Wkadk

Hvordan til at klare med en kontrollerende forældre

At være en ung person bør aldrig betyde, at du altid er under en andens tommelfinger, selvom det er dine forældre. Det er normalt for unge til at føle denne måde, selv med store forældre, men nogle forældre stadig kæmpe personlig indre uro, der får dem til at være mere dominerende og kontrollerende end en forælder bør være. De fleste af disse forældre virkelig deres børn, men på grund af deres egen usikkerhed, finder det svært at lade deres børn flyve på egen hånd, eller endda give udtryk for deres egne meninger. Hvis du kan genkende dine forældre som en alt for kontrollerende person, vil det hjælpe dig med at klare sig bedre i en vanskelig situation.

Steps

Hvordan til at klare med en kontrollerende forældre. Identificer din frygt faktor.
Hvordan til at klare med en kontrollerende forældre. Identificer din frygt faktor.
 1. 1
  Kig på dig selv. Du er en person, ligesom alle andre, og du fortjener din egen identitet. Hvis du finder dig selv altid at vedtage din mors eller fars sympatier eller antipatier, overveje, hvorfor du gør det.
 2. 2
  Identificer din frygt faktor. Er du bange for, at din mor og / eller far vil du ikke mere, hvis for eksempel, behøver du ikke kan lide nachos, mens de gør? Har du afstå fra at give udtryk for spørgsmål om myndighed tal som politikerne af frygt for at få en lang, kedelig forelæsning? Er du en lille smule bange for din mor eller far? Har du befinder dig at gå til en vejledning, men aldrig den anden lettet, når den anden ikke er hjemme? Hvis den ene forælder instills mere frygt end noget andet, kan du have en kontrollerende forælder.
 3. 3
  Spørg dig selv, hvis dine forældre er perfektionist. Ofte en kontrollerende forælder er en ekstrem perfektionist, kørsel du altid til "være det bedste du kan" og få vred eller ked over kvaliteter, der er mindre end perfekt, uanset hvor hårdt du arbejder for dem, eller finde fejl hos de opgaver, du kan tage på rundt i hjemmet. Der er intet galt med at insistere på kvalitet, eller gør et job ret, men det ser ud som uanset hvor hårdt du arbejder på det, er det aldrig perfekt. Med andre ord, har du nogensinde bare får ros fra den pågældende forælder eller er det altid berettiget med en "men" eller "undtagen..." Eksempel: "Det er en smuk lille model du har lavet Hvis ikke for, at en lille rod-up med malingen lige der, ville det være perfekt.".
 4. 4
  Identificere, når de såkaldte spil er virkelig styre øvelser. Nogle forældre, tro det eller ej, blive ganske konkurrencedygtige med deres børn. Med andre ord vil en mand se sine sønner vokser op, og pludselig indser, at han ikke længere er at unge tyr at hans sønner bliver. For at opretholde sin "Alpha Dog"-status, kan han aktivere søn (r) i bizarre "kraftanstrengelser."
  • Eksempel: Faderen peger en finger og udbryder "Jeg har al magten jeg har brug for i dette ene finger" Så vil han gå videre til kildre en af ​​dem noget mere kraftfuldt end behagelig. Ingen mængde af drengen høfligt bede ham om at stoppe vil arbejde - faderen fortsat vil tvinge drengen til at underkaste sig denne "game", så længe eventuelle tilskuere ser morede, eller indtil han træt af det. Drengen tør ikke faktisk fortælle sin far til at skære det - dette vil resultere i straf. Efter at plage sin søn på denne måde (nogle gange til det punkt af tårer), vil faderen ofte sige, "Kom her, søn", og knus og drengen, måske undskylde, men absolut taler til ham i en slags, faderlig måde, og sikring af drengen, at han var "bare at spille med ham." Sandheden er, at ved at give drengen en lille smule af det, han higer (venlige opmærksomhed, kærlighed og godkendelse), han holder barnet hooked ind i tanken om, at han virkelig betyder ingen skade. Men budskabet er klart: Uanset hvad, kan jeg styre dig - med kun én finger. Eller, mere end sandsynligt, ønsker at fastholde far-søn forhold (med ham i den overlegne, myndighed position) snarere end at tillade vækst i en normal, sund, mand-til-mand forhold så barnet aldre.
