Wkadk

Hvordan at slippe af nedgroede tånegle

En indgroet tå negl kan være smertefulde og ubehagelige. Her er en metode, der vil give din toenail at stoppe voksende ind i huden, sammen med nogle generelle anvisninger. Det kan endda forhindre dig i at skulle få operation for at fjerne indgroet toenail!

Steps

Hvordan at slippe af nedgroede tånegle. Soak din fod i en blanding af varm (eller så varmt som du kan holde det) vand og Epsom salt.
Hvordan at slippe af nedgroede tånegle. Soak din fod i en blanding af varm (eller så varmt som du kan holde det) vand og Epsom salt.

Første del: vat metode

 1. 1
  Soak din fod i en blanding af varm (eller så varmt som du kan holde det) vand og Epsom salt. Gøre dette i 15-30 minutter mindst to gange dagligt. Målet her er dobbelt: at blødgøre toenail og forhindre indgroede negle fra at blive smittet.
 2. 2
  Saml dine værktøjer. Få en bomulds runde eller et stykke vat klar, en pincet sammen med noget spidse (som et værktøj, der hjælper dig med at fjerne neglebånd, for eksempel).
 3. 3
  Trim din toenail, at tage ekstra pleje omkring indgroet afsnit. Sørg toenail er skåret perfekt lige uden spidse dele nær kanterne. Tånegle der rundes op har en øget sandsynlighed for vokser ind i huden, der forårsager nedgroede negle.
 4. 4
  Hold din toenail lidt hævet. Sætte et lille stykke bomuld mellem din toenail og huden bør holde indgroet tånegl fra at komme tilbage.
  • Fra enten bomuld runde eller vat, fjerne et lille stykke bomuld med pincet.
  • Hold lidt af bomuld i pincetten ved hjørnet af toenail, der er indgroet.
  • Bruge noget spidse til at skubbe bomuld under din toenail ind i hjørnet. Må ikke skubbe for hårdt, eller du vil skade dig selv! Det stykke bomuld bør danne en lille kugle under din toenail i hjørnet. Det behøver ikke at være så stort, at det stikker ud fra toppen af ​​din toenail, men sørg for at det er ikke for lille enten.
  • Tjek en gang om dagen for at sikre det er stadig på plads, og udskift den, hvis den falder ud. Bomulden vil bo der på sin egen, hvis de placeres korrekt.
 5. 5
  Stop infektion. Påfør infektion-forebyggelse salve til stedet og holde det forbandt. Neosporin virker fint for disse formål.
 6. 6
  Giv din tå noget luft! Må ikke bære strømper eller sko, når du er hjemme.
 7. 7
  Check tilbage. Hvis du holder bomuld på plads, og behandle dine fødder godt, skal din indgroet toenail vokser ud igen inden for et par uger.
  • Udskift bomuld hver dag for at holde tå fra at blive smittet. Hvis toenail er smertefuldt, udskiftes bomuld hver anden dag, kontrol dagligt for infektion.

Del to: generelle tips til at forhindre nedgroede tånegle

 1. 1
  Hold tånegle ved en moderat længde og trimme dem lige over. Negle, der er afrundede har en højere chance for at vokse ind i huden omkring tæerne, skaber problemer.
  • Brug toenail neglesaks eller neglesakse til trim tæerne. Almindelige negleklipper er lille nok, at de har tendens til at efterlade skarpe kanter nær hjørnet af tånegl.
  • Optimalt, så prøv at skære dine tånegle gang hver 2-3 uger. Medmindre dine tånegle vokser ekstremt hurtigt, skære dine tånegle ofte ikke vil give dem en god chance for at blive indgroet.
 2. 2
  Undgå at få pedicure, mens din indgroet toenail stadig generer dig. Pedicure kan forværre huden under neglen, pedicure instrumenter kan være mindre end sanitære, forværring eller forårsager en infektion.
 3. 3
  Sørg for, at dine sko er den rigtige størrelse. Sko, der er for små, og tryk på dine tånegle kan nemt få dem til at blive indgroet. Sats på roomier, større sko i stedet for mindre, hyggeligere dem.
  • Prøv at bære open-tåede sko for at forhindre tryk på din tå. Da din tå bør også være omfattet, bruge bandager eller bære strømper med sandaler. Selv om dette er umoderne, er det bedre end at skulle få kirurgi.
 4. 4
  Vær på udkig, hvis du jævnligt får nedgroede tånegle. Hvis du får en indgroet tånegl én gang, er du sandsynligvis til at få det igen, så tage skridt til at forhindre, at det sker.
 5. 5
  Påfør antibiotika creme til dine fødder to gange om dagen. Når du får ud af bruseren om morgenen, og en gang før de går i seng, anvende antibiotika creme til hele din fod, ikke bare din tå. Antibiotisk creme vil medvirke til at reducere risikoen for infektion, som kan føre til komplikationer og øget smerte.

