Wkadk

Hvordan til at vælge en diamant

En diamant kvalitet og pris bestemmes af et sæt af fire betingelser er kendt som de fire C'er: cut, klarhed, farve og carat. Når du vælger en diamant, skal du kigge efter en, der balancerer disse fire kvaliteter uden at belaste dit budget. Perfekt kvalitet diamanter er sjældne og meget dyre, men du kan vælge en lidt mindre perfekt diamant, der stadig vises strålende med det blotte øje.

Steps

Hvordan til at vælge en diamant. Pick den rigtige form.
Hvordan til at vælge en diamant. Pick den rigtige form.

Skær

Snittet bestemmer en diamant form og glans. Et godt cut diamant reflekterer lyset fra en facet til den anden. Hvis skåret for dybt eller for lavvandet, lys undslipper fra diamant tidligt, reducerer stenens kvalitet.

 1. 1
  Pick den rigtige form. Mens cut refererer mere til kvalitet og niveau af genialitet, formen er et aspekt af snittet. Gennemgå eventuelle figurer til rådighed på markedet, og vælge den, du bedst kan lide.
 2. 2
  Hvis du køber en diamant til en anden, spørge hans / hendes mening, før du vælger en figur.
  • Alternativt, så spørg en nær ven eller et familiemedlem på modtageren, hvis du ønsker gaven til at være en overraskelse, da det ofte er tilfældet med forlovelsesringe.
  • Vælg en populær, klassiske form, hvis du har nogen at spørge. De mest populære figurer er runde strålende, prinsesse, og smaragd.
  • Betragt en ikke-traditionel form, hvis modtageren har en ikke-traditionel personlighed. Mindre almindelige former, der er stadig temmelig populære omfatter Marquise, ovale, pære og hjerte.
 3. 3
  Vælg den højeste kvalitet af cut du har råd til. En diamant er cut afgør størstedelen af ​​sin glans, og mange anser snittet for at være den vigtigste faktor, når de vælger en diamant.
  • Spørg juveleren at se Gemological Institute of Europas (GIA s) diamant klassificering rapport for enhver diamant du overveje at købe. Denne rapport vil give dig et groft karakter på cut, selvom mere præcis sortering er svært at finde.
  • Vælg og "Ideal Cut" diamant for det højeste niveau af perfektion.
  • Vælg en "Very Good" eller "Excellent" lønklasse diamant til en lidt billigere men høj kvalitet sten.
  • Overvej en "Good" karakter, hvis du ønsker at afbalancere de andre C'er og stadig holde sig til et budget.
  • Aldrig købe et fair at dårlig kvalitet diamant, især for forlovelsesringe og andre gaver. Diamanter på disse niveauer alvorligt mangler glans.

Klarhed

Klarhed refererer til renheden af ​​en diamant. De fleste diamanter har nogle overflade pletter kendt som "inklusioner", men ekstremt høje kvalitet sten har ingen synlige mærker og betragtes fejlfri.

 1. 1
  Spørg juveleren om klarhed for enhver diamant du overveje at købe. En velanset guldsmed vil være ærlige om en sten lønklasse og vil besvare eventuelle spørgsmål om, hvad denne lønklasse midler.
 2. 2
  Bed om et kig på en sten GIA klassificering rapport.
 3. 3
  Køb en sten uden synlige skønhedsfejl. Mange ufuldkommenheder er ikke synlige for det blotte øje, dog, og kan kun ses ved hjælp af en 10-power forstørrelse glas.
  • Køb fejlfri, FL eller internt fejlfri, hvis for sten uden nogen interne skønhedsfejl. Disse er meget sjældne, selv om, og meget dyre.
  • Overvej VVS1 eller VVS2 klarhed kvaliteter for diamanter af høj kvalitet med meget, meget små indeslutninger, der er usynlige for det utrænede øje, selv med en 10-power lup.
  • Kig på VS1 eller VS2 kvaliteter for diamanter, der er fejlfri for det blotte øje med meget små indeslutninger.
  • Overvej en diamant med en SI1 eller SI2 rating for en sten med små indeslutninger, der stadig usynlige for det blotte øje, men let at få øje med en lup. Disse sten ser høj kvalitet til det store flertal af individer ser på dem, og de er også mindre anstrengende på dit budget.

Color

Den højeste kvalitet diamanter er farveløse, da farveløse sten er sjældne og reflektere lys bedre end tonede diamanter. De fleste diamanter har små nuancer af gul, som ofte er umulig at se med det blotte øje.

