Wkadk

Hvordan skal man behandle følelsesmæssige misbrug fra dine forældre (for unge)

Alle forældre ønsker en disciplineret og velopdragen barn. Men der er tidspunkter, hvor en forælder mister kontrollen eller blot har ingen kontrol over deres barn. Dette er, når simple forældrerollen krydser grænsen og bliver følelsesmæssigt misbrug. Følelsesmæssige misbrug festers når skjult, og aldrig hjulpet, det skader ofrene på mange måder. Det kan føre til isolation, depression, ensomhed, selvskade og i nogle ekstreme tilfælde suicide.This artikel vil hjælpe dig med at håndtere følelsesmæssigt misbrug.

Steps

Hvordan skal man behandle følelsesmæssige misbrug fra dine forældre (for unge). Forstå årsager og virkninger af følelsesmæssigt misbrug relationer.
Hvordan skal man behandle følelsesmæssige misbrug fra dine forældre (for unge). Forstå årsager og virkninger af følelsesmæssigt misbrug relationer.
 1. 1
  Forstå årsager og virkninger af følelsesmæssigt misbrug relationer. Forældre kan være følelsesmæssigt misbrug, fordi de var misbrugt eller forsømt på et tidspunkt i deres liv (normalt, da dette har den største indvirkning på folks ideer for at opdrage deres egne), eller fordi de er bitre, vred eller fortørnet, og som et resultat, tage deres ud på deres børn. Forældre kan også være uvidende om, at de bliver misbrug, enten fordi de blev opdraget på samme måde, eller fordi de simpelthen nægte at overveje det faktum, at de kunne være en misbrug forælder. Men uanset årsagen til følelsesmæssige misbrug, ingen har ret til dig, fysisk eller følelsesmæssigt. Følelsesmæssige misbrug er så skadelig som alle andre former for misbrug, og du fortjener at finde og modtage. Husk, at du ikke er på nogen måde ansvarlig for misbruget, i sidste ende, er det misbrugerens valg at misbruge dig.
 2. 2
  Identificer de måder, du er ved at blive misbrugt. Dette vil hjælpe du forklare det til en anden eller bare dig selv, og give dig et klarere overblik over situationen. Følelsesmæssige misbrug er ikke bare én ting, der er mange forskellige typer af følelsesmæssige misbrug, varierende på misbrugeren og situationen. De vigtigste typer af følelsesmæssige misbrug kan nævnes:
  • Verbal overfald. Dine forældre / s verbalt angribe dig på enhver mulig måde. De kan blæse dine fejl ud af proportioner, gøre grin med dig, kalde dig navne, skælde dig, skrige på dig, truer dig eller kritisere dig. De kan bebrejde dig for alt eller ydmyge dig med sarkasme og endeløs. Over tid, kan denne form for misbrug helt ødelægge en persons følelse af selvværd og.
  • Følelsesmæssig forsømmelse. Din forælder kan forsyne dig med alle dine fysiske og materielle behov, men helt forsømme dine følelsesmæssige dem. De kan ikke vise eller hengivenhed, løbende dig, eller nægter at støtte dig i tider med følelsesmæssige behov.
  • Ugyldiggørelse. Tæt knyttet og overlappede med følelsesmæssig omsorgssvigt, ugyldiggørelse opstår, når ofrets følelser og behov er helt ugyldig, som regel med skadelige hensigter. Et godt eksempel er, når offeret forsøger at konfrontere den forælder / s om misbrug barnet kan blive fortalt "Jeg har aldrig gøre det", "Du tænker for meget", "Du skal ikke være ked af det" eller " Du overdriver. " Misbrugeren normalt styrer ofrets ved at fortælle offeret, at de og er forkerte, ved hele tiden at ignorere og afvise følelsesmæssige behov, og påvirke offeret føler som om der er noget galt med ham / hende. Ugyldiggørelse kan også gøres passivt, for eksempel, når et offer forsøger at i en forælder om et problem, og får at vide, at problemet ikke er virkelig et problem, eller at barnet blot skal komme over det. Ugyldiggørelse er især skadeligt, da det fører offeret til at tro, at han / hun er forkert, dumt at føle denne måde, ikke fortjener nogen følelser overhovedet.
