Wkadk

Hvordan at være mindre klæbende

Har din date stoppet besvare dine opkald, men du stadig febrilsk efterlader en spærreild af meddelelser? Er din bedste ven tyder de to af jer har brug for at bruge mindre tid sammen? Er dine medarbejdere rullende deres øjne, og begynder at undre sig, hvis du virkelig er op til at gøre det arbejde, du sagde, du var i stand til uden at spørge dem for konstant hjælp?

Klyngende mennesker udstille trængende, usikker og usikker adfærd om næsten alt og desværre bliver klyngende bare sker for at begrænse meget af glæde i livet og forhindrer dig i at tage kalkulerede risici, der virkelig kunne drive din egen stjerne fremad. Lær at skinne i stedet for at skjule sig bag de evner af andre og lære at elske dig selv, som du er i stedet for at lede efter andre godkendelse hele tiden. Indse, at det virkelig er okay at... slip.

Steps

Hvordan at være mindre klæbende. Forstå, at alle sunde, veltilpassede mennesker har brug for plads.
Hvordan at være mindre klæbende. Forstå, at alle sunde, veltilpassede mennesker har brug for plads.
 1. 1
  Forstå, at alle sunde, veltilpassede mennesker har brug for plads. Selv har brug for tid fra hinanden som de vokser op sammen. Enhver person, der forventer at leve i lommen på en anden person 24/7 er ikke kun forårsager lidelse for de mennesker, de hægte sig på, men de er stærkt begrænse deres egne muligheder for at vokse ind i en fuld og kompetent person. Sunde mennesker er i stand til at få mest ud af tiden tilbragt alene samt balancere dette med at interagere med en række andre mennesker. Optimal tilfredshed kommer fra at have både alene tid og folk tid i balance, samt spredning af samspillet mellem forskellige kvalitetsparametre relationer og ikke blot én.
 2. 2
  Vær opmærksom på at klyngende adfærd ikke er begrænset til romantiske relationer. Klyngende adfærd kan opstå med nogen, når du føler, at de har større viden, autoritet (power) eller validering evner, end du har, men at du tror du har brug for fra dem. Nogle af de mere almindelige klæbende relationer omfatter:
  • Hvis du er dating, din date brug for at vide, at du er en voksen og ikke et barn. Klamrer under dating scenen er meget risikabelt, fordi det sætter ud tidlig varsling klokker til din date, at de leger babysitter og ikke lig. Kun få mennesker sætter pris på denne rolle, og det er sandsynligt, et sådant forhold vil snart blive dødsdømt.
  • Hvis du er clingy med dine forældre som en voksen, så er det sandsynligt, at du vil lide af "manglende lancere". Det betyder, at du er forpligtet til at leve i hjemmet længe efter andre unger har forladt reden
  • Hvis du er clingy med dine venner, vil de hurtigt føle kvæles, brugt op og kan forventes at overse beder dig om at ting, hvis de er bekymrede, at du vil krampe deres stil.
  • Hvis du er clingy med din college professor, fordi du er bange for ikke at passere, risikerer du at blive betragtet som umoden. Desuden, hvis du er alt for afhængige af at køre i, til vejledere og andre få de svar, kan du godt være ude af stand til at fuldføre klassen, kurser eller endda grad.
  • Hvis du er clingy med din chef, risikerer du at blive set af medarbejdere som en Sykofant og din chef kan se dig som en whiner, trængende og høj vedligeholdelse.
 3. 3
  Tag ansvar for dine egne beslutninger. Faktisk tager det et skridt tilbage og lære at træffe beslutninger i første omgang. Det kan ofte være meget svært for en klyngende person, der ser til andre for beslutningsprocessen. Men at være i stand til at træffe beslutninger og foretage valg er et vigtigt element for at være en komplet og opfyldt menneske. Når du har lært at træffe beslutninger, også være klar til at tage ansvar for deres resultater. At være bange for at begå fejl og at eje op til dem og rydde op efter dem, kan være en drivende kraft bag klyngende adfærd, det er bare lettere at lade en anden tage rap, mens du står tilbage i læ af deres mod og beslutsomhed. Find dine egne indvolde og beslutsomhed og give beslutninger en go, du vil kunne lide den person, der kommer langt mere end den ene gemmer sig i skyggerne hele tiden.
  • Læs, hvordan til at træffe beslutninger for flere detaljer.
 4. 4
  Lær at børste off manglende godkendelse fra andre mennesker. En del af driveren bag klyngende adfærd er et behov for at være valideret, at søge om godkendelse som du er okay fra folk, du værdsætter eller se op til. Desværre konstant søger tryghed som denne irriterer mange mennesker, som din sårbarhed er indlysende og cloying. Desuden ved at tillade dig selv ind i denne binder for at forvente andre til at godkende dig hele tiden, vil du tendens til at overholde deres anmodninger og præferencer, og stoppe med at være tro mod dig selv. Sommetider vil folk gerne lade dig vide, at du er stor, men andre gange vil skære dig ned, ignorere dig eller simpelthen ikke validere dig som du gerne vil. I de sidstnævnte situationer, behøver negative svar ikke, du er noget mindre en person, men ved at vælge at lade sådanne ord og handlinger komme til dig, øger du din sårbarhed til at være klæbende. I stedet lære at stå op for dig selv og ikke at bekymre dig, hvad andre mener om dig.
