  • Laks, valnødder, og avocado er fremragende kilder til omega-3 fedtsyrer, som hjælper dit hår forblive skinnende og sundt.
  • Du kan supplere din kost med vitaminer designet til at gøre håret stærkere. Prøv prænatal vitaminer, som indeholder en blanding af ingredienser, der fører til store hår, negle og hud.
 2. 2
  Beskyt dit hår mod elementerne. Ligesom du ville beskytte din hud mod sol, vind og kulde, er du nødt til at beskytte dit hår så godt. Hvis du ikke gør det, vil det tørre ud og blive skør over tid.
  • Når solen er stærk, bære en hat eller tørklæde over håret for at beskytte det fra at blive for stegt.
  • Må ikke gå udenfor i løbet af vinteren med vådt hår. Når dit hår fryser det kan få skørt og flosset.
  • Du bør også beskytte dit hår mod kemikalier. Udsæt ikke dit hår til klor for ofte. Når du går svømning, bære en svømmetur fælles landbrugspolitik.
 3. 3
  Få dit hår trimmet ofte. Så snart dine ender begynder at splitte, gå til salonen og få en trim. Holde dit hår trimmet vil sørge enderne ikke splitte meget langt op akslen. Dit hår vil være mindre tilbøjelige til at bryde, og det vil se sundt og fuld af liv.

Tips

 • En gang om ugen, kan du prøve at bruge en hår maske. Wet dit hår, og derefter sat i håret maske. Må ikke skylles ud endnu. Lad det sidde i mindst 5-10 minutter. Derefter skylles med koldt vand. Hår masker hjælpe med at holde dit hår meget sundt.
 • Børst dit hår regelmæssigt for at hjælpe det vokse sundere og stærkere.

Advarsler

 • Der er ikke sådan noget som en shampoo, der løser spaltede spidser, er den eneste måde at løse dette på er at trimme dit hår.
 • Pas på nogle piller, der hævder at hjælpe hår vokse bedre eller hjælpe håret bliver sundere. Selv om ikke alle af dem er dårligt for dig, kan nogle være falske og skadelige.