  • Urealistiske forventninger, urealistiske eller umulige forventninger såsom eller tvinge barnet til at være nogen, han / hun simpelthen ikke er placeret på offeret, og hvis disse forventninger ikke er opfyldt, offeret kritiseret eller endda.
 3. 3
  Identificere de vigtigste misbruger. Er det bare den ene forælder, der misbruger dig? Hvis dine forældre er, kan den ene forælder være uvidende om den andens misbrug af dig. Sommetider ene forælder kan være følelsesmæssigt misbrug, mens den anden er fysisk misbrug. Eller alternativt kan begge forældre være følelsesmæssigt misbrug, men en mere end den anden. Den ene forælder adfærd kan være kraftigt påvirket af den andens, en forælder kan være misbrug, fordi det er den måde den anden forælder opfører. Identificer hvem dine vigtigste misbruger er, og de vigtigste måder, du bliver misbrugt. Dette vil hjælpe dig når fortæller en anden, eller når du forsøger at forbedre situationen.
 4. 4
  Vid, at misbruget kan ske selektivt - Parent / s kan behandle et af deres børn værre end en anden, fremme bitterhed, konkurrence og misundelse mellem søskende. Det er en magt spiller til formål at kontrollere både - de "godkendte" barn er konstant kæmper for at bevare sin godkendelse rating med forældrene, mens følelsen skyld over forsømmelse eller mishandling af hans søskende, og "offer" er konstant kæmper for at opnå en eventuel godkendelse på alle i mangel hver gang, men alligevel glad for søskende, der har modtaget den forælders gode mening. Begge havnen hemmeligheder: Den "godkendt barn" er hemmeligt taknemmelig for ikke at være "offer" og glad for den ros, mens "offer" er bitter og misundelig - de elsker og er afhængige af hinanden, men er plaget af negative følelser omkring hinanden og forældrene. Det opstiller utroligt komplekse dynamik i familien, som er meget vanskelige at løse.
 5. 5
  Forstå, at det ikke er din skyld. Selvom din misbrugeren kan påvirke dig til at føle personligt ansvarlig for hans / hendes ("Man giver mig så megen sorg!") Og den måde, de behandler dig ("Hvis man ville være en bedre dreng, ville jeg ikke nødt til at straffe dig, så ofte er "), i sidste ende, er det valget af moderselskabet for at være misbrug. Hvis dine forældre / s har andre psykiske problemer eller følelsesmæssige tilstande, såsom en forstyrrelse eller mange negative følelser omkring fortiden, huske på, at dette stadig ikke gør det din skyld, og at det stadig ikke er acceptabelt.
 6. 6
  Arbejde ud af den bedste reaktion (r) til misbrug. Kæmper tilbage er ikke altid den smarteste løsning, hvis en forælder ønsker at kontrollere, dominere og såre et barn, der har offeret skrige tilbage på dem vil ofte kun gøre forælder vredere. Men hvis den forælder virker noget kendskab til eller om misbruget, og derefter tale med ham eller hende om, hvordan det er til skade og såre dig vil tvinge forældrene til virkeligheden i øjnene. Mere aggressive og kontrollerende forældre bør nok ikke blive konfronteret, i stedet forsøge ikke at reagere på alle, og vent, indtil den primære misbrug er gået, inden du gør noget. Når du finder den bedste måde at reagere på den direkte misbrug (ex.: udholde det uden klage, undskylder, tage ansvar og spørge, hvordan du kan afhjælpe det problem), vil situationen være bare en lille smule mere i din kontrol og kan give dig tid til at udarbejde en plan.
 7. 7
  Afgøre, hvorvidt du kan fortælle den ene forælder. Hvis den ene forælder er mere misbrug end den anden, eller hvis du kun bliver misbrugt af den ene forælder, overveje at fortælle din anden forælder. Hvis den ene forælder er uvidende om misbruget, mobilisere hans eller hendes hjælp ved at fortælle ham eller hende om det kan gøre det stoppe. Hvis den ene forælder er mindre misbrug end den anden, eller ser ud til at blive presset ind i det, eller synes at føle bagefter, taler med denne forælder kan sætte ham eller hende ind i en bredere fokus på situationen, og være bedre for jer begge. Men hvis du bliver stærkt misbrugt af begge forældre, eller stærkt føler, at tale med dem ikke kan være sikker eller nyttige, så du ikke behøver at tale med dine forældre om det, finde en anden - en betroet studievejleder, moderselskabet af en ven, tante en eller onkel.