 5. 5
  Finde alternative måder at udtrykke dig selv og til at søge validering. Validering er bedst, når det er returneret til dig i form af personlig præstation, såsom at gøre tingene, male et billede, efterbehandling en grad, at få et job, du altid har drømt om, at tage en tur rundt i verden, frivilligt arbejde i Afrika, etc. præstationer er den ultimative selv-validering, fordi de afslører, at du er, mål orienteret, engageret og tro mod dig selv. Og som det er måde med livet, vil resultater tiltrække folk til dig, fordi de er interesseret i, hvordan du har formået at gøre, hvad du har opnået, så det er en langt mere produktiv måde at få folk til at tilbringe tid sammen med dig!
 6. 6
  Reducer dit kommunikations-niveau. Klyngende folk har tendens til at tilbringe en masse tid "holde kontakten" via SMS-beskeder, e-mails, telefonopkald og blot dukker op uanmeldt. Behovet for at vide, hvad andre mennesker gør og forsøge at være en del af det kræver konstant gætterier og en fræk attitude, afbryde andres liv er okay. Alt dette tager en masse dyrebar tid, at du kunne investere i mere produktiv og i dit liv. Desuden færre kommunikation efterlader folk, der ønsker mere, de begynder at spekulere på, hvad du er op til og aktivt søge dig ud for en ændring for at spørge om dit liv og hvad der sker. Hvor meget pænere en vending, der er end at være brase ind i deres liv hele tiden!
  • Husk at sige, at "fravær gør hjertet vokse fonder." Når du er konstant i ansigtet af en dato, kæreste eller ægtefælle, der er virkelig ikke noget at gå glip af, og alt for let det sig til at ville se meget mindre af dig. Hold det spændende ved at være mindre tilgængelige og mindre indlysende.
  • Må ikke kalde hver dag eller endda efterlade beskeder via ethvert middel. Tillad plads, så datoer og venner kan komme videre med deres liv og virkelig ser frem til at indhente med dig igen.
 7. 7
  Må ikke baby-andre mennesker. En anden almindelig fejl, som clingy mennesker er den antagelse, at en anden person ikke vil trives uden klyngende persons intervention. Denne type klamrer adfærd "blande" adfærd. For eksempel kan en mor med en voksen barn insistere på, at han eller hun gør noget på en bestemt måde, eller de kalder hele tiden at kontrollere at de er okay, etc., fordi hun ikke har lært at give slip, men den konstante babying vil snart forårsage den voksne barn til at stoppe besvare telefonen og gøre det modsatte af, hvad de er blevet formanet til at gøre, herunder muligvis ikke kigger forbi for at se deres mor for en stund.
  • Undgå at antage voksne mennesker ikke kan tage vare på sig selv. De kan og de gør, med eller uden dig. Hvis de synes ligesom de ikke kan, så er de nødt til at lære!
  • Altid hængende omkring en person, altid dukker op, selv på det mest ubelejlige tidspunkter, altid ringe eller forlader beskeder mv grænser på at være en stalker og det freaks de fleste mennesker ude. Det er en kontrol-problem også - ved at forsøge at holde øje med, hvad en person er op til hele tiden, du effektivt at forsøge at kontrollere dem ved at være ca. Det er dobbelt værre, når du er dating, og du ønsker at hænge rundt med din date, mens de hænger rundt med deres kammerater, og du var ikke inviteret!
  • Indse, at babying folk let kan give bagslag på dig, når de "lader dig" gøre alle de simple opgaver uden pitching at hjælpe dig.
 8. 8
  Stole på dig selv mere. En klæbende person har meget lidt selvrespekt og self tillid. Dette er uheldigt, fordi det bliver en selvbekræftende bekræftelse af, at du ikke er god nok til at stå alene, at være et individ uden at behøve en anden person til at holde din hånd hele tiden. Tillid selv at træffe beslutninger, til at begå fejl, men lære af dem, for at slutte sig til de prikker korrekt uden input fra en anden person, og for at sætte dig selv gennem nye og udfordrende situationer trække på dine egne ressourcer er den eneste måde at leve et fuldt liv. Self tillid giver dig chancen for at stoppe med at lytte til de naysayers eller endda de negative røster i dit eget hoved, og det giver dig mulighed for at være alle de ting du ved, du er i stand til at blive.
 9. 9
  Blive selvhjulpne. Der var en joke engang der sagde "Need medforfatter til bog om selvtillid." Det er den slags humor, der afslører, hvor dumt det er at søge en anden til at gøre dit livs rejse og leve dine oplevelser for dig. Det er ikke muligt for en person at være til rådighed for enhver anden person 24/7 eller bare droppe alt for at komme til at redde dig, når du vil. Denne forventning taber venner, afstande selv den mest omsorgsfulde person og i sidste ende reducerer din egen selvfølelse til en vandpyt. Selvhjulpenhed er et træk, der er meget beundret, fordi det fører til en større følelse af selv og dine egne grænser. Det betyder ikke, at du ikke række ud efter hjælp, når du virkelig har brug for det, hvad det betyder er, at du ved, hvornår de skal gøre ting for dig selv og til at stole på dine egne domme, fordi du anerkender, at du er i stand.

