Wkadk

Sådan forpurre en bortførelse forsøg

Bortførelser forekommer over hele verden og for alle mulige grunde. Bortførelser involverer familiemedlemmer, seksuelle rovdyr, og løsepenge asylansøgere. Hvad er umiddelbart klart, er, at der ikke er nogen typisk bortførelse, og som flere og flere mennesker rejser i hele verden, til den ofte citerede råd altid kæmpe dine potentielle bortføreren kræver nogle revurdering. Mens i sjældne tilfælde, er det bedst at samarbejde, kan situationen kræver øjeblikkelig flugt, og du nødt til at tænke hurtigt og handle beslutsomt. Her er hvordan.

Steps

Sådan forpurre en bortførelse forsøg. Vær forberedt på at modstå, ved at muskatblomme (peberspray), en stål udvides stafet eller improvisere og bruge dine nøgler, som indehaves af den key-chain, at rive hele angriberens øjne.
Sådan forpurre en bortførelse forsøg. Vær forberedt på at modstå, ved at muskatblomme (peberspray), en stål udvides stafet eller improvisere og bruge dine nøgler, som indehaves af den key-chain, at rive hele angriberens øjne.
 1. 1
  Spil det sikkert. Træffe forebyggende sikkerhedsforanstaltninger. Hvis du går på et offentligt sted, altid være opmærksom på, hvem der er rundt. Være opmærksomme (snarere end at drukne dig ud med hovedtelefoner). Gør det til en vane at spotte en flugtvej, hver gang du indtaster et nyt miljø. Undgå mørke alley måder og parkeringspladser, og / eller få en escort. Må ikke tage muren, når de spiser ude. Lås dine vinduer og døre natten. Medbring en mobiltelefon og nogle sikkerhedsanordninger (såsom et højt fløjt på din nøglering). Hvis du rejser i udlandet, bære en lokal avis eller et magasin på det lokale sprog. Læs rejser forholdsregler online.
  • eller gut instinkt Hvis du får en sketchy vibe fra en person, lyt til din mavefornemmelse, uanset hvor irrationel. Ducking ind i en butik, ændre din rute, og opholder sig i overværelse af andre er alle gode strategier for at undgå kidnapning ved at agte på dine instinkter.
  • Varier dine ruter og tider gør det vanskeligt for vordende angribere at forudse dine planer. Lær flere måder at gå mellem dit hjem og kontor eller et hyppige destinationer.
 2. 2
  Form en plan. Den vordende bortføreren oprindeligt overhånd på sit offer, fordi han har det element af overraskelse i hans favør. Du kan forberede dig ved at vurdere din situation, før en bortførelse opstår. Hvilken slags bortførelse er du mest sandsynligt at støde? Hvad vil du gøre, hvis nogen forsøger at kidnappe dig? Øve mulige scenarier i dit sind, og du vil være klar til at handle øjeblikkeligt, bør du faktisk blive angrebet.
 3. 3
  Vær forberedt på at modstå, ved at muskatblomme (peberspray), en stål udvides stafet eller improvisere og bruge dine nøgler, som indehaves af den key-chain, at rive hele angriberens øjne. Besiddelse af en nøgle mellem fingrene (som stikkende våben) kan alvorligt skade sener i din egen hånd, men det kan også gøre betydelig skade på dem.
  • Hvis der er flere bevæbnede angribere, der søger løsepenge, der forsøger at bortføre dig i en isoleret eller fjendtlig sted, hvor der er realistisk lidt at ingen chance for at undslippe, skal du være samarbejdsvillig fra get-go. Dette er ofte tilfældet i dele af det sydlige Europa, for eksempel, hvor velorganiserede kidnappere bortføre forretningsmænd for profit. Omkring 95% af de mennesker bortført på denne måde frigives i live, og chancen for at blive dræbt er størst i de første par minutter af bortførelsen, når noget går galt - som regel når ofret forsøger at flygte eller kæmpe.
