Wkadk

Hvordan til at sige nej respektfuldt

Turning ned ad en venlig anmodning eller gestus kan tage nerve, men til tider ofte nødvendigt. Når du ikke kan eller ikke ønsker at gøre noget, få dig sammen og venligt, men fast slå dem ned. Men hvis du ikke er klar, er du simpelthen ikke klar.

Steps

Hvordan til at sige nej respektfuldt. Lyt til anmodningen respektfuldt.
Hvordan til at sige nej respektfuldt. Lyt til anmodningen respektfuldt.
 1. 1
  Lyt til anmodningen respektfuldt. Må ikke afbryde taleren.
 2. 2
  Sætning din "nej" så enkelt som muligt. Må ikke hæve stemmen eller blive ked af, blot sige, at du ikke kan hjælpe denne gang. Når du siger nej, siger det på en sikker, godt moduleret stemme til at lyde mere ligetil.
 3. 3
  Overfør ejerskab af din afvisning af at noget andet. For eksempel siger "jeg kan, men min tidsplan er booket nu. Hvordan omkring en anden gang?" Du behøver ikke at forklare yderligere. Det afbøjer enhver vrede, de måtte have mod din tidsplan.
 4. 4
  Prøv at forblive ikke-konfronterende.
 5. 5
  Må ikke føler sig forpligtet til at forklare. Du har dine grunde, og de kan ikke være dem, du ønsker at diskutere. Hvis dette er tilfældet, så prøv at sige noget lignende, "Jeg er bare ikke i stand til." Lade det blive ved det - hvis du skal, skifte emne, eller sige, "Jeg er ked af det, men jeg nødt til at gå."
 6. 6
  Forklar enkelt, og kun hvis du ønsker at gøre det. Hvis sagen er virkelig en, som du føler dig okay, forklarer, gør din forklaring så enkel som muligt.
 7. 7
  Stå fast. Hvis rekvirenten ikke ønsker at acceptere dit svar, så fortæl ham eller hende, at dit sind er gjort op, og at du ikke vil ændre det.
 8. 8
  Husk, at det er din tid, de er der anmoder om, og du har valget mellem at acceptere eller afvise, hvad de beder dig.

Tips

 • Være respektfulde, selv om personen spørger er ikke fordi to uret ikke gør en ret!
 • Hvis din afvisning forstyrrer nogen, forblive rolig og, hvis det er muligt, fjerne dig fra situationen. Hvis du ikke er i stand til at gøre det, skifte emne eller komplimentere dem en eller anden måde.
 • Øv siger det i spejlet nogle gange, hvis du virkelig har en dårlig vane ikke at tale dit sind og ikke er i stand til at sige ordet "Nej".
 • Forord din 'NO' ved at sige "Jeg forstår, hvad du siger" før nægte - det hjælper, hvis folk føler empati.
 • Lyv ikke, når du forklare, hvorfor dit svar er nej. For eksempel, hvis du ikke vil have din søster og bror-in-law ophold på dit hus i weekenden, fordi de er ubetænksomme slobs ikke fortælle dem, at du vil være fumigating huset. Prøv i stedet, "Denne weekend er ikke et godt tidspunkt for os at have ophold-over gæster." Hvis de trykker, siger, "Vi har en masse shopping og rengøring at gøre for at forberede sig til denne næste uge, og vi vil ikke gøre det, hvis vi har selskab." Forhåbentlig vil der afslutte diskussionen. Og helt ærligt, det er nok sandt, er det ikke?
 • Helst det er i forhold til at nægte en person en på én, men hvis du overhovedet føler sig utilpas, skal du have en tredjepart nær ved med viden om, hvad der foregår for at gå til bagefter.
 • Denne fremgangsmåde kan anvendes til sælgere samt venner. Telemarketingfolk er menneskelig også.
 • Vær ikke bange for at sige nej.

Advarsler

 • Hvis du føler, du er i risiko for fysisk skade, advare en tredjepart så hurtigt som muligt. Hvis du kan, så ring til lokale nødopkaldsnummer (normalt en af ​​følgende: 911, 999, 000, eller 112).