 5. 5
  Vide, om dine forældre er en "opkøber". Masser af tendens til at hamstre ting. Bøger, tegneserier, møbler, legetøj fra barndommen... en af ​​de genkendelige træk af en kontrollerende person er, at han / hun har svært ved at give slip på tingene, selvom det er bare en kasse fra en barndom legetøj. Dette betyder ikke, at hvis din mor indsamler Precious Moments statuer, hun automatisk regulering. Men hvis der er en reel hamstring tendens - det er et rødt flag for at kigge efter. En af de måder dine forældre styrer hans eller hendes verden er ved at holde næsten alt han / hun 's nogensinde har ejet.
 6. 6
  Rør ikke hans eller hendes ting. Hvis dine forældre bliver forstyrret, når du rette sit skrivebord, satte hendes tøj væk, afhente en stak blade han læste, eller sætte sit værktøj i garagen for at gøre plads til familien for at spise middag på bordet, er der en god chance du beskæftiger sig med en alt for kontrollerende forælder. Denne forælder altid ønsker at være den ene til at flytte hans eller hendes ting, og ingen andre. Igen, vi taler ekstremer her, ikke bare forværring over en skødesløs omarrangere af hans / hendes ejendele. Vær ærlig - sætter man de værktøjer tilbage, hvor de kom fra, eller bare skubbe dem til side? Hvis du behandler dine forældres ejendele, som du vil have dem til at behandle dine ting, som normalt vil dine forældre bemærker, at din modenhed og sætter pris på din villighed til at deltage i opgaver i hjemmet.
 7. 7
  Tænk over, om der er andre tegn på kontrollerende adfærd. En kontrollerende person, sjældent bare forsøg på at kontrollere én person. Må andre i familien eller blandt dine forældres venner får denne behandling, også? Det vil være mere subtile fra voksen til voksen. Men det kan tage mange former, såsom altid dukke op sent (han / hun kontrollerer, hvornår festen starter, fordi det ikke rigtig starte indtil han / hun får der), eller væltning de oprindelige planer til fordel for noget, han / hun ønsker at gøre i stedet. Også "one-upping" er en sædvanlig egenskab af en kontrollerende persons: Nogen fortæller en historie, og derefter din forælder vil kime ind med, "Åh det er ikke noget, når jeg havde det job, jeg var bla bla bla ...". Ingen har nogensinde gjort så godt et job, så hårdt et job, så højt klatrede, arbejdede så hårdt, fik betalt så meget.
  Denne adfærd kan også være et tegn på personlig usikkerhed. Bemærk, hvordan dine forældre handle og reagere i sociale sammenhænge. Hvis der er selvværd spørgsmål på spil, ofte den voksne vil forsøge at spille op deres resultater for at vinde godkendelse af deres jævnaldrende. For at klare dette problem, skal du blot at anerkende den og enten undskylde dig fra diskussionen, eller forsøge at leve sig ind i den et-upmanship ved at se dine forældres usikkerhed og enige om, at han / hun virkelig havde et hårdt job at gøre, tjener den store løn gennem års dedikeret hårdt arbejde, klatrede højere, etc.
 8. 8
  Overvej, om status er vigtigt for ham eller hende. En kontrollerende person, ofte er lidt usikker. Er han / hun fortælle folk, hvor mange penge han / hun gør - selv i subtile måder? "Jep, dette koster en smuk krone, men jeg laver en masse penge, og jeg har råd til det." Mange gange, minde folk om, hvor mange penge de gør, er en måde at fastlægge kontrol eller i det mindste at lade den forælder til at føle han / hun har en overlegen position i enhver situation han / hun befinder sig i. Igen klarer alt om simpelthen ikke engagerende eller argumentere med disse udtalelser.