 1. 1
  Køb en diamant, der balancerer farveløs med pris. Da de fleste nuancer er ekstremt svært at se, er en højere lønklasse for farve ikke gøre meget forskel i kvalitet. Det kan dog gøre en enorm forskel i pris.
  • Vælg en D klasse (blå hvid) for en absolut farveløs diamant, hvis prisen er ikke noget problem for dig.
  • Kig på E (is hvid) eller f (fine hvide) diamanter, hvis du ikke har råd til en D klasse diamant, men stadig ønsker en sten, der er farveløs til enhver øjet.
  • Bed om at se G (hvid), H (top kommerciel hvid), eller jeg (kommerciel hvid), der er tæt farveløs. Disse diamanter forekommer farveløs i et ansigt up position, men vise en svag gul nuance, når den ses mod en perfekt hvid baggrund. Farvetonen er næsten umuligt at se, når monteret mod en metal indstilling, men især hvis indstillingen er guld.
  • Overvej J (top sølv), K (top sølv), L (silver kappe) eller M (lys kappe) farver til sten, der er stadig er relativt farveløse sæt mod en gul metal, men mere åbenlyst tonet når matchet med en hvid metal ligesom platin.
 2. 2
  Spørg juveleren om en diamant fluorescens. Fluorescens vises, når en diamant udsættes for ultraviolet lys, men som regel har ingen effekt på en diamant i regelmæssige lysforhold. I sjældne tilfælde kan en stærk fluorescens ændre udseendet af en diamant farve, nogle gange får det til at se mælkeagtig eller fedtet.
  • Overvej en diamant med medium fluorescens eller stærk fluorescens hvis på et stramt budget, da disse diamanter ofte tilbagediskonteres.
 3. 3
  Hvis du har budgettet, kan du overveje at købe en "fancy" diamant, som er en type af sjældne sten med en særlig dyb nuance. Røde og pink fancy diamanter er sjældne, smukke og dyre.

Carat

Vægten eller størrelse, af diamant er målt i karat. Jo flere karat en diamant har, jo dyrere bliver det.

 1. 1
  Tag karat vægt i betragtning sidst. Dette påvirker ikke kvaliteten af ​​stenen på nogen måde, så en tungere vægt ikke nødvendigvis indikerer en højere kvalitet sten.
 2. 2
  Overvej at vælge en populær størrelse karat. De mest almindelige størrelser for forlovelsesringe er 1/2 karat, 1 carat og 2 karat.
 3. 3
  Hvis du køber en forlovelsesring eller anden gave, finde ud af, hvad modtageren foretrækker i størrelse. Ikke alle kvinder foretrækker mange karat. Nogle kan placere kvalitet over størrelse, mens andre kan være villige til at ofre lidt af kvalitet til en mere mærkbar diamant med flere karat.
  • Spørg modtageren selv om hendes præferencer.
  • Spørg nære venner eller familie om modtagerens præferencer.
 4. 4
  Overveje størrelsen af bærerens hånd, hvis købe en diamant ring. Kvinder med mere petite hænder måske foretrækker udseendet af et mindre sten til at større sten, der har en tendens til at overvælde.

Yderligere overvejelser

Før du går shopping for en diamant, der er et par andre pointers, du bør huske på.

 1. 1
  Sæt et budget, før du begynder at shoppe. Dette vil hjælpe dig med at vælge den højeste kvalitet diamant kan du finde for dine penge.
 2. 2
  Gør din forskning. Lær så meget du kan om diamanter kvalitet og pris for at forhindre dig i at få snydt.
 3. 3
  Shoppe rundt. Besøge flere forskellige guldsmede for et bredere udvalg.
  • Kun besøge velrenommerede guldsmede.
  • Undgå shopping for diamanter over internettet, især hvis du køber en vigtig brik, såsom en forlovelsesring. Altid kigge efter en diamant i person, så du kan undersøge kvaliteten på første hånd.
 4. 4
  Bed om at se de officielle klassificering rapporter, såsom en GIA rapport, før du køber en diamant.

Tips

 • Hvis du beslutter at købe en diamant online, sørg for, at diamanter er certificeret gennem et uafhængigt laboratorium, eller at den virksomhed, du køber fra har legitimationsoplysninger. Kig efter virksomheder med medlemskaber til bemærkelsesværdige samfund som Jewelers Europa og Den europæiske Gem Society.
 • Spørg om sælgers "Konflikt Free Diamonds" politik. Mange detailbutikker får deres sten fra labs, der har de diamanter, fingeraftryk eller registreret til at sikre, at stenene er Conflict Free.
 • Overvej en lab-skabte diamanter over en naturlig minerede diamant, da lab-skabte diamanter tendens til at være billigere.