Wkadk

Hvordan at være en god roommate

Har du nogensinde haft til at dele et hjem med en fremmed eller endda en nær ven, kun for at finde ud af, du ikke kan leve sammen? Leve med andre mennesker kan være svært, især når hver person kommer fra en anden baggrund og har deres egne ideer om, hvordan de ønsker at leve. De fleste mennesker på et eller andet tidspunkt må lære at klare de udfordringer, ved at have en værelseskammerat. Det følgende er en liste over forslag til at hjælpe dig med at dele din stue harmonisk.

Steps

Hvordan at være en god roommate. Find en god værelseskammerat.
Hvordan at være en god roommate. Find en god værelseskammerat.
 1. 1
  Find en god værelseskammerat. Det kan være fristende at vælge en værelseskammerat på grundlag af, hvordan venlige de er, men du er bedre at dømme dem på grundlag af den daglige tilværelse kompatibilitet. Sammenlign deres daglige vaner til dit:
  • Hvad er personens leje historie?
  • Er dette roommate har penge nok til at dække de regninger?
  • Er de morgenduelige eller natteravne?
  • Hvilken temperatur tror de er behageligt?
  • Hvor meget TV kan de se?
  • Hvilken slags støjniveau betyder denne person foretrækker (dvs. sprængning fjernsyn eller stille læsning)?
  • Hvad er de bofæller politiske eller religiøse synspunkter? Er de mere liberale eller konservative?
  • Hvornår skal roommate bekymre dig, hvis de ikke er hjemme på et bestemt tidspunkt? Har du vente til morgen at foretage telefonopkald eller sender du til en søgning hold, hvis de er 15 minutter for sent fra arbejde eller skole?
  • Hvad er deres foretrukne gøremål? Måske, hvis deres favoritter er din mindste favorit, kan du blot altid gøre din favorit akkord og ignorere dem, du simpelthen ikke kan lide.
  • Har de taler om deres følelser, eller holde deres følelser i?
  • Er de ekstra følsomme over for dufte og / eller lugte? Dette kan påvirke, hvad du vælger som rengøringsmidler, og du måske nødt til at skjule dine løbesko efter at gå til gymnastik.
  • Er de allergisk over for noget? (Dvs. peanuts, parfume, mælk, mel, skimmel, røg.)
  • Hvordan rodet eller clean betyder denne person beholde hende plads? Er hun forstår vigtigheden af ​​at få de retter, gjort og trash taget ud?
  • Har de ryger eller gøre nogen andre former for rekreative stoffer?
  • Hvilken slags personlighed gør denne person har er hun en udadvendt eller indadvendt?
  • Har de nyder udsmykning eller skal de ikke bekymre sig om udsmykning? Hvilke udsmykning stil har de?
  • Hvilken slags musik og tv-shows har de nyder? Og endnu vigtigere, gør de foretrækker højt musik og en blaring TV?
 2. 2
  Vær åben om dine forventninger. Sæt grænser og holde med dem. Dette gælder for mad, tøj, ejendele, larmende aktiviteter, brug af fællesarealer, fester, stille timer, rengøring ansvar og så videre.
 3. 3
  Respektere hinandens privatliv og personlige rum. Dette er især vigtigt, hvis du deler en lille opholdsstue. Lav en klar afgrænsning mellem dine ting og din værelseskammerat stuff. På den måde er du kun ansvarlig for dine ting. Du skal altid spørge før "låne" noget, uanset om det er trivielt. Absolut tage sig godt af lånte genstande.
 4. 4
  Følge op med dine forpligtelser. Hvis du siger du vil rengøre køkkenet, betal din roommate tilbage for din del af lejemålet eller hjælpeprogrammer, eller ring til udlejeren om en reparation, så gør det.
 5. 5
  Vær parat til at gå på kompromis. Ikke alle har de samme ideer om dag til dag leve som du gør. Du kan ikke bede din værelseskammerat til at ændre sig selv, hvis du ikke er villig til at ændre så godt.
 6. 6
  Ryd op efter dig selv. Dette betyder ikke, at du er nødt til at være en sirlige freak, men lad ikke din beskidte tallerkener i vasken dagevis, dump dine ting i stuen, eller forlade bjerge af vasketøj over hele soveværelset, især hvis du dele det med din værelseskammerat. Prøv at blive enige om en minimumsstandard for renlighed, at I alle vil overholde.
 7. 7
  Være høflig på din værelseskammerat sovevaner. Hvis du er en nat ugle, holde din støj ned og slå lys ned efter din værelseskammerat går i seng, så du ikke forstyrre dem. Hvis du går tidligt i seng, ikke bliver irriteret med din værelseskammerat for deres sene timer, men samtidig forsøge at finde måder, hvorpå du kan sove uforstyrret. Det samme gælder for stigende i morgen.
 8. 8
  Tilbring tid med din værelseskammerat. Sig goddag og farvel, så spørg dem, hvordan deres dag var, og vise interesse for hans eller hendes liv. Kom til at kende den person, du bor sammen med hjælper dig med at forstå deres perspektiv, og giver dem mulighed for at forstå din. Det gør det også lettere at håndtere problemer, som du har med denne person, hvis du allerede har etableret en rapport med dem. Prøv at sætte en tid, hvor du både kan hænge ud mindst en gang om ugen. Gør middag sammen, se en film, etc. Gør noget rart for din værelseskammerat hver så ofte gør deres seng, bage dem cookies eller tilbyde at give dem et lift eller andet sted, hvis de ikke har en bil.
 9. 9
  Ophold fleksibel. Forstå, hvad der foregår i din værelseskammerat liv, og rumme dem. Hvis din værelseskammerat har en stor test kommer op, bør du nok være stille og lad dem studere. Hvis din roommate er optaget, og understregede med deres job, give dem tid og plads til at slappe af og slappe af. Ville du ikke gerne din værelseskammerat til at vise dig det samme overvejelser?
 10. 10
  Kommunikere. Som i ethvert forhold, kræver at leve med nogen en hel del arbejde. Kommunikation er nøglen i at gøre forholdet arbejde godt langsigtet eller selv for en kort tid. Hvis et problem kommer op, er det bedre at tale om det med det samme, end at forsøge at ignorere det, og lad det blive værre. Hvis du kan simpelthen ikke kommunikere åbent og der er spændinger hele tiden. Find en ny værelseskammerat. Den stress er bare ikke det værd. Du kan blive bedre venner, hvis du vælger at leve adskilt.
 11. 11
  Aktie. Eller beslutte, hvad du vil dele. Beslut hvad indholdet i køleskabet er ok, og som er off grænser. Afgøre, hvorvidt en fælles telefonlinje vil være tilstrækkeligt, hvis en person bruger en masse tid på telefonen. Hvis du låner noget, så lad din roommate kender og (om nødvendigt) forsøge at erstatte det.
 12. 12
  Fordel ansvarsområder: Hvis din værelseskammerat er en god cook, og du ikke er det, har ham lave mad, og du gøre det retter. Det kan også være en god idé at oprette et gøremål tidsplan, hvor du vil tage vender skiftevis rengøring af badeværelset, tage ud papirkurven, etc.

