Wkadk

Hvordan til at låne penge til en ven

Alle har måttet beskæftige sig med en ven, der siger, "Kan jeg låne nogle penge? Jeg lover at betale dig tilbage." Uanset om du beslutter dig for at låne penge er op til dig, men her er nogle skridt, der vil hjælpe dig med at få de penge tilbage, du lånte og holde dit venskab intakt.

Steps

Hvordan til at låne penge til en ven. Angiv din tilbagebetaling vilkår klart og anvende dine vilkår, uanset beløbet lånte.
Hvordan til at låne penge til en ven. Angiv din tilbagebetaling vilkår klart og anvende dine vilkår, uanset beløbet lånte.
 1. 1
  Beslut, om du ønsker at låne penge. Bare fordi din ven beder om et lån, betyder ikke, at du er nødt til at sige ja. Tænk grundigt over, om det er noget du føler dig tryg at gøre. Nogle ting du måske ønsker at overveje:
  • Hvordan er din ven med penge? Hvis din ven har aldrig været i finansielle problemer og altid betaler regninger til tiden, kan du sikkert føle sig trygge i udlåner ham eller hende nogle penge. Men hvis det er en ven, der er konstant i gæld og altid et par dollars kort, når du går ud, kan du ønsker at tænke to gange om udlån til ham eller hende.
  • Hvor meget koster din ven have? Låne penge er en risiko. Selv hvis din ven er helt troværdig og har alle intentioner om at betale dig tilbage til tiden, kunne noget uventet kommer op. Så du bør aldrig låne flere penge, end du har råd til at tabe. Hvis du ville være i stand til at opfylde dine egne finansielle forpligtelser, hvis din ven ikke betale dig tilbage til tiden, så kan du ikke råd til at låne penge.
  • Hvorfor din ven har brug for pengene? Du har ret til nogle oplysninger om, hvad disse penge bruges til, og hvorfor din ven er korte på midler. Sammen med din ven, s historie med penge, vil dette hjælpe dig med at beslutte, om at gøre dette lån er en god idé. Hvis din ven har brug for penge til at dække en engangs-uventet nødsituation, du ved, du sandsynligvis ikke vil have at bekymre dig om din ven har brug for at låne penge fra dig igen. Men hvis din ven bare blæste en masse penge på dyre luksus og kan ikke dække de regninger, du har mindre sikkerhed for, at din ven ikke vil være tilbage i et par måneder med nøjagtig samme problem.
 2. 2
  Angiv din tilbagebetaling vilkår klart og anvende dine vilkår, uanset beløbet lånte.
  • Beslut, hvor meget og hvor ofte betalinger skal foretages, og derefter holde sig til denne tidsplan.
  • Tal om, hvad der sker, hvis en betaling er savnet. Mens du sikkert håber at du vil blive betalt tilbage til tiden, er det bedre at finde ud af, hvad du vil gøre, hvis din ven ikke kan foretage en betaling før tid end at forsøge at finde ud af det når det sker. Denne måde, vil du både være klar på, hvad de skal gøre, hvis noget forhindrer dig ven fra at betale til tiden.
  • Opmuntre din ven til at lade dig vide, hvis der er et problem. Du kan selv ønsker at insistere på det - "Hvis du ikke kan foretage en betaling, jeg vil have dig til at fortælle mig." Nedbrud i kommunikationen kan være meget skadeligt for dit venskab. Du kan føle som om du er nødt til at være "den dårlige fyr," minde din ven, at en betaling er gået forfaldne, eller du kan antage, at din ven forsøger at komme ud af din aftale uden at betale. Indse, at din ven måske skammer eller flov over ikke at kunne betale dig tilbage til tiden og gøre det klart, at du ønsker at blive fortalt det samme, hvis noget kommer op.
  • Hvis du bliver bedt om at låne et større beløb, end du har råd til at tabe, kan du bede om en vis form for sikkerhed i bytte for dig låne dem penge. Dette kan være alt som en iPod, en guitar, etc. Den sikreste måde at gøre dette på er at angive, hvor længe efter misligholdelse (default betyder manglende betaling som lovet), vil du vente, før salg af pantet element for at tilfredsstille gælden. Put det skriftligt. Du behøver ikke en advokat. Bare skriv det ned, og begge af du underskriver den og datere den.
 3. 3
  Opfølgning på en forretningsmæssig måde. Lav en note i din egen kalender til at minde din ven et par dage foran, når den første betaling er forfalden. Efter at vente med at se, om din ven betaler på forfaldsdatoen uden påmindelse. Hvis ikke, kalder ham eller hende den følgende dag og minde ham / hende om, at forfaldsdatoen er overskredet. Spørg når du kan forvente betaling og lad ham / hende forklare forsinkelsen. Når du har hørt forklaringen, angive en ny dato for betalingen.
 4. 4
  Genkend runaround og sætte en stopper for det så hurtigt som muligt. Den menneskelige tilstand er en af ​​flux - som vi sagde tidligere, ting sker. En af de gode ting ved udlån til en ven er at, forhåbentlig, kan du være lidt mere fleksibel end en stor, ansigtsløse corporation. Men hvis din ven er at drage fordel af din gode natur, vil du ikke være at hjælpe ham / hende eller dit venskab ved at lade din ven dias.
  • Jason låner 75€ fra dig og lover at betale det tilbage inden for en uge. I slutningen af ​​ugen, fortæller han dig, at han får brug for en anden uge, fordi hans bil brød sammen. Du er enig. En uge senere, han fortæller dig sine timer på arbejdspladsen er blevet skåret, og han kan ikke betale endnu. I mellemtiden Jason har masser af penge til øl, film og videospil. Han er ikke at tage gælden alvorligt, og er bare kører dig rundt, og jo før du genkende det, jo hurtigere kan du håndtere det.
  • Hvis Jason er bare en slags lystig jerk, kan du være bedst ud for at antage, at pengene gået og blot genoptage dit venskab, løse aldrig at "lån" Jason nogen penge i fremtiden.
  • Hvis du virkelig skal have de penge tilbage, kan du nødt til at se i øjnene, at du og Jason vil have en alvorlig kamp, ​​eller måske ikke vil være venner mere, når du har dine penge tilbage. Tænk grundigt over, hvordan du vil håndtere denne situation.
 5. 5
  IKKE blæse en gæld til dig af en ven, som er et godt menneske. Som anført i eksemplet ovenfor, vil du ikke have dine penge eller din ven, hvis du gør.
  • Du låner Kara 750€, som hun lover at betale tilbage 75€ per måned. Hun betaler for et par måneder, lige til tiden, men så mister sit job. Du fortæller hende ikke at bekymre dig - hun kan genoptage betalingerne, når hun får et nyt job. Det tager hendes 4 måneder til at finde et nyt job, men når du forsøger at nå hende til at udarbejde en ny betalingsordning, du finder det svært at komme igennem. Du får voice mail - det er indlysende hun dodging dig. Grunden hun droppe dig er, at hun ved, hun skylder dig penge. Hun føler dårligt om det. Hun kommer til at forsøge at undgå dig, indtil hun kan betale - og det kan være et stykke tid. Igen, behøver du ikke dine penge eller din ven.
   • Forskellen her er, at Kara virkelig føler sig dårligt. Hun ved, at hun skylder dig penge. Hvis du lader det glide, vil hun fortsætte med at droppe dig, fordi hun vil fortsætte med at føle sig dårligt. Lad ikke dette, selv hvis du har råd til at tilgive gælden. I stedet kalder hende eller dukke op på hendes hus og konfrontere det frontalt. "Kara, jeg ved du føler dig dårligt, men jeg vil ikke have dig til at droppe mig. Du er min ven. Jeg lånte dig, at penge, fordi jeg havde det, og fordi jeg stoler på dig. Jeg stadig gør. Jeg kender dig ' ve haft en løbetur af uheld, og jeg ved også, at du kommer til at begynde at betale mig tilbage, så snart du får på dine fødder igen Må ikke bekymre dig om det -. jeg tror på dig Pay mig, når du kan "..
  • Giv Kara 6 måneder - se hendes situation nøje. Hvis hun stadig droppe dig på dette punkt, er det tid til at træde ind igen og insistere på nogle betaling. "Hvis du ikke kan lave 75€ om måneden, det er okay - hvordan omkring 15€?" Denne måde, det er en lille nok mængden, at hun kan gøre det, og der er ingen grund til at fortsætte dodging dig. Du kan stoppe chikanerende hende. Hun kan stoppe nødlanding på vandet dig. Hvis du ønsker at gave hende den sidste betaling, kan du gøre det, og hun vil helt sikkert sætte pris på det - men hun vil vide, at hun gjorde det meste tilbagebetale dig på hendes egen. Og når hun gør den endelige betaling, vil hun føle hendes selvværd stige, fordi hun udført opgaven i sidste ende. Bottom line er, indtil hun gengælder dig, vil hun ikke være i stand til at klare dig let, så lad hende ikke komme væk fra dig - det vigtigste er, at du ender op med dit venskab intakt.