  • Hvis vordende bortfører er ubevæbnet, hvis forsøget er seksuelt motiveret, og hvis du er i nærheden af ​​andre mennesker og kan hurtigt få hjælp, skal du kæmpe eller gøre noget, du overhovedet kan for at undslippe angriberen. Dette er tilfældet i de fleste bortførelse angrebene i USA og andre udviklede lande, og det er også normalt er tilfældet, hvis den påtænkte offer er en kvinde eller barn.
 4. 4
  Løb væk. Hvis du har lavet den hurtige beslutning om at komme væk, prøv at komme til et sikkert offentligt sted og fortsætte med at skrige om hjælp. Må ikke se tilbage, og stopper ikke før du har nået sikkerhed. Hvad kvalificerer som sikkerheden afhænger af omstændighederne. Tilstedeværelsen af ​​politifolk er næsten altid nok, som det er at være i en flok mennesker (selvom disse situationer er kun sikkert, hvis du sørge for politiet eller folk i mængden ved, hvad der sker). Hvis du er en udenlandsk statsborger i et fjendtligt land, men du kan faktisk ikke være sikker, indtil du når en venlig militær patrulje eller ambassade.
 5. 5
  Sætte noget mellem dig og angriber. Du må ikke være i stand til at løbe din hacker, men hvis du kan lægge noget - en travl gade, en gruppe af mennesker, eller endda en bil (som du kan køre rundt, som han forsøger at forfølge dig) - mellem dig og ham, du kan være i stand til at forsinke ham nok til at komme væk eller for at få ham til at give op.
 6. 6
  Lav en scene. Yell at få hjælp. Må ikke skrige. Screaming opildner en angriber, og gør du ser og fungere mere som bytte. Direkte kommandoer først på voldsmand til at stoppe, så i de omkringstående til at ringe til politiet. Direkte kommandoer ofte adlydes, hvor som skrig er ofte ignoreret. Du vil have hjælp, ikke kun vidner. Denne teknik er særlig vellykket i eller i nærheden offentlige steder, hvor bortføreren håber at forblive diskret lest andre intervenere eller kalde politiet. For børn, er der relativt mindre i stand til at kæmpe eller flygte en vordende bortfører, der involverer andre er nogle gange den eneste chance for at undslippe. Må ikke blot skrige i terror eller råbe "hjælp", som folk er tilbøjelige til at ignorere dette anbringende. Du bør råbe ud omstændighederne og en beskrivelse af angriberen, hvis det overhovedet er muligt: ​​"! En mand med en kniv er jagter mig Han er iført en blå sweatshirt og iturevne jeans" (Børn bør lære at råbe "Jeg bliver kidnappet! Jeg kender ikke denne person!" Til andre mennesker eller "Jeg kender dig ikke! Lad mig være!" På angriberen). Dette skulle have den virkning at afskrække din hacker, eller overbevise omkringstående, at din situation er reel og ikke en joke / parti / skænderi, eller i det mindste, efterlader en pålidelig beskrivelse af politiet til at arbejde fra, hvis du ikke er i stand til at unddrage sig fange.
 7. 7
  Grab på mennesker og eller objekter. Desværre, folk er ofte tilbageholdende med at gribe ind i en bortførelse. Få nogen opmærksomhed og gøre dem gribe ved at snuppe ham eller hende og holde på, mens råben kommandoer (aldrig skrige), og forklare situationen. Tilskuer er nu involveret i kampen mod bortføreren, som forskyder odds i din favør betragteligt, især hvis du er en kvinde eller barn. Hvis der ikke er nogen personer rundt for at få fat i, holde på et stort objekt, såsom en lygtepæl, parkometer eller cyklen. Hvis du ikke kan komme væk fra bortføreren, du i det mindste ønsker at forhindre ham eller hende fra at tage dig væk mod din vilje.