 9. 9
  Hold øje med forsøg på at isolere dig, eller at bagatellisere indflydelsen fra andre kære. Kontrol er lettere at etablere og opretholde, hvis du har få mennesker rundt over din kontrollerende forælder (r). Hvis dine forældre holder dig væk fra bedsteforældre, tanter og onkler eller venner, er det et advarselssignal. Eller hvis dine forældre opmuntrer relationer med andre, men så siger dårlige ting om de mennesker, efter de er gået, det er et fingerpeg, også. Sige ting som, "Din onkel er en fin fyr, men for en fyr så smart om ørredfiskeri, har han ingen ambitioner ovenfor, hvor han er lige nu. Hans hus er lille, og han vil sandsynligvis aldrig blive i stand til at gøre det bedre end det, fortæller "dig, at dine forældre ikke respekterer din onkel på alle - i virkeligheden er denne form for bemærkning til formål at påvirke din mening og respekt for din onkel. Måske din onkel er en dejlig og god person med lave ambitioner - han nøjes med lidt, og derfor skyr forfremmelser - han ville hellere have færre penge, men mere tid til at fiske, som koster næsten ingenting. Der er intet galt med denne filosofi - det er et simpelt liv valg. Din forælder vil have gjort en anden, måske hans / hendes liv valg er at blive drevet og stige højere og højere op corporate stigen, mens din ikke-så-ambitiøs onkel foretrækker sin enklere, mindre kompliceret liv og har ikke noget imod, at det betyder også, at han gør færre penge. Valget er værdi neutral - det er simpelthen et spørgsmål om præference i det store billede, men dine forældre ikke respekterer nogen, der ikke konstant stræber, gravede hans / hendes vej op - igen, en anden filosofi og intet galt med det. Men - dine forældre virkelig ikke ønsker du at tage din onkels eksempel, og hvad han / hun virkelig siger er: "Hør på mig, knægt, fordi selvom din onkel er rart, han er en taber, og du ikke ønsker at ende som ham. " Den forælder sørger så du indse, at det er hans eller hendes eget råd, du bør altid tage, og aldrig nogen andens, fuldstændig afvise en anden livsfilosofi, og i den proces, der forsøger at overtale dig til at afvise ikke blot filosofi, men personen.
 10. 10
  Genkend om dine forældre tager dine succeser og / eller svigt personligt. En kontrollerende person er en perfektionist, det meste af tiden. En masse gange, forældre - selv ikke-kontrollerende dem - bor vicariously (hvilket betyder, at de oplever det gennem andre) gennem deres børn. De ser dig som deres store chance for at rette forkerte, de gjorde, for at hjælpe dig med at undgå fejltagelser, de har foretaget. Når du rodet op af ikke uventet (selvom du rent faktisk gjorde studier eller arbejde på det) at bringe hjem en C i stedet for en A, er du skældte for det, måske endda jordforbindelse, og studere er pludselig endnu vigtigere end før. I dit sind, arbejder hårdt kun at modtage en C betyder, at ikke var din bedste emne. I dine forældres sind, er intet mindre end perfektion acceptabelt. Du har lyst moderselskabet rider dig hårdere end nogensinde før, og årsagen er, at den forælder identificerer så stærkt med dig, at han / hun tager din mangel som hans eller hendes egen personlige fiasko. Af samme grund, hvis du er den startende quarterback på skolens fodboldhold, og score det spil-vindende touchdown kan dine forældre klappe dig på ryggen og derefter begynde at tage æren: "Det nye uddannelse regime, vi arbejdede ud har gjort underværker - se, gjorde jeg ikke fortælle dig, at hvis du gjorde alt, hvad jeg fortalte dig at, det ville betale sig big time "?