 8. 8
  Find nogen at snakke med. Alt omkring dig, er der folk, der kan hjælpe. Selvom din ikke kan være i stand til at ændre din situation, vil de i det mindste være ved din side eller give dig coping ressourcer. Tal til en tæt, betroet ven. Eller fortæl et andet familiemedlem, som en af ​​dem kan være i stand til at ændre situationen, eller i det mindste hjælpe dig med klare. Hvis du ikke kan, så prøv at tale med en imødekommende lærer, en skole rådgiver eller en præst / åndelig leder. Hvis du ikke har lyst kan du administrere at tale med nogen ansigt til ansigt, der mange anonyme hjælpetjenester, der er noteret på og din telefonbog eller på. Lad ikke dig selv tror på, at ingen bekymrer sig, fordi det ikke er sandt, folk studere og tog til at hjælpe folk i din situation, lærere og vejledere. Venner er der for dig, kan andre familiemedlemmer har endda været udsat for overgreb, og vil forstå.
 9. 9
  Find coping ressourcer. Det er vigtigt at identificere de ting, der hjælper dig udtrykke din, release vrede, bitterhed og eller tage dit sind fra din smerte. Lade tingene gnave vil kun gøre det værre. Der kan være noget, der især beroliger dig, eller hjælper du tager alle dine negative følelser: at skrive i en dagbog eller skrive og. Tegning at skabe en visuel fortolkning af din situation, eller spille et musikinstrument eller endda. eller tale med nogen, du er også en god måde at hjælpe dig selv klare.
 10. 10
  Udarbejde en plan. Du fortjener ikke at blive misbrugt, under nogen omstændigheder. Følelsesmæssige misbrug er lige så skadelig som enhver anden form for misbrug, hvilket er hvorfor det bør være mindst reduceres, hjalp og velkendt, hvis det ikke er muligt at blive stoppet helt. Det kan være svært, pinligt eller skræmmende for endelig at bryde din og snakke med nogen, der vil ændre situationen, men blot at finde coping ressourcer, og få tingene fra brystet med en ven kommer ikke til at hjælpe dig ændre din situation. Tal med en studievejleder om ting, du kan gøre for at ændre din situation, reducere misbrug eller lade nogen som andet familiemedlem kender, så de kan hjælpe.
 11. 11
  Hvis det er nødvendigt, skal du finde en måde fjerne dig fra situationen med det samme. Dette trin kan være den mest skræmmende af alt, fordi det betyder at bryde ud af din sædvanlige rutine til at klare smerte, og det vil betyde, at lade folk vide. Men det er vigtigt. Din rådgiver eller den person, du har fortalt måske ønsker at kalde et agentur eller advare myndighederne hvis misbruget er alvorlig. Dette kan være yderst skræmmende og ændrer en masse ting, men husk, at det vil hjælpe dig stoppe eller komme væk fra misbrug.
 12. 12
  Når du er ude af situationen, søge terapi. Misbrug efterlader livslang ar, der måske aldrig heles, medmindre du beder om hjælp. Hvis du ikke har råd til denne, er der frivillige organisationer, der vil hjælpe dig gratis.
 13. 13
  Arbejdet med at acceptere, kærlige og omsorgsfulde for dig selv. De ting, der bryder ofrene ned og i sidste ende forværrer misbruget er, når de tror, ​​de fortjener det. De ender med at såre sig selv så meget som misbruger. Lær at huske, at intet af dette er din skyld, og at du alene er dit mest værdifulde aktiv. Du er værdig til, omsorg og accept. Lær at elske dig selv. Tænk over det. Du er helt unik. Ingen andre er præcis som dig. Du har dine egne kvaliteter og særheder, fejl og aktiver. Alle er smukke. Ingen andre har netop dine funktioner, selv en identisk tvilling! Din personlighed er helt dig og ingen anden. Altid huske, at det ikke er din skyld, uanset hvad dine forældre siger eller gør.