 8. 8
  Kæmp som om dit liv afhang af det, fordi det meget vel kan. Kæmpe med næb og kløer for at forhindre, at bortføreren at få dig under hans kontrol. Mens alle bør tage et selvforsvar kursus, behøver du normalt ikke brug for specialiseret viden til at afværge et angreb. Heller ikke du nødt til at "vinde" en kamp med din hacker: kampene skal normalt bruges bare at komme ud af grebet af en hacker, eller at gøre det muligt for dig at få et forspring at løbe væk. Hvis din hacker er en pædofil, og du mener, at dine chancer for at undslippe er slanke, stadig sætte op en kamp hele tiden. Voldtægtsforbrydere kigge efter lette mål, ikke en person, der kommer til at kæmpe og plejl. Hvis du kæmper hårdt nok, kan de beslutte at du ikke et godt mål og give op. Størstedelen af ​​overfald standses ved det første tegn på resistens. Først verbal, derefter fysisk. Våben dramatisk reducere risikoen for et overfald lykkes.
  • Kæmp snavset. Gør hvad du har brug for at komme væk: dette er ikke en boksekamp. Afhentning og udøve enhver tung genstand, der er tæt ved hånden. Hvis du har muskatblomme, peberspray eller en stun gun, bruge det. (Hvis du ejer disse våben, praksis med dem. Et våben glemt i en pung er ubrugelig. Dette tager praksis. Må ikke bare føler sig sikker, fordi du har det på dig. Ikke at vide, hvordan du bruger dit våben giver blot angriberen andet værktøj til brug mod dig). Hvis en bortføreren griber fat i dig, må du ikke være bange for eller skamme sig at gøre brug af dine tænder. De sekunder, du har brug for at flygte kan opnås ved bedøvelse ham med en ekstrem handling som bide en del af et øre, finger, eller næsen.
  • Målet for følsomme steder. Stikke bortføreren i øjnene, slå eller sparke lysken, næse, hals, eller nyrerne skrabe foden hårdt imod hans skinnebenet, trampe på toppen af ​​sin fod med hælen, eller stomp ud sidelæns ind i hans knæ. Dine albuer, knæ, og håndfladen er gode slående våben. Dit knytnæve kan bruges effektivt som en hammer. men ikke smide punches - uden uddannelse, er du mere tilbøjelige til at bryde din hånd end såre din hacker. Gør din strejker tæller og ikke stoppe indtil der ikke er chance for, at angriberen vil have mulighed for at fortsætte sit angreb. En god slag er ikke nok, det kan lamme dem og gøre dem vrede. Idéen er at stoppe overgreb, og det kræver en kritisk mængde af skader, der påføres modstanderen. Dit mål er aldrig at dræbe modstanderen, bare for at stoppe angrebet. Døden kan simpelthen være en bivirkning af den nødvendige indsats for at stoppe angrebet. Uanset hvad du gør, når du har startet i offensiven, stopper ikke før der er ingen tvivl om, at du kan komme væk sikkert. De er vrede nu, og sandsynligvis køre hurtigere end dig. Hit med albuer og knæ, indtil voldsmand er ikke længere i stand forfølger angrebet. Så gå få politiet.
  • Må ikke plejl. Flailing og bruge dine negle vildt kun vil medføre, hvad politiet kalder "defensive varemærker" på angriberen, og som regel kun giver retsmedicinske beviser på din døde krop. Bidende kan arbejde på at komme ud af de fleste greb. Eller få fingrene i deres øjenhuler, luftrøret på halsen, eller lyske. Hvis du bide bide et lille område med forsiden af dine tænder i en "pinch", da denne er en langt mere smerte og skade end en munden fuld bit. Når du er ude af lastrummet, ramte voldsmand så mange gange som muligt med en albue eller knæ, indtil du er sikker på at du kan komme væk sikkert # Ring 911 - eller den relevante alarmnummer. Hvis du har en mobiltelefon, ringe til akut afsendelse nummeret for dit land. Hvis du kan sætte nogle afstanden mellem dig og din hacker, eller hvis du kan forsinke ham (ved at låse dig selv i et rum, for eksempel), kan politiet nå dig i tide til at fange eller i det mindste afskrække ham. Men hvis er du straks afdæmpet, så prøv at skjule din mobiltelefon, og derefter kalde politiet, når din fangevogter er ikke på udkig. Hvis du ikke har en mobiltelefon, kan du bruge enhver telefon til rådighed. Hvis du kan bruge en mønttelefon, kan du være i stand til at holde på det. Hvis vordende bortføreren ikke hurtigt kan fjerne dig fra scenen, kan han flygte, vel vidende, at politiet er på vej. Hvis du har undsluppet angriberen, køre til en nærliggende hus eller virksomhed, så lad dem vide, hvad der skete, og få dem ringe til politiet, denne 1) sætter dig i et sikkert sted, 2) stævning politi og 3) skaber vidner.
