Wkadk

Hvordan man bruger en menstruationskop

Med mange af os bliver opmærksomme på konsekvenserne af vores livsstil på, har menstruation kopper opstået som et alternativ til standard hygiejnebind og tamponer. Hvad mange måske ikke indser er, at menstruation kopper også udgøre betydelige fordele i sundhed, hygiejne, bekvemmelighed, komfort og pålidelighed.

En menstruationskop indsamler menses, i stedet for at absorbere det som en tampon, og renses og genbruges, med koppen i stand til at vare så længe som ti år. Menstruationskopper har vist sig at lække mindre i gennemsnit, og de er meget behagelige at have på. Samt, de har færre sundhedsmæssige risici end standard engangsprodukter, da der ikke er nogen kendt risiko for TSS, de ikke fører til vaginal infektioner, og ikke indeholder kemikalier eller giftstoffer som dioxin. Genbrugelige glas som denne har været kendt siden 1930'erne og er lavet af blødt, medicinsk silikone, gummi eller termoplastisk elastomer (TPE). Fortsæt med at læse for at lære at bruge en menstruationskop.

Steps

Hvordan man bruger en menstruationskop. Prøv at indsætte koppen første gang i privatlivets fred for dit eget badeværelse.
Hvordan man bruger en menstruationskop. Prøv at indsætte koppen første gang i privatlivets fred for dit eget badeværelse.
 1. 1
  Læs vejledningen ledsager dit valg af menstruationskop. Læs over pjecer, der kommer med din kop, indtil du føler dig tryg at gå videre. Se også Google på rengøring et menstruationskop for retninger på holde det rent, og hvis du er på hegnet om at bruge en kop, læse hvordan man kan afgøre, om at bruge en menstruationskop til at hjælpe dig gøre op dit sind. Og hvis du ikke har en menstruationskop allerede læse Googles råd om at købe en menstruationskop for retninger på at plukke ud af den rigtige cup for dig.
 2. 2
  Prøv at indsætte koppen første gang i privatlivets fred for dit eget badeværelse. De fleste brugere ikke får hænge af det, indtil efter et par forsøger, så det vil være langt bedre end at bruge en offentlig badeværelse. Også selvom du kan blive fristet til at gøre en tør køre, mens du ikke er på din menstruation, bør du virkelig ikke fordi det generelt er mere smurt og din livmoderhals kan være i en anden position, mens du menstruation. Så for første gang, sørg for at det er i løbet af din tid så godt.
 3. 3
  Øv forskellige folder. C fold vist på brugsanvisninger er ikke den bedste teknik for mange kvinder. Når du bruger C fold, den bredeste del af koppen er lige i begyndelsen. En anden fold (der er mange at vælge imellem) er punch-down fold. For at gøre denne fold, skal du placere fingeren på kanten af ​​koppen, og skub den ned i koppen. Se videoen nedenfor for flere folder, du kan prøve.
 4. 4
  Vask dine hænder med sæbe og skyl koppen med vand for at fjerne støv eller snavs, fra dine hænder og kop. Hvis du gerne vil bruge lidt sæbe på koppen, skyl meget grundigt, fordi sæbe i skeden kan forårsage gær infektioner.
 5. 5
  Ophold afslappet og forsøge ikke at spændte dit bækken muskler. Dette kan gøre det smertefulde eller vanskeligt at indsætte koppen. Dine bækkenbund er dem, du bruger til at stoppe og starte tisser.. Praksis løsne og stramme disse muskler (aka gør), så du vil være i stand til at slappe dem under indføring Vær tålmodig, første gang du indsætter det er altid den sværeste, så ikke give op, hvis du har problemer i starten - men tager en pause, hvis du bliver alt for frustreret.
 6. 6
  Kom i en behagelig stilling. Du vil måske gerne prøve at indsætte koppen mens over toilettet. Du kan også prøve hug nede i karbad eller brusebad, stående og sætte det ene ben på kanten af ​​toilettet eller karbad eller liggende på gulvet med knæene op og ben fra hinanden.
 7. 7