Tips

 • Værdsætter dit vigtigste redskab til overlevelse: din. Ingen kan få på din, hvis du ikke vil lade dem. Følelsesmæssige misbrug kan gøre dig føle forfærdeligt, men ved at dyrke en efterladtepension attitude og en kampgejst, kan du blive en af ​​de mennesker, der overlever, lære og undslippe misbrug. Bare fordi nogen fortæller dig, hvordan du føler, eller nedtoner dig betyder ikke, at personen har ret. Stol på din, selvom alle omkring dig er at fortælle dig, at du tager fejl.
 • Altid har et alarmnummer og beliggenhed kan du komme til, en vens sted, et familiemedlem eller voksen du kan stole på din sikkerhed med. Denne måde, hvis tingene går for langt, eller eskalere dårligt, vil du i det mindste har et sted at gå, eller nogen til at hjælpe dig.
 • Forsøge at lære så meget som muligt. Selv om situationen er en, vi alle ønske ville aldrig opstå, hvis du bruger det til at styrke dig selv og lære mere om dig, parforhold, og vil du føle dig mindre hjælpeløs. En masse af overlevende af misbrug sige, at mens erfaringerne har arret dem, det har også tvunget dem til at blive stærkere og mere opmærksomme på omkring dem. Ligegyldigt hvor hårdt situationen, det giver dig noget, som du kan bruge senere i livet. Tag hvad du kan fra dine erfaringer til at hjælpe dig med at blive stærkere og bedre i stand til at klare hvad livet kan smide på dig.
 • Din læge kan anbefale antidepressiva. Når man er traumatiseret og deprimeret, kan det påvirke evnen til at styre dine følelser og adfærd. Det kan føre til overdrevent drikke, ved hjælp af narkotika, engagere sig i ubeskyttet sex, eller sætte sig i farlige situationer ved at associere med de mennesker, der drikker stærkt og bruge narkotika.
 • Aldrig nogensinde skade dig selv til at gøre dig selv føler sig bedre, slå, og forsætligt at såre dig selv, vil kun tilføje til dine ar,. dem, der vil aldrig gå væk. Der er måder at udtrykke dine følelser og skabe en uden at såre dig selv.
 • Må ikke være udslæt. Mange ofre for følelsesmæssige overgreb, især teenagere, rebel i deres bitterhed eller vrede, for at vise deres forældre, at de ikke overholder deres regler. Men undlader eller klarer sig dårligt på, druk vil eller enhver selvstændig skade adfærd ikke hjælpe dig i sidste ende. Hvis du behandler dig selv godt og gøre, hvad der er bedst for dig, vil du gøre dig gladere, som er den ultimative måde at vise din misbrugeren, at du ikke respekterer eller acceptere deres misbrug.

Advarsler

 • En masse mennesker er uerfarne, uvidende, eller bare barske. Disse mennesker er ikke den rigtige slags til at betro sig, sørg for, at du fortæller nogen, du kan stole på, eller du kan blive fortalt, at du lyver, overdriver eller væsen. Hvis dette nogensinde sker for dig, er det vigtigt, at du ikke mener, at disse mennesker, hvis du føler, du er ved at blive misbrugt, så der er noget galt -. Og ikke hvile, indtil du finder nogen, der vil hjælpe.
 • Hvis du bliver sat på medicin, aldrig rodet rundt med dosis eller stoppe med at tage din medicin uden at diskutere det med lægen. Tag det nøjagtigt som din læge siger.
 • I mange situationer kan følelsesmæssige misbrug eskalere til fysisk eller seksuelt misbrug. Hvis ja, fortæl altid nogen. Din tavshed vil skære dig ud fra enhver mulig hjælp, så husk at advare nogen. Misbruget kan kun stoppes, hvis du lader det blive stoppet.
 • Aldrig overveje selvmord. Der er altid alternativer. Selvmord er en permanent løsning på et midlertidigt problem, selvom det kan synes som et permanent problem på det tidspunkt. Selv om det kan synes, at der ikke er noget værd at udholde smerten, der er. Bare fordi du ikke kan se det nu betyder ikke, det er der ikke. Denne følelse kan også være en bivirkning af din medicin eller stoppe dem pludseligt. Tal med dine venner, rådgiver, eller læge, hvis du føler at du ønsker at afslutte det hele.