 9. 9
  Lyve om fordele, du måtte have. Du bør gøre noget for at gøre angriberen tror, ​​at han / hun er så usikre som muligt. Det betyder, at lyve om fordele, du ikke har.
  • "Min far er chef for politiet. Du ønsker ikke at gøre dette."
  • "Jeg har vandfri diabetisk kronisk lungebetændelse [konfektionerede sygdom]. Jeg er nødt til at tage min medicin hver tre timer, eller jeg dø. Hvis du tager mig, du ser på mord afgifter, uanset hvad."
  • "Der er en politistation to blokke væk. Hvorfor gør du det her?"
  • Kig efter noget, der virker officielt, og hævde, at det har kameraer: ". Der er en ATM lige der du ved, at de alle har skjulte kameraer, right?" Eller hvis du ser noget, der på afstand ligner et kamera, "Du ved, det er en sikkerhed kamera, ikke?"
  • Det er bedst at ringe til politiet, men hvis en eller anden grund kan du ikke (tabt mobiltelefon, etc.), bør du altid fortælle en hacker at politiet er på vej. "Jeg ringet panikknap fra min mobiltelefon, politiet er på vej. Bare køre nu, og du vil være sikker."
  • Hvis du er i dit nabolag lyve og sige, at en nabo eller nabolaget selv har kameraer og / kvarter watch hvor de indberette eventuelle mistænkelige adfærd. Anyways, hvis du er på en gade kvarter der ville være mindst 5 personer i deres hjem, så de ville høre dig.
  • En anden ting at gøre, hvis i et kvarter eller i nærheden af ​​et hus, lade som om du bor der, og du bare gå hjem. Viser ikke, at det ikke er dit hus. Enten banke på eller foregive at banke på døren og sige din mor / far / bror / søster / venner navn til at handle som din venter dem at åbne døren.
 10. 10
  Deal med en bortførelse. Hvis dine bestræbelser på at forpurre bortførelse er mislykket, er der en række ting, du kan gøre for at hjælpe dig med at overleve din prøvelser.

Tips

 • Fokus bevidst på ansigtet hvis angriberen bærer et våben. De fleste mennesker holde deres øjne på våbnet og ikke er i stand til at beskrive angriberens ansigt bagefter til politiet.
 • Hvis du er i en region, hvor det fremherskende sprog er ikke din egen, så sørg for at lære centrale sætninger på det lokale sprog, der kan støtte dig i din flugt eller unddragelse forsøg (såsom udtryk citeret andetsteds på denne side). Folk er mere positivt indstillet over for dem, med hvem de har en forbindelse, og hvis du ikke bliver forstået, kan du ikke blive hjulpet!
 • Undgå at blive behersket. Når du er tilbageholdende, med håndjern, tape, tovværk, for eksempel, er der ringe chance for at undslippe. Du skal handle hurtigt for at undgå at blive behersket. Hvis du kommer til at kæmpe eller flygte, så gør det samme. Du må ikke få en ny chance.
 • Hvis du er placeret i en kuffert, så prøv at flygte. Hvis du ikke kan komme ud, flå eller sparke igennem panelet fører til bremselygter, og sparke lysene ud. Du kan derefter holde din arm ud og advare bilisterne om, at du er inde. Hvis du ikke kan skubbe lysene ud, i det mindste afbryde ledningerne, så politiet er mere tilbøjelige til at trække bilen over. Desuden råber om hjælp og pund på bagklappen, når køretøjet stopper eller kører langsomt. Mange nyere biler også komme med en nødsituation trunk udløseren. Hvis bortføreren ikke har deaktiveret det, kan du trække i håndtaget for at åbne bagagerummet.