  Find din livmoderhals. Stick en finger inde i din vagina og føler for din livmoderhals, hvilket føles lidt ligesom spidsen af ​​din næse. Det er en lille, squishy kernen med en fordybning i midten. Sigter koppen i retning af din livmoderhals vil hjælpe. Denne måde vil du ikke ved et uheld stikke din livmoderhals med kop, eller tage plads i koppen med din livmoderhals. Hvis du ikke kan finde din livmoderhals, det sandsynligvis betyder, at det er meget højt, og i så fald din livmoderhals sandsynligvis ikke forårsage nogen problemer.
 8. 8
  Sæt koppen. Fold koppen og derefter holde den med den ene hånd (dæmme vender nedad). Spredes fra hinanden dine skamlæber og finde åbningen af ​​din vagina med den anden hånd. Nu skubbe koppen ind på en omkring en 45 graders vinkel mod din skambenet, ikke lige op. Skålen bør pop åbne. Fortsæt med at skubbe koppen, indtil det er behageligt. (Koppen kan køre lav eller høj afhængigt af din krop.)
 9. 9
  Sørg for, at koppen er helt åbent. Nå op og føle omkring bunden af ​​koppen. Det bør være runde eller mindst oval. (Koppen kan aldrig åbne op hele vejen, afhængigt af din kropsform.) Hvis det ikke er åbent, kan du åbne den manuelt med en hånd. Også prøve at gøre et par eller dreje koppen i en fuld cirkel ved Twirling basen. Du kan også nå op med en finger og tryk del af den vaginale væg af vejen, således at luften kan bevæge sig op og fylde bægeret. Du kan føle dig mere tryg ved koppen tættere på din livmoderhals end afbilledet i vejledningen. Når det er på plads, kan du også prøve at trække den forsigtigt ned, for at sørge for det tomrum er gjort (det er hvad de små huller er for) - dette er en del af, hvad der holder koppen fast.
 10. 10
  Vent i op til tolv timer. Hvis du har en kraftig strøm, bliver du nødt til at tømme den oftere, fordi det er den maksimalt anbefalede tid. Til din første cyklus med en kop, er du nødt til at gøre en smule eksperimenterer for at finde ud af, hvor længe du kan efterlade din kop, før utæt. (Det er en god ide at bære en back up trusseindlæg, klud trusseindlæg er en god genanvendelig mulighed.)
 11. 11
  Fjernes koppen. Bær ned med dine muskler, så koppen vil rejse ned længere. Fortsæt med at gøre dette, indtil du kan nå stilken. Vrikke koppen frem og tilbage og ned. Få et bedre greb om selve basen, ikke bare stammen, af koppen og fortsætte med at trække det ud. Klemme basen hjælper til at bryde vakuum og gør det lettere at fjerne koppen. Når du kommer til åbningen af ​​din vagina sørg for at tage den ud oprejst for at reducere spild. Hvis kanten af ​​koppen er for bred til at fjerne komfortabelt bruge en finger til at folde koppen i en C fold eller en punch-down fold, før du tager det ud af din vagina. Hvis du fjerner kop over et toilet, kan du lade indholdet løber ud "tilbage", når du fjerner koppen, bare holde din hånd ud af tyngdekraften vej.
 12. 12
  Dump indholdet af koppen i toilettet eller vasken. Skyl koppen med vand, og måske lidt duft-fri, ikke-antibakteriel sæbe. Hvis du vil rydde suge huller menses, bøje koppen på suge huller under vandet. Du kan også fylde koppen med vand, dække åbningen med håndfladen og klem koppen at sprøjte vand ud af hullerne - holde klar! Tør din kop, hvis det er for glat, og sæt.
 13. 13
  Lær at rense koppen. Du kan koge koppen, brug sterilisering tabletter, svaber det ned med sprit, eller vælg fra andre metoder. Se Googles instruktioner om , hvordan man rent en menstruationskop til retninger og vælge den metode, der virker bedst for dig.
 14. 14
  Husk, at det kan tage et stykke tid at vænne sig til at bruge en menstruationskop. Tag dig god tid. Menstruationskopper har en indlæringskurve på omkring tre til fire cykler, og hvis sidst du finde ud af det er ikke for dig, det er fint. Hvis du stadig ønsker at bruge en genanvendelig menstruation produkt, kan du prøve klud puder eller havsvampe.

