Wkadk

Sådan at vise empati

Du taler med nogen, og pludselig han / hun fortæller dig noget følelsesmæssigt, såsom "jeg har lige mistet mit job." Hvordan du reagerer? Reagere med empati, og du vil i høj grad forbedre dit forhold med den anden person. Men reagere, som om du ikke rigtig pleje, kan du ødelægge forholdet. Empati, bogstaveligt "i følelse", er evnen til at værdsætte, forstå og acceptere en anden persons følelser. Viser empati virkelig er en af de vigtigste interpersonelle færdigheder, nogen skal beherske.

Steps

Sådan at vise empati. Empati, bogstaveligt "i følelse", er evnen til at værdsætte, forstå og acceptere en anden persons følelser.
Sådan at vise empati. Empati, bogstaveligt "i følelse", er evnen til at værdsætte, forstå og acceptere en anden persons følelser.
 1. 1
  Lyt opmærksomt til, hvad den anden person siger. Dette vil tillade dig at absorbere, hvad de siger, og være i stand til at reagere hensigtsmæssigt. Eliminer distraktioner: lægge den bog, du læser, slukke for tv'et, etc. Fokus al din opmærksomhed på, hvad den anden person siger. Vær opmærksom ikke kun for de talte ord, men også den måde, disse ord er meddelt (, tonefald, manerer osv.).
 2. 2
  Lad dit kropssprog formidle empati. Vedligehold tæt (men ikke for tæt) nærhed. Etablere behageligt øjenkontakt. Oprethold god kropsholdning. Må ikke skælde ud eller gøre andre ting, som viser manglende interesse, men snarere direkte 100% af din opmærksomhed mod den anden person.
 3. 3
  Reflektere over, hvad den anden person lige har sagt. Reflektere over, hvad den anden person sagde med til at vise, at du er forstå og fortolke, hvad der er sagt, giver den anden person en chance for at arbejde videre med de følelser, der opleves, og vise din bekymring for den anden person. Sig noget lignende "Ked af at høre du lige har mistet dit job, jeg ser dette er bittert for dig", "du ser lidt trist lige nu," og "det er svært at tale om."
 4. 4
  Godkend den andens følelser, straks enig i, hvad den anden person lige har sagt. Validering eller retfærdiggøre, den anden persons følelser er med til at formidle din accept og respekt for de følelser den anden person oplever. For eksempel: "Jeg kan forstå, hvorfor du ville blive forstyrret under disse omstændigheder" eller "nogen ville finde denne vanskelige" eller "nogen ville have følt på samme måde," eller "dine reaktioner er helt normal."
 5. 5
  Tilbyder personlig støtte. Tilbyder personlig støtte går videre end ord til at forbedre rapport ved at lade den anden person vide, at du ønsker at hjælpe. Fx "Jeg ønsker at hjælpe på nogen måde jeg kan, så lad mig vide, hvad jeg kan gøre for at hjælpe."
 6. 6
  Engager den anden person i et partnerskab. En følelse af partnerskab hjælper den anden person til at føle, at han / hun kan være en del af løsningen, og at du er villig til at være der for at hjælpe. Fx "Lad os arbejde det ud sammen." "Efter vi snakke lidt mere, kan vi måske finde ud af nogle løsninger, der kan hjælpe."
 7. 7
  Vis respekt når det er muligt. Viser respekt ved at fokusere på de aspekter, yderligere forbedrer rapport og fremmer effektive mestringsstrategier. For eksempel, "På trods af din følelse så slemt, er du stadig klarer sig så godt. Det er noget af en bedrift. Jeg er meget imponeret over, hvor godt du klarer med usikkerheden."

Tips

 • Sørg for at du praksis er dette så meget som muligt til virkelig at få det ned. Det burde efterhånden blive anden-karakter.
 • Reflektere over, hvad andre lige har sagt med til at tilskynde dem til at tale mere om deres følelser.
 • Både nonverbale og verbale kommunikation er altafgørende i formidlingen empati, de skal supplere hinanden.
 • De fleste mennesker ikke ønsker eller forventer, at du til at komme op med en løsning på deres problem. Overvejende folk bare søger en person, der forstår.
 • Til effektive nonverbale kommunikation, passende kropsholdning, kropsbevægelser, omsorgsfuld ansigtsudtryk, og en blid, beroligende tone er meget vigtige. Touch er også meget magtfulde, hvis de anvendes korrekt.
 • Tilbyder personlig støtte går videre end ord til at formidle vilje til at hjælpe.
 • Validering andres følelser er med til at formidle accept og respekt for deres følelsesmæssige erfaringer.
 • Bliver virkelig empatisk er simpelthen forestille sig, hvordan du ville føle, hvis du var i den anden persons sted. Hvis du virkelig kan forestille det, bør dine reaktioner kommer naturligt
 • Engagere den anden person i et partnerskab fremmer en følelse af samarbejde, så den anden person kan føle en del af løsningen, og at du kan være der til at hjælpe.

Advarsler

 • Sørg for at du viser empati virkelig. Den anden person kan se gennem uærlighed og dit forhold heraf ville komme til en ende.
 • Undgå "hvorfor" spørgsmål. Sommetider kommer på tværs som anklagende.
 • Må ikke fortælle den person, hvad han eller hun skulle have gjort eller skulle gøre. Ofte han eller hun allerede kender dette.
 • Må ikke blive afskrækket, hvis du ikke gør det rigtigt første par gange. Ligesom alt andet, der viser empati effektivt kræver øvelse at blive en vane.