 • Selv hvis angriberen har en pistol, bør du seriøst overveje at køre. I bortførelser motiveret af løsepenge eller seksuel prædation, har bortføreren ikke have dig død, i hvert fald ikke, før han eller hun har været i stand til at fjerne dig fra den indledende placering. Den vordende bortføreren kan ikke skyde på dig på alle, især hvis andre mennesker er i nærheden, og selv hvis han gør, hvis du kan lægge lidt afstand mellem dig og ham, er chancerne for ham at ramme dig, et mål i bevægelse, nyresten 't meget godt, medmindre han er en uddannet skytte. Sandsynligheden er endnu lavere, at han vil seriøst sår dig og derefter tage sig tid til at fortsætte bortførelse. Kør i en zig-zag bevægelse. Dette gør det sværere for din hacker at få et skud, end hvis du kører i en lige linie.
 • Hvis du har en fornemmelse af, at nogen er efter dig, men ikke føler en trussel, vende rundt og se på dem. På den måde, de ved, at du har set deres ansigt, forudsat at de ikke bærer en maske. Husk, at enhver person, som følger dig er muligvis en trussel.
 • Hvis indehaves af armene, læn dig tilbage flere gange (som en hest), og sigte mod lysken, knæ eller underben.
 • Det mest vigtige ting at gøre, hvis nogen forsøger at tvinge dig ind i en bil er at kæmpe for enhver pris. Hvis din hacker er i stand til at få dig ind, er din chance for at undslippe eller overlevelse drastisk reduceret. Brug dine arme og ben til at jam dig selv i bilens døråbningen, hvis nogen forsøger at skubbe dig ind i bilen. Hvis det er muligt, så prøv at holde hovedet udenfor og over bilen og skrige. Dette gør det sværere at skubbe dig ind, og kunne advare forbipasserende, at noget er galt. Hvis du er tvunget ind i en bil, åbne døren og komme ud, hvis du kan. Hvis du ikke kan komme ud af køretøjet, så prøv at jam noget i tændingen cylinder før bortføreren indsætter nøglen i tændingen, eller træk nøglen ud af tændingen, og kaste dem ud af vinduet og / eller marmelade noget. En knap tøjet, et stykke metal, en pind, eller tyggegummi i munden kan alle effektivt forhindre, at bortføreren genindførte nøglen og starte bilen. Om ikke andet vil arbejde, sætte nøglen halvvejs i kontakten og bøje eller knække det.

Advarsler

 • Husk, at hvis du er generobret efter en indledende flugtforsøg, vil du højst sandsynligt ikke får endnu en chance for at undslippe. Gør din undslippe count.
 • Guys, det er muligt at blive bortført af en kvinde, så skal du ikke antage, at kun en mand kan være gerningsmanden.
 • Det er generelt en god idé at sætte sig så meget af en kamp som muligt, men altid bruge sin sunde fornuft. Hvis du er betydeligt undertal og dine fangevogtere har potentielt dødbringende våben, kan det være en bedre idé at bare prøve at samarbejde og forsøge at flygte eller blive reddet senere. Dette gælder især, hvis du tror, ​​at du vil blive holdt for løsepenge, hvilket betyder dit liv er muligvis ikke i fare.
 • Hvis du vælger at bære et våben, tage passende uddannelse og være sikker på, at du er villig og i stand til at bruge det. Det er muligt, at angriberen kunne vende det imod dig.
 • Din hacker vil sandsynligvis være vred, når du kæmper tilbage, især hvis du få ham skade. Mens nogle vordende bortførere vil løbe væk eller give op, når du kæmper tilbage, vil mange forfølge dig. Må ikke holde tilbage, når de forsøger at skade din hacker - være så ond og kraftfuld som muligt. Det er bydende nødvendigt, at du slippe, når du bedøver eller lamme bortføreren, fordi hvis du er generobret, han / hun kan tage deres vrede ud på dig.