  • Hvordan at undgå forvirring i studie og arbejde
 11. 11
  Må ikke bekæmpe den. Der er meget lidt, der sætter ud et anfald af kontrollerende adfærd så hurtigt som trods. Lær at gå med strømmen, og bare lade dine forældre lufte sin "ting". Vær høflig og medfølende, og husk - ligesom de fleste af hvad der foregår med denne forælder, er det meget mere om din forælder, end det handler om dig.
 12. 12
  Lær at arbejde med dine forældre. De fleste kontrollerende forældre er simpelthen bange for, at du vil mislykkes uden deres indgriben. Fordi de er lidt usikker, kontrollerende forældre føler, at det er nødvendigt at involvere sig i alle aspekter af dit liv - nogle skoler kalder dem "helikopter forældre", fordi de svæver så lavt over deres næsten voksne børn. Hvis du kan opdage, hvad der ser ud til at formilde dine forældre, vil du sætte dem ud sjældnere, og gøre dit eget liv meget lettere. For eksempel, hvis du ved, at et notat fra din lærer fortæller dem, du har ikke aktiveret i din sidste tre hjemmeopgaver vil resultere i, du bliver jordet i to uger eller mere skal du sørge dreje lektier i. Det er ret simpelt virkelig - gøre, hvad dine forældre vil have dig til at gøre, og de vil være mindre indgribende i dit liv.
  • Arbejde med den forælder i stedet for imod er meget vigtigt - en masse gange, er denne forælder på udkig til dig for validering så meget som han / hun vil have dig til at kigge til ham eller hende for det samme validering. Hvis lejlighedsvis, kan du suge op alle dine vrede og gå til dine forældre for at få vejledning, uanset hvor trivielt, kan se beviser på dette. Din forælder er meget sandsynligt bare venter på det øjeblik, hvor du indser værdien af hans eller hendes input og frivilligt bede om det, snarere end ham eller hende bare at sætte det i enhver situation. Ved at gøre dette, giver du forælder til at slappe lidt, fordi de vil føle sig mere som du rent faktisk lytter til dem, i stedet dem bare hamre på dig hele tiden, mens du holder fingrene i ørerne og gå "La la la jeg kan ikke høre dig. " Og hvem ved - Deres forældre kan faktisk give dig nogle meget usædvanlige vejledning. Virkeligheden med denne form for forældrene er, at deres budskab er som regel lige, hvor gummi opfylder vej. Det er den leveringsmetode af meddelelsen, der stinker.
  • Hvordan skal man behandle umulige mennesker
  • Hvordan til at betale opmærksomhed, når du er forvirret
 13. 13
  Etabler din uafhængighed så tidligt som muligt. Du kan have til at "spille sammen", indtil du går på college. Men hvis du er meget smart (og de fleste børn til at kontrollere folk er - fordi kontrollerende mennesker er som regel rigtig smart, også), vil du studere hårdt i skolen og give dig selv masser af muligheder for college. Selv hvis du går i skole lokalt, er det foreslået, at du forsøger at leve på campus i sovesale, eller hvor som helst andet end dine forældres hjem. Få et job og hjælpe med dine egne leveomkostninger (det er her den store GPA du havde til at tjene kommer i virkelig handy - hvis du kan få nogle legater til at betale for undervisning, skal du blot at komme op med levende penge). Jo før du kommer ud fra under skyggen af ​​en kontrollerende forælder, jo hurtigere den forælder vil ikke have andet valg end at genkende din Uafhængighedserklæringen, og skralde tilbage kontrollerende adfærd.
 14. 14
  Lære at undgå at blive kontrolleret gennem vrede. Nogle forældre styre deres familie og / eller enkelte medlemmer med deres vrede. De virkelig mister deres temperament, mister al selvkontrol, og resultatet er ikke nogen diskussion. Folk er bange for at udtrykke deres holdninger i strid med vrede forældre, fordi de frygter, hvad der vil ske ("Bare gør det -. Vi vil ikke have ham blive vred igen"). Dette er, hvordan vrede bruges til at styre dig. Hvis du kan tale med denne forælder, bede om de 3 minutters reglen tilgang. Dette er, hvordan dette er gjort:
  • Hver side får 3 minutter til at oplyse sin sag, hvorunder den anden side vil lytte. Ved afslutningen af ​​denne 3 minutter udveksling, vil argumentet stopper for en aftalt tid (en time, en dag, etc.) for at give begge parter tid til at reflektere over det argument af den anden side.