Del tre: ubekræftede hjem retsmidler

 1. 1
  Soak din fod i et varmt vand, der er blevet behandlet med en povidon-jodopløsning. Sæt et eller to capfuls af povidon-jod i varmt iblødsætning vand i stedet for Epsom salte. Povidon-iod er en antimikrobiel der bekæmper infektion og svamp, danner et lag af beskyttelse, indtil opløsningen vaskes væk.
 2. 2
  Wrap tå med en skive citron og bandage tå natten over. Bind en tynd skive citron på tå med gaze og lad natten over. Surhedsgraden i citron bidrager til at bekæmpe infektioner natten over.
 3. 3
  Brug olier til at blødgøre huden omkring toenail. Olier anvendes på tånegle kan hjælpe fugter og blødgør huden, mindske presset lagt på toenail, når du er nødt til at bære sko. Prøv følgende olier til hurtig nødhjælp:
  • Tea tree olie: denne æterisk olie er både en antibakteriel og en anti-svampe agent, der dufter godt.
  • Baby olie: en anden stor lugtende mineralolie, betyder det ikke har de antimikrobielle egenskaber af tea tree olie, men virker fantastisk til at blødgøre huden.
 4. 4
  Prøv en sættetid kaliumpermanganat. Kaliumpermanganat opsuger er fælles hjem behandlinger for fodsvamp. 2 til 3 uger. Sted 0,04% kaliumpermanganat i vand og lad dine fødder i blød i 15 til 20 minutter, en gang om dagen Dine fødder vil blive lidt brune, men permanganat er en naturlig desinfektionsmiddel og vil hjælpe med at holde dine tæer og negle undtagelsesvis ren.
 5. 5
  Sænke trykket og øger dræning med et band-støtte. Sikre et band-støtte til bunden af ​​din tå og trække huden væk fra det sted, hvor neglen er at skære ind i nailbed. Tricket er at flytte huden væk fra de ulovlige søm med hjælp af et band-støtte. Dette kan sænke trykket i området, og hvis det gøres ordentligt, fremmer dræning og tørring.

Tips

 • Prøv at afstå fra at male dine tånegle, mens de er indgroet. Unødvendige kemikalier i nærheden af ​​stedet, kan forårsage infektion.
 • Bare klemme pus ud og derefter få en våd væv og tør mere puss væk. Lad det med open air, ikke sætte et plaster eller bandaid på, da det vil tage længere tid at helbrede.
 • Trimning den del af neglen dækslet ved huden føles godt for et stykke tid, men kun gør processen længere.
 • Lad det ikke blive inficeret. Hvis det bliver inficeret besøge en læge med det samme.
 • Må ikke bære farvede strømper, når dine fødder sveder farvestoffet løber og den barske kemikalier vil bringe dig i større risiko for at få en infektion. Også altid bære friske rene sokker!
 • Fjern ikke neglebånd fra dine tånegle, fordi det irriterer dem og gør dem mere tilbøjelige til at blive indgroet.
 • Du skal holde dine fødder dækket for at forebygge infektion. Bær sokker!

Advarsler

 • Hvis din indgroet toenail er virkelig bulet eller har pus omkring det, er det mest sandsynligt smittet. Se din læge for nogle antibiotika, før du indsætter bomuld. Vær opmærksom på, at antibiotika simpelthen reducere infektion og ikke får neglen til at vokse ud igen, så bør bomuld metoden altid anvendes sammen med antibiotika.
 • Dit toenail er meget modtagelige for smitte, når det er indgroet, så gør dit bedste for at holde det dækket og rene for at undgå alvorlige konsekvenser.
 • Hvis bomulden metode sammen med antibiotika ikke virker, se din læge eller fodterapeut, fordi du måske nødt til at have neglen fjernes kirurgisk.

Ting du behøver

 • Varmt vandbad
 • Beroligende tilsætningsstoffer
 • Bomuld runde eller vat
 • Pincet
 • Noget spidse, såsom et søm neglebånd remover værktøj
 • Salve
 • Bandager