Tips

 • Kontrollere mængden af ​​støj, du gør. Bær hovedtelefonerne, når du lytter til musik, og gå ind i et andet rum, når du er på telefonen. Hvis du kommer til at indgå i en støjende aktivitet, er det en god idé at spørge din værelseskammerat, før du gør det.
 • Nogle mennesker finder det nyttigt at skrive en "roommate aftale", hvor du sætter regler om, at alle kan være enige om. Det er en god måde at sikre, at alle er klar på reglerne for lejligheden og deres ansvar. Har alle underskrive en kopi og holde det på hånden.
 • Inviter din værelseskammerat, når du går ud. (Undtagen når du går til en dato)
 • Gør ikke dine regler for stive. Livet er kort, så nogle gange skal du beslutte, at du bare er ligeglad. Dirty vinduer aldrig skadet nogen. En brækket plade er bare ikke noget at ødelægge et venskab over.
 • Sørg for at alle bofæller 'forstå betydningen af ​​kompromis og gensidig respekt. Bare betale husleje udgør ikke en god værelseskammerat. Respekter hinandens plads samt møbler, skåle, mad, osv.
 • Husk, at når du får en værelseskammerat er det først en business aftale, og det andet et venskab. Når du lejer et værelse, dele et værelse, eller ejer en bolig, skal du altid huske værelseskammerat havde brug for et sted at bo så meget som du havde brug for deres penge til husleje eller prioritetslån. Det betyder ikke noget, hvis du er lejer eller titel indehaver. Hvis du ikke har brug for dem som en roommate eller de ikke har brug for et sted at bo, at aftalen ikke længere. Uanset om det er du ikke behøver dem, at de ikke behøver din plads, eller begge ikke behøver noget af samme betydning fra hinanden aftalen er ugyldig. Ligeså vigtig er den deal-udveksling af penge til et sted at bo for x antal dage. Hvis du finder en bedre kandidat, du plukker dem. Hvis du ikke kan lide, hvor din lever du afslutter og finde et andet sted.

Advarsler

 • Husk, at ikke alle beregnet til at leve sammen, uanset hvor god en venskab, du måtte have.
 • Må ikke nag. Dette er en surefire måde at få din værelseskammerat irriteret.
 • Vær forsigtig med låne penge. Små mængder er normalt ikke et problem, men lad det ikke komme ud af hånden.
 • Selvom du skal være fleksibel og imødekommende, lad ikke din værelseskammerat gå på dig. Være selvhævdende om, hvad du ønsker.
 • Må ikke råbe eller skrige på din værelseskammerat. Hvis dette er en ven, kan det ødelægge venskabet. Husk, at de fleste mennesker ikke elske betingelsesløst og vil ikke reagere venligt til anfald af raseri eller vrede, og det vil formentlig hæmme din sag i stedet hjælpe det.