  • Så hvis det er nødvendigt, har en anden gå på 3 minut hver diskussion. Ved hjælp af denne metode gør at alle kan blive hørt og giver også mulighed for nogle "fortrydelsesret" tid, som kan hjælpe med at administrere konflikt.
 15. 15
  Husk, at dit sind er dit alene. Det kan kun kontrolleres, hvis du tillader det at være. Styring adfærd er i sidste ende controllerens forsøg på at opfylde hans eller hendes egne behov. Når du gør noget, selvom du er tvunget, finde årsagen, du ønsker at gøre det. Hvis den kontrollerende forælder kræver gode karakterer, ikke gør dårligt ud af trods. Dette giver kun controlleren yderligere bevis på, at du har brug for ham eller hende. Find de måder gode karakterer gavne dine egne mål. Det faktum dine forældre kræver dem er bevis for din styrke og deres svaghed. Du er den stærke, når du finder måder at opfylde deres behov og jeres uden at tillade dem at komme ind i dit sind. De kan tvinge dig til at foregive at være noget, du ikke er, men de kan ikke ændre, hvem du egentlig er.

Tips

 • En måde at fortælle, hvis en forælder er kontrollerende, er at se på, hvordan adfærdsændringer over tid. Autoritative (ikke-kontrollerende) forældre vil give barnet større uafhængighed efterhånden som barnet vokser. Styring forældre vil blot ændre deres mekanismer for kontrol.
 • Mange gange en kontrollerende person har en ekstremt behov for at være rigtigt om alt. Dette kan forklare, hvorfor de får så vred og vil ikke lade noget gå. Et andet tip, der kan hjælpe er at få dem til at se verden, er ikke altid et enten / eller, højre / forkerte sted. Udtalelser er blot, at meninger. Folk har ret til deres egne rimelige holdninger, og ikke enige om alt er sund. Må ikke argumentere på og om ting, som ingen kan bevise eller ting, der kan bevises med en vis kontrol. Selv hvis din kontrollerende forælder vil ikke forstå begrebet - husk, det er ok at være uenige, og slip den. Verden vil ikke komme til en ende. I normal situationer folk respekt hinandens meninger og opmuntre individualitet. Du kan ikke ændre en anden, men du kan se situationen for hvad det er, og være i overensstemmelse dit eget sind, hvad du foretrækker.
 • Husk, at dit liv er dit alene (når du er over 18 og på din egen). Dine forældre gjorde deres valg og havde deres chancer, og det er din tur til at lave dine egne valg og beslutninger - og ja - fejl. Hvis du ikke kan finde styrken til at leve dit eget liv, vil du ikke være lykkelig i sidste ende. Men så længe som muligt, skal du tage fordel af den komfort for at være i stand til at tage risici, der er godkendt af dine forældre, mens den stadig under deres faldskærm.
 • Du behøver kun at sætte op med at blive kontrolleret, så længe du er forpligtet til dine forældre. Når du opretter din egen uafhængighed, ved at få et job og betale din egen måde, er det meget sværere at kontrollere dig.
 • Husk, at selv kontrollerende forældre (som regel) virkelig elsker deres børn. De har simpelthen har svært at slippe kontrollen, især når deres kære er bekymrede, for det meste fordi de er bange for, at hvis nogen anden end de er i kontrol, kan det værste ske.
