Wkadk

Hvordan at vide, når du er klar til at begynde at bruge en tampon

Før du lærer at bruge en tampon, er du nødt til at afgøre, om du er klar.

Steps

Hvordan at vide, når du er klar til at begynde at bruge en tampon. Kend alle dine muligheder.
Hvordan at vide, når du er klar til at begynde at bruge en tampon. Kend alle dine muligheder.
 1. 1
  Begynd at bruge en tampon på alle alderstrin, så længe du allerede menstruation. Hvad kunne gøre det ubehageligt at bruge, er en lille vaginal åbning, så holder dette i tankerne, når de beslutter, om ikke at begynde at bruge tamponer.
 2. 2
  Kend alle dine muligheder. Der er muligheder, såsom menstruationskopper og bløde kopper, som er sikrere og kan være mere praktisk end tamponer, mens andre piger foretrækker eksterne produkter som puder i deres perioder. Hvad du bruger, når du er ung, er hvad du er tilbøjelige til at bruge som du vokser op, så ved, at hvad du bruger, er bedst for dig.
 3. 3
  Lær om din krop. Vide, hvor din skedeåbningen er, og hvordan det kurver i din krop gør indsættelse lettere, men også at vide, hvordan din vagina fungerer hjælper dig med at forstå, hvordan tamponer påvirke din vagina og hvordan dette kan påvirke vaginal sundhed. Dette giver dig mulighed for at træffe et kvalificeret beslutning om, hvorvidt tamponer er bedst for dig eller ej. Hver pakke tamponer kommer med en indsats, der forklarer denne, så tag dig tid til at læse det hele vejen igennem, før du bruger en.
 4. 4
  Sørg for at du er moden og ansvarlig nok til at bruge tamponer. Selvom din krop kan være klar til tamponer, du måske ikke være. Du skal være behageligt nok med din krop, som du kan indsætte og fjerne tamponer, og du skal være opmærksom nok til at ændre tampon ofte og følg forholdsregler (se Advarsler nedenfor). Hvis du er sarte eller glemsomme, kan du ønsker at holde sig væk fra tamponer.
 5. 5
  Brug din første tampon på en dag, hvor dit flow er regelmæssig, ikke på starten eller slutningen af din menstruation. Efterhånden som du får mere komfortabel med tamponer, kan du begynde at bruge dem på den første og sidste dag i din menstruation, men du bør aldrig bruge dem før eller efter din menstruation.
 6. 6
  Fjern tamponer på et passende tidspunkt. Når du først begynder at bruge tamponer, vil du ikke vide, hvornår det er klar til at blive taget ud. I et par timer, tage den ud ved at trække forsigtigt i snoren med dine muskler afslappet. Snart vil du komme til, hvor du kan føle forskellen mellem en, der er fuld, og en, der ikke er. Du bør dog aldrig bære en tampon i mere end 8 timer ad gangen.
 7. 7
  Må ikke bare bruge tamponer fordi dine venner gør. Brug tamponer ikke gøre dig mere moden, ligesom at bruge pads gør dig ikke umoden, er du nødt til at gøre din egen beslutning om, hvorvidt eller ikke at bruge tamponer.

Tips

 • Altid forsøge at bruge en lys man først, da det er den mindste og vil ikke såre så meget!
 • Hvis du føler, at indsætte er meget smertefuld (og du er stadig meget ung), overveje at bruge puder for en stund. Du kan prøve tamponer igen senere, når du er lidt videreudviklet. Sørg først at smerten ikke skyldes medicinske problemer, ligesom en infektion.
 • Hvis du er lille, men har en stor periode start, men du ønsker at bære en tampon, bære en lys tampon med en lys pad på dit undertøj.
 • Sørg for, når på din periode, og efter at sætte i en tampon, du vasker dine hænder. Butikker endda bære vådservietter til dine hænder og vaginale område at holde den ren, når off din menstruation. De har ofte er disse gemt i din tampon box så godt.
 • Når en tampon i korrekt, bør du ikke være i stand til at føle det. Må ikke være foruroliget, hvis du gør, fordi det er mest sandsynligt bare tilpasser sig din krop. Hvis ubehaget synes at vare lang tid, tage din tampon ud.
 • Hvis en tampon føles mildt ubehageligt, men du synes det er langt nok, kan du prøve at sidde ned. Hvis tamponen bliver mere ubehageligt, så prøv at indsætte det yderligere.
 • Nogle tamponer ikke har applikatorer. De virker lige så godt, og nogle kvinder endda foretrækker dem. Hvis du bruger dine fingre til at indsætte en tampon ikke skræmme dig, give dem en chance, da de skære ned på affald.
 • Hvis du er yngre, start med en lille, let tampon. Du kan altid stige senere, når du får hænge af at indsætte det.
 • Forud for at bruge en tampon, bør du være i stand til at indsætte din lille finger ind i din vagina. Fingeren er mere fleksibel end den tamponapplikator. Tag dig tid, når den ikke på din menstruation til at blive fortrolig med din anatomi. Må ikke vente, indtil du er i en fart og er under pres.
 • Hvis du kan sidde ned, men tampon stadig giver dig nogle ubehag forsøge og bo stadig for en kort en mount af tid - måske 30 minutter. Dette vil give dig tid til at tilpasse til følelsen af ​​tamponen og tamponen til at tilpasse sig din krop. Hvis det stadig føles ubehageligt, så prøv med en frisk tampon, ved hjælp af de tips nævnt ovenfor.

Advarsler

 • Må ikke bære tamponer natten over som de fleste kvinder sove længere end 4-6 timer, strømme også ved fastlæggelsen mindre blod ned i tampon, så der er større risiko for tamponer udtørring din vagina.
 • Skift tamponer hver 4-6 timer, TSS er en risiko, uanset hvor længe en tampon anvendes, men jo længere du forlader en tampon de længere bakterierne har at formere sig.
 • Brug ikke tamponer under let flow eller brug for høj sugeevne, med mindre flow eller for høj en sugeevne tamponer vil absorbere mere vaginal væsker, udtørring din vagina, som forårsager mere skade.
 • Vær på vagt over Toxic Shock Syndrome (TSS), og vaginale infektioner - tamponer kan også bidrage til menstruationssmerter og nogle mærker kan risikere langsigtede sundhedsmæssige risici som følge af skadelige anvendte ingredienser.
 • Brug bomuld tamponer, der ikke er kemisk behandlet, da disse er lavere risiko.