Tips

 • Spot tegnene på din egen klamrer adfærd. Du vil se irritation og frustration sendes tilbage til dig fra de mennesker, du målretter mod. Må ikke blive fristet til at manipulere der imod dem, i stedet bruge det som et spejl af din egen adfærd og finde andre måder at interagere med disse mennesker, give dem plads og finde dine egne måder at håndtere.
 • Tillad "hjerter til at vokse tættere" ved fravær. Hver person i dit liv er vigtigt og så er du til dem. Og jo mere plads du giver hver person, de fonder de vil være på dig, fordi du ikke er i deres lommer hele tiden. Vigtigere er det, de er ikke i lommen hele tiden enten, så du kan blive befriet fra at føle kvalt af andre, fordi du indstiller en indlysende standard for dem, at du forventer plads til at være en del af dine relationer med andre.
 • Hvis du er afhængig af andre mennesker for vigtige ting som at gå ud af huset, grundlæggende egenomsorg og lignende, se ærligt på, hvorfor. Det kan være agorafobi eller anden psykisk sygdom. Søger behandling, psykisk sygdom er så reel og invaliderende som fysisk sygdom. Ligeledes hvis du har brug for hjælp af fysiske årsager, er det ikke clinginess at have brug for hjælp. I stedet søger at udvide din støtte netværk og udforske, hvilke tjenester kan være til rådighed til at få en professionel til at gøre de ting, du ikke kan gøre på egen hånd.
 • Hvis du med en klæbende person foreslå særskilte aktiviteter, der spiller til den anden persons interesser og styrker. Hjælp dem efterhånden indse, at de er bedre tjent forfølge de ting, de nyder at gøre med andre mennesker eller af sig selv, når det ikke er en interesse for din egen. Hjælpe med at lette overgangen ved at kombinere særskilte aktiviteter med mindst én delt aktivitet til at afbalancere den ændring i tilgangen til dit forhold.

Advarsler

 • Langsigtet clinginess taber venner og andre folks tålmodighed slidt tynd i nogen form for forhold. Efter et stykke tid, erkender selv den mest tålmodige person, hjælpeløshed-as-manipulation, når det er altid rettet mod dem.

Ting du behøver

 • Dagbog eller journal for fastsættelse af mål og selvsikkerhed