Wkadk

Hvordan at være høflig

At være høflig er et spørgsmål om etikette, det handler om respekt, og være hensynsfuld over for folks følelser, kultur og værdier. Det synes ikke svært, men for mange mennesker er det stadig en udfordring. Mens nogle mennesker har nogen som helst interesse i politesse, hvis du læser dette er du formentlig undrende, hvordan du kan forbedre din etikette. I det mindste, kan du ønsker at vide, hvordan man undgår at blive uhøflig eller bondsk, hvilket i det mindste kan udskyde de mennesker omkring dig. At være høflig er også en god måde at få venner.

Steps

Hvordan at være høflig. Når du er i tvivl, observere andre.
Hvordan at være høflig. Når du er i tvivl, observere andre.

General høflighed

 1. 1
  Vær blid, ikke insisterende eller insisterende. Det betyder ikke, du har brug for at handle som en sagtmodig, stille pushover. Det betyder, at når du gør noget, tilbyde noget, eller lave en forespørgsel, skal du gøre det uden at presse folk omkring dig, og gøre dem føle, at de bliver skubbet ind i et hjørne.
  • For eksempel, hvis du har en samtale, det er én ting at stille et spørgsmål eller tilbyde din mening, men det er uhøfligt at skubbe sagen, når nogen har udtrykt ubehag (verbalt eller non-verbalt) om emnet.
  • Selv hvis du forsøger at hjælpe, gerne tilbyde at betale for frokost eller vaske op, skal du ikke være alt for påtrængende. Hvis personen siger: "Nej tak, jeg har det" og derefter sige "Please, jeg ville virkelig elsker at hjælpe." Hvis de stadig siger nej, så lad det gå. De naturligvis ønsker at behandle dig, så lad dem, og returnere favor en anden gang.
 2. 2
  Når du er i tvivl, observere andre. Hvordan er de hilsen og adressering hinanden? Hvad laver de med deres frakker? Hvilke typer af emner er de diskuterer? Forskellige indstillinger kræver forskellige standarder for formalitet, og disse standarder ofte definere, hvad er høflig og hvad der ikke er.
  • En arbejdsbetinget middag og ferie indsamling, et bryllup og en begravelse vil alle kræve en anderledes, men generelt noget mere formel tone end en fest med en gruppe venner.
 3. 3
  Være rart. Altid være høflig, som du måske møde denne person igen i en anden indstilling og ønsker ikke at have forårsaget negative erindringer, der ville give dig en dårlig stående. Hvis nogen irriterer eller endda fornærmelser dig, ikke komme ind i et argument. Sig "Lad os blive enige om at være uenige", og skifte emne, høfligt debat eller blot undskylde dig fra samtalen.
 4. 4
  Starte en samtale ved at stille spørgsmål om den anden person. Prøv ikke at tale om dig selv alt for meget, hvis de ønsker at vide (eller er høflig) de vil spørge. Vær selvsikker og charmerende. Må ikke hog samtalen, der er arrogant og bondsk. Kig interesseret og lytte til svarene.
  • Må ikke kigge over personens skulder eller rundt i lokalet, når de taler, eller lad dine øjne dvæle på den varme ny gæst, der bare gik i. Det betyder, at du bliver distraheret, eller ikke er interesseret-at din konversation følgesvend er ikke vigtigt eller interessant nok gider at være opmærksom på.
 5. 5
  Ryste hænder fast og se dit bekendtskab i øjnene, når du gør det. Du vil måske ønsker at praktisere det en smule, så du ikke klemme folks hænder, afhængigt af hvor stærk du er. Det ville gøre dem til at føle sig utilpas. Pas især når rystende hænder af kvinder, der er iført ringe. For meget tryk kan være meget smertefuldt.
  • Husk også, at mange mennesker med en "old-school" etikette baggrund (især hvis du er i Europa) finder det uhensigtsmæssigt at tilbyde din hånd for et håndtryk til en dame eller en ældre herre, hvis du er en gentleman, eller til en ældre dame, hvis du er en dame. Altid hilse den anden person først, men vente for dem at udvide deres hånd. På den anden side, hvis du er den ældre person eller dame huske på, at hvis du ikke udvide din hånd, kan den anden person føler sig afvist, da han eller hun ikke er tilladt at ryste din hånd. Normalt denne situation tager kun et halvt sekund i at kontrollere, om den anden person er på vej mod dig for et håndtryk. Være opmærksom.
  • Må ikke nærme nogen med en allerede fremstrakt hånd. Det er påtrængende. Hvis du vil have nogen til at vide, at du er på vej mod dem, etablere en fast øjenkontakt og smil, måske åbne dine arme lidt (bøjet ved albuen) for at gøre en indbydende gestus.
 6. 6
  Kender den korrekte. For sølvtøj, gå udefra, i. Placer dine serviet på dit skød, og ikke tilføje noget til bordet, der ikke var der, da du fik der (mobiltelefon, briller, smykker). Sæt din pung mellem dine fødder, under din stol. Kvinder bør ikke anvende makeup ved bordet. Det er uhøfligt og demonstrerer en mangel på raffinement. Hvis du ønsker at lave din makeup eller tjek om noget er i dine tænder, gå på toilettet.
 7. 7
  Har en griner, som viser du har det sjovt, uden at være højt. Loudness enten angiver arrogance eller usikkerhed. En charmerende høflig person, gør en anden person føler sig godt. Hold dette mål for øje, være hensynsfuld over for andres behov og meninger. Gør ikke nedsættende bemærkninger mod enhver form for etniske, politiske eller religiøse grupper under nogen omstændigheder.
 8. 8
  Være yndefulde og show elegance. Bære dig glat, med en følelse af ro, men alligevel er involveret i øjeblikket. Folk vil bemærke denne subtile charme og dette vil hjælpe dig meget.
 9. 9
  Vær opmærksom på at etikette og manerer varierer afhængigt af kulturelle område, du er i... Sørg for at studere lokale skikke, før du rejser!