Video: folde en kop

Video: indsætte og fjerne en kop


Tips

 • Nogle kvinder oplever, at sætte lidt smøremiddel gør det nemmere at indsætte. Hvis du bruger glidecreme, er det bedst at sætte det på dig selv, ikke på koppen eller det vil være glatte. Brug kun vandbaseret glidecreme selv.
 • Hvis du er en jomfru, kan du opleve, at din vaginale åbning, og mere specifikt stykke hud kaldes en mødom, er ikke let at strække til at rumme en kop. Hvis dette er tilfældet, kan det hjælpe at strække det i løbet af en uge eller så ved at bruge fingrene. Starte med en eller to og stige til tre som din krop vil tillade. Ser man på diagrammer af den kvindelige anatomi og udforske du ejer vil gøre ved hjælp af en kop meget lettere. Eksperimentér med punch ned, trekant eller origami folder, fordi de gør koppen mindre brede og tyndere for indsættelse. Prøv at indsætte koppen lidt på det tidspunkt, og hvis det er smertefuldt, så husk at slappe af. Du kan altid prøve igen en anden gang. Samtidig fjerne, husk at være tålmodig og afslappet så godt. Være blid og samtidig fjerne koppen, så du ikke rive din mødom i processen.
 • Menstruationskopper virker ved at holde blodet, snarere end at absorbere det som en tampon. Derfor kan de tømmes mindre hyppigt. Det betyder også bægeret kan indsættes, når din menstruation, og før det starter. Du kan også bruge koppen til tung cervikal slim.
 • Hvis du bruger en membran for svangerskabsforebyggende formål, kan det fungere som en menstruationskop! (De er meget lig en stedet blød kop i form.) Men for at bevare levetiden for dit mellemgulv, må du kun ønsker at gøre dette, hvis det er lavet af silikone, ikke gummi.
 • Menstruationskopper er meget behagelige at have på og sportslige aktiviteter såsom svømning eller yoga kan udføres uden skadelig virkning. Sørg for at din kop er forseglet korrekt selv, og det er også en god idé at tømme din kop lige før den fysiske aktivitet. Du kan se en lille vand i koppen, hvis du fjerner det efter svømning, men det er okay.
 • Single-stall, offentlige toiletter med private dræn er et godt sted at tømme din menstruation kop, hvis du kan finde dem. Til badeværelser, der ikke har en enkelt boder med en vask, bringe nogle feminine vådservietter og en lille flaske vand med dig at skylle koppen med, eller brug toiletpapir. Det er også fint at bare tip indholdet af koppen i toilettet og sæt.
 • Hvis du vil kan du gemme din menstruation væske i en krukke og hjælpe dine planter. De næringsrige indhold af kvindelige menstruationsblod kan anvendes til en række formål, herunder at blive fortyndet med vand for at tjene som energisk gødning til stueplanter eller haven senge.
 • En nylig undersøgelse viste, at menstruation kopper lække halvt så ofte end tamponer for kvinder som helhed, så lad ikke denne afskrække dig fra at prøve en kop. Men hvis din kop er utæt, her er nogle fejlfinding ideer:
  • Koppen er overfyldte. Dette er formentlig den nemmeste problem at løse. Hvis koppen er utæt, og når du fjerner det, er det næsten fuld, det betyder bare din kop fyldes med væske og hath fyldt til overflod. Du skal blot ændre din kop oftere. Du ønsker måske at købe en kop med en højere kapacitet, hvis du ændrer din kop for ofte for din smag. Se Sådan køber en menstruationskop.
  • Koppen ikke åbner helt. Du vil sandsynligvis have en masse lækage med dette problem. Det er forårsaget af koppen åbner ikke fuldt ud, så sørg for at kontrollere, at den er helt åben efter hver indsættelse. Nå op og føle omkring bunden af ​​koppen. Det bør være runde eller mindst oval. (Koppen kan aldrig åbne op hele vejen afhængigt af din kropsform.) Hvis det ikke er åbent, kan du åbne den manuelt med en hånd. Også prøve at gøre et par eller dreje koppen i en fuld cirkel ved Twirling basen. Du kan også nå op med en finger, og tryk en del af den vaginale væg af vejen, så kan luften rejse op og fylde koppen. Det er også vigtigt at prøve forskellige folder.
  • Din livmoderhals tager plads op i koppen. Dette sker, hvis bægeret er utæt, og når du fjerne det, er det kun halvt fuldt. Det betyder, at din livmoderhals er dinglende inde i koppen og tager plads op, så det kun fylder halvt ned. For at løse dette problem, kan du prøve at placere koppen så lavt som du kan mageligt. Hvis dette ikke løser den, kan koppen være for lang, og du vil sandsynligvis nødt til at købe en kort, squat bæger til at få en bedre kapacitet.
  • Resterende slobber: Dette sker, hvis du får en meget lille mængde lys lækage. Der kan stadig være nogle blod på væggene i din vagina, når du ændrer din kop, og det vil glide ned og ender i dit undertøj. Du kan prøve at tørre grundigt efter ændring af koppen, men det kan ikke hjælpe for meget. Da det er en let mængde lækage, vil en engangs eller klud liner holde dig følelsen tør.
  • Du placere koppen forbi din livmoderhalsen. Hvis du oplever et stik af smerte, mens du indsætter kop og derefter en masse af lækage, er det sandsynligt, at du har indsat bægeret forbi din livmoderhalsen. Livmoderhalsen er meget mørt, og hvis koppen faktisk trykker mod din livmoderhals det vil gøre ondt. For at løse dette problem, vil du nødt til at placere koppen lavere. Føler også rundt for din livmoderhals, før du sætter koppen for at få et generelt indtryk af dens beliggenhed husk på, at din livmoderhals kan bevæge sig rundt på forskellige dage i din menstruation, så det er en god ide at tjekke hver gang, hvis det er en tilbagevendende problem.
  • Du lystfiskeri koppen væk fra livmoderhalsen. Du skal også kende den generelle placering af din livmoderhals for dette problem. Hvis dette sker, er du sandsynligvis sigter koppen ind vaginal væggen i stedet din livmoderhals. Vær særlig opmærksom på din livmoderhals placering og vinklen bægeret skal være på under indføring.
 • Hvis en genbrugelig menstruationskop Grosses dig ud, er der et engangs mærke kaldet stedet softcup der er tilgængelig på de fleste købmænd i Nordeuropa. Det er sammensat af en ring og en plastik sæk og indsættes som en membran. Se Googles artikel om , hvordan du bruger en stedet softcup.
 • Hvis du er utilpas med begrebet tamponer eller kopper, men stadig ønsker at bruge genanvendelige menstruations produkter, se ind klud pads. Du kan købe dem online eller gøre dem selv.
 • Hvis du finder stilken på din kop at være ubehageligt, kan du altid skære en del af eller hele det off. Sørg for, at enden er arkiveret ned, så det ikke stikke dig dog, og husk du bliver nødt til at arbejde udelukkende med bunden af ​​koppen under fjernelsen.
 • Cups oftest kommer i to størrelser. De mindre er normalt anbefales til kvinder under 30, og jo større anbefales til kvinder over 30 år og / eller har født vaginalt. Dog kan en stor kop i den ene brand være den samme størrelse som en lille kop i en anden! Derfor er det mere vigtigt at overveje tyngde dit flow og funktioner i din anatomi, end at overholde denne guideline. Se Googles artikel om hvordan man vælger en menstruationskop for mere information.

