Wkadk

Sådan fjerner du en splint under fingernegl

Selvom smertefulde, er at have en splint under negl ikke at ende i en kørsel til skadestuen. Med et par metoder, kan du være i stand til nemt at fjerne det selv med mindre smerte og færre regninger.

Steps

Sådan fjerner du en splint under fingernegl. Tag en medicinsk passende mængde ibuprofen baseret på etiketten information.
Sådan fjerner du en splint under fingernegl. Tag en medicinsk passende mængde ibuprofen baseret på etiketten information.
 1. 1
  Gå ikke i panik. Men sandsynligvis med den tid, du har læst dette, har du allerede prøvet et par ting, der ikke har fungeret, for næste gang forsøge ikke at gå i panik og trække i splint (medmindre masser af det er vist).
 2. 2
  Tag en medicinsk passende mængde ibuprofen baseret på etiketten information. Dette vil hjælpe med at mindske hævelse i området, forhåbentlig gøre det lettere at trække splinten ud.
 3. 3
  Få en høj kvalitet pincet. Brug ikke dine negle, en kniv, en nål eller en anden sub-par instrument til at forsøge at fordrive den. Selv hvis du er nødt til at vente en time eller så at gå købe dem, få et par gode (10€ + på et apotek).
 4. 4
  Kom ud negl klippere.
 5. 5
  Kom i gode, lyse belysning.
 6. 6
  Klip negle så langt tilbage som du kan, men ikke klippe igennem splint. For at gøre dette, klip på den ene side af splint, således at en flap søm er skabt (dvs. ikke adskille stykke fra resten af ​​neglen). Træk denne flap over at rippe neglen del, der er over splinter. Når du har ryddet splint, klip neglen fra den anden side for at fjerne det stykke. Hold gøre dette indtil du er hele vejen til hvor huden er fastgjort til undersiden af ​​neglen.
 7. 7
  Husk: dette burde have udsat en smule af splinter. Få din høj kvalitet pincet og holde dem åbne masser bredt til at blive på begge sider af splint, skub og vrikke dem under neglen så langt som du kan.
 8. 8
  Luk kæberne og træk splinten ud. Holde arbejder på det, medmindre du er ved at rive væk på den udsatte splint. Hvis dette sker, kan du prøve at grave på det med en steriliseret nål eller få en bedre pincet.
 9. 9
  Få nogle træ eller Elmers lim, hvis det ikke virker. Påfør en lille mængde til lederen af ​​splinter og vent til det at suge ind i træet og hærde. Træk forsigtigt limen og træk det lige ud. Det kan trække splinten ud med det.
 10. 10
  Hvis det ikke virker, skal du gå på apoteket og få ichthammol (tegning salve). Dernæst gælder en anstændig mængde af ichthammol på forsiden af ​​neglen, nær splint, og sætte et band-støtte på den. Den næste dag, bør skrælle band-støtte, og splinten være tæt nok til at trække det resten af ​​vejen ud. Ichthammol lugt ligesom tjære, gerne bruges på veje, men det kan fungere.

Alternative metoder

 1. 1
  Hvis ovenstående ikke virker, og smerten er ikke for stor, kan du lade huden naturligt udvise det eller neglen vokser ud, hvilket vil skubbe det ud.
 2. 2
  Du kan også prøve at sætte fingeren i iskoldt vand i ca 15-20 minutter. Din hud vil dulme lidt op og splinten vil blødgøre.

Tips

 • Du kan midlertidigt følelsesløs området med lokalt smertestillende middel.
 • Det er bedst at udføre det selv, som en anden person ikke kan føle, hvor meget ubehag du er i.
 • Modstå trangen til at grave på splinten uden de rigtige værktøjer. Du kan bare afbryde det dybere.
 • Smid ringere pincetter i din First Aid Kit lige nu og få et godt par. Du vil ikke bare bruge den til at trække sig ud vildfarne hår. Det vil være meget praktisk, når det er nødvendigt.
 • Du bør sterilisere pincetten, nålen eller ethvert andet, der kommer til at bryde huden. Gør dette ved opblødning i isopropylalkohol i 5 minutter.

Advarsler

 • Modstå trangen til at kalde alarmcentralen. Din lokale område kan have ikke beredskabsressourcer til medicinsk behandling.
 • Hvis splint er alvorlig eller hvis den indeholder metal, bør du søge læge om muligheden for komplikationer.
 • Som med alle medicinske procedurer, ikke fortsætte, hvis det forårsager alvorlige smerter eller blødning.
 • Søg lægehjælp, hvis området bliver inficeret eller blødninger ikke stopper inden for et par minutter af udvindingen.

Ting du behøver

 • God kvalitet pincet. Metal med kæber, der er stive og præcis.
 • God belysning
 • Negleklipper
 • Ibuprofen