Høflig svar

 1. 1
  Reagere på situationen korrekt. For mange sociale situationer, er der generelle retningslinjer for høflig samtale. Evnen til at lytte til, hvad den anden person siger, og reagere eftertænksomt uden sarkasme, fornærmelse, eller er overdrevent afslappet, er nøglen til glatte interaktioner. Her er nogle eksempler:
 2. 2
  Personlige hilsner. Hvis du taler med jævnaldrende, sige hej ved navn, og om nødvendigt forlænge den hilsen til være imødekommende. Den høflige svar er i tråd med hilsen. For eksempel:
  • "God morgen, Jess."
   • "God morgen, Peter."
  • I dette tilfælde, hilste både greeter og holde det kort, professionel og høflige. Her er et andet eksempel, der strækker det en smule:
  • "God morgen, Jess, godt at se dig i dag."
   • "Tak, Peter. Det er godt at se dig."
  • Hvis du hilsen nogen over din peer-gruppe-måske din chef, en vigtig person, eller nogen anden, der "outranks" Du socialt, er det bedst at holde det formelle. For eksempel:
  • "God morgen, Jess."
   • "Godmorgen, Mr. Jones."
  • Hvis Mr. Jones siger: "Kald mig Peter," med alle midler gøre. Men du behøver ikke gøre dette indtil inviteret.
 3. 3
  Telefon hilsner. Høflighed, når det kommer telefoner afhænger helt af situationen. Hvis du er i et erhvervsklima, hvordan du besvarer telefonen vil afhænge i høj grad af din position i virksomheden. Den måde, du besvarer et eksternt opkald fra en potentiel kunde kunne være noget lignende dette:
  • "Hej, ABC Corporation, dette er Mr. Applemore taler. Hvordan kan jeg hjælpe dig i dag?"
 4. 4
  Må ikke gø. Der er en tendens, for interne opkald, for at besvare ved at gø ud af din afdeling. Selvom det er almindelig praksis, det er langt bedre til rent faktisk at tale høfligt:
  • "Sales". Dette kunne ligeså godt være en robot besvare telefonen. Det formidler ingen mening, at der er nogen på linjen, der bekymrer sig om noget. En bedre fremgangsmåde ville være:
  • "Salget er dette Eleonore. Hvordan kan jeg hjælpe dig i dag?"
 5. 5
  Introduktioner. Denne fælles situation, ofte efterlader folk spørger hvad de skal sige, og hvem der skal sige det. Her er nogle retningslinjer.
  • Formelle situationer. Formelt situationer, behøver du ikke "introducere" folk, du "til stede" dem. Der er en involveret hierarki:
  • Den yngre eller mindre dygtig person er altid introduceret til ældre eller mere dygtig person,:
   • "Hr. Elder, kan jeg præsentere Mr. Green?"
  • En gentleman altid præsenteret for en dame:
   • "Ms Jones, kan jeg præsentere Mr. Davis?"
  • Præsidenter, kardinaler og regerende monarker er alle præsenteret for, uanset alder, køn eller station:
   • "Hr. formand, jeg har den ære at præsentere Ms Jones fra Portland, Oregon."
  • Uformelle situationer. Uformelle situationer har meget de samme retningslinjer som formel situationer-yngre til ældre, mindre dygtig til mere dygtige, kvinder til mænd, men uden at bekymre sig om samfundsmæssige forvisning bør du få det forkert! Du kan også "introducere" en til en anden eller udelader ordet helt, således:
   • "Hr. Elder, kan jeg præsentere Mr. Green, fra regnskabsmæssig?" Alternativt en simpel udveksling af navne fungerer så godt:
   • "Hr. Elder, Mr. Green." Selvom der er ingen formelle præsentation her, "rang" er etableret af bøjning. Navnet på den ældste er sagt i form af et spørgsmål, og navnet på den yngre tales som en simpel erklæring: ". Mr. Elder Mr. Green"
  • Den høflige svar, når du bliver introduceret er simpelthen, "Hvordan gør du?"
  • Mr. Jones, kan jeg præsentere Ms Abernathy? "Fru Abernathy siger:" Hvordan gør du. "Hr. Jones kan reagere som ønsket.

Tips

 • Være høflig til serverne (og tip hensigtsmæssigt, hvis du er vært).
 • Prøv ikke at afbryde folk, når de taler til en anden eller i midten af ​​noget.
 • Det er altid meget værre at blive fanget i en løgn, end at fortælle sandheden.
 • Husk at sige venligst og tak.
 • Må ikke lægge albuerne på bordet eller nå over folk til salt og peber. Altid spørge, om de kan behage videregive det til dig.
 • Skræddersy din adfærd til den lejlighed. Du kan være mere løs i en familie fest så på et samfund middag. Det gælder for tøj, også. Hvis du er usikker på, hvilken slags begivenhed, du vil deltage, spørge, hvad slags part / restaurant / bar, det er så du kan komme forberedt. Intet er mere ubehageligt end at stå i midten af ​​en formel cocktailparty i læderbukser og biker boots med mindre den står i midten af ​​en biker bar i en smoking.
 • Aldrig "hjælpe dig selv", medmindre hvem det er, du er med, siger, at du kan.