 • Vid, at dine forældre (de fleste af dem alligevel) har dine bedste interesser på hjerte. Problemet er, at ved at intervenere for dig så ofte, og indsætte sig i rum, hvor du skal være forsynet ansvar for dine egne handlinger og valg, er de stjæle fra dig af de læringserfaringer du bliver nødt til at have under bæltet, hvis du er til at lære gode mestringsstrategier for livet. Mind dem om, at dette er dit hjemmearbejde, din klasse, dit ansvar - men vær omhyggelig med at gøre det med respekt og ikke på en måde, der vil bringe vrede ned på dit hoved.
 • Vid, at denne artikel er skrevet for at hjælpe børn med alt for kontrollerende forældre. Som sådan har ikke hver enkelt punkt eller trin ovenfor en ansvarsfraskrivelse på det. Er det tilstrækkeligt at sige, at strenge ikke lig usund kontrol. En forælder, der insisterer på, at et barn være respektfulde og pligtopfyldende gør sit job - lemfældig eller eftergivende forældre ikke hjælpe deres børn lærer at håndtere den virkelige verden.
 • Husk, at der kan være motiver uden kontrol for forældrenes adfærd - selve ideen om en forælder er nogen, der ser efter du og hjælper dig. Det er alle forældres hensigt. I tilfælde af onkel, er det muligt, at de enkelte foretog nogle dårlige valg? Undersøg motiver så objektivt som muligt - ikke antage, at du er offer (fine linje her, men offer-mentalitet vil ikke hjælpe dig ændre din situation - positive indsats fra din side vil). Forblive positiv og taknemmelig for, at dine forældre er villige til at blive inddraget nok til at blive vist kontrollerende. Spild ikke din barndom ønsker du var gammel nok til at være på din egen. Disse er dyrebare år, at du ikke får tilbage igen. Når du er blevet en selvstændig væsen, dit liv er helt i dine hænder... god eller dårlig.
 • Prøv at forstå din kontrollerende forældre! Selv om det kan synes, at de konstant dømmer dig, er de bare forsøger at være til nytte og hjælpe dig til at blive et godt afrundet individ.

Advarsler

 • Sommetider forældrekontrol kan blive forældrenes misbrug. Lad det ikke blive til vold. Vide, hvad dine muligheder er, og få hjælp, hvis det er tilfældet.
 • Ved at lære at "arbejde" dine forældre, gør undgå fristelsen til at vende ind i dem - ved at lære at manipulere dine forældre og kontrollere dine forhold oftere, er du kører risikoen for, at du vil blive en kontrollerende, manipulerende person selv. Mind dig selv ofte, at du ikke nyder at blive behandlet på denne måde, og at du har brug for at undgå disse adfærdsmønstre, når du interagerer og danner relationer med andre.
  • Hvordan til at handle fornuftigt, selv hvis du ikke er
 • Hvis din kontrollerende forældre bliver voldelige, rapportere dette til dine lærere og læger, få politiet, få hjælp fra uden for hjemmet. Ingen bør have til at leve i frygt for vold. De krydsede linjen.
 • Hvis din kontrollerende forældre er alkoholiker, narkoman eller codependent misbruger kan kravene ikke være så rationelle. Journal dit liv. Sammenlign graden af ​​problemer, du får i for at forsøge at forbedre dine karakterer, adfærd, opførsel og husholdning i modsætning til den mængde af problemer, du får for at lade alting gå. Nogle gange kan en forælder, der ringer til dig en værdiløs taber gør ting for at forsøge at gøre dig til en - ". Tid til familien" som insistere på perfekt kvaliteter, men altid afbryde undersøgelse sessioner med krav om personlige ærinder eller hovedrengøring eller Det kan være svært at arbejde hen imod et stipendium i disse forhold, men de kan overlevede.
 • Hvis din kontrollerende forældre er alkoholiker, narkoman eller codependent misbruger, opsøge Al-Anon for support. Andre, der har levet med den samme situation kan hjælpe dig med at bedømme, hvad de skal gøre for at beskytte din tilregnelighed.

Ting du behøver

 • Tålmodighed
 • Medfølelse
 • Bestemmelse
 • Et job (eller et stipendium)
 • Indre styrke