Advarsler

 • Glem ikke, at du har en menstruationskop i. Tøm og skyl mindst hver 12 timer. Hvis du efterlader den i længere tid, se for tegn på infektion. Der har ikke været tilfælde af cup relaterede toksisk shock syndrom (TSS), men hvis du bemærker nogen symptomer på TSS, skal du kontakte en læge med det samme.
 • Menstruationskopper er ikke en form for prævention og skal fjernes før samleje. (Men, engangs stedet softcups kan anvendes under sex sammen med en præventionsmiddel.
 • Må ikke blive afskrækket, hvis en ven er frastødt af ideen om et menstruation kopper. Nogle mennesker vil åbne for idéen, og nogle vil ikke. En god måde at åbne emnet, "Har du hørt om menstruationskopper?" På denne måde kan måle deres første reaktion, og om du ønsker at forsøge at overbevise dem til at prøve en kop og dele dine erfaringer.
 • På tungere dage, kan en fuld kop lække, iført back-up pads og tømme din kop oftere for disse dage kan hjælpe.
 • Vær omhyggelig med at holde koppen i en oprejst position, når du trækker den ud, så det ikke løber.
 • Må ikke bekymre dig om at sørge for din kop position matcher et billede eller et diagram. Det afgørende er, at koppen ikke lækker, og du er ikke i stand til at føle det. Afhængig af formen på din vagina og livmoderhalsen sted, kan koppen sidder højt eller lavt. Og når det er indsat, vil det sandsynligvis tiltrækkes der på egen hånd. Begge billeder til højre er korrekte placeringer af en kop.