Tips

 • Ved nøjagtigt, hvor mange penge du giver ud.
 • Glem aldrig, hvem der skylder dig, hvad mængden af ​​penge. Selv et par kvartaler kan begynde at tilføje op til nogle alvorlige kontanter. Men du behøver ikke være en nikkel-nurser - du kan sige ting som, "Her vil jeg købe i dag, og du kan købe næste gang, ok?" Selv om det ikke engang helt ud, tæt nok er godt nok mellem venner.
 • Collateral bør være et element af noget af samme eller større værdi, end hvad du udlånt
 • Brug en slags dagbog for at hjælpe dig med at holde styr på, hvem der skylder dig hvad.
 • Brug en tredjepart lån administration selskab til at håndtere lånet transaktion. For et mindre gebyr, vil de give dig med korrekte papir arbejde og automatisk at overføre betalinger elektronisk.
 • Overvej, at hvis du låner nogen penge, og du aldrig se dem igen, kan det være en god ting.

Advarsler

 • Det er dine penge, så altid være opmærksom på de personer, du udlån til.
 • Overvej, at nogen altid bede dig om penge ikke lære at bruge deres egne penge ordentligt, og ser dig som en bank. De har brug for at vokse op og administrere deres egne penge bedre. Tilskynde dem til at tage nogle klasser.
 • I almindelighed er det en dårlig idé at låne penge til en ven. Hvis ven ikke betale pengene tilbage, har du mistet en ven og penge. At give dem en (lille) del af de nødvendige penge er et godt alternativ til et lån.
 • Stjæl ikke pengene tilbage. Det vil gøre dig til at ligne en tyv og muligvis beskadige et venskab. Plus det er passivt-aggressive. Enten beder om det tilbage som du mener det eller ikke forventer det fra dem.