Wkadk

Hvordan skal man behandle en trængende ven

Uanset om du er BFF eller bare kolleger eller klassekammerater, at have en ven, der synes at læne sig op ad dig lidt for meget og alt for ofte kan være frustrerende og irriterende. Ikke alene er dette slags forhold usundt for dig, er det ikke laver din ven en tjeneste enten. Hvordan kan du stoppe din ven fra at gøre dig hans / hendes eneste ene?

Steps

Hvordan skal man behandle en trængende ven. Undersøg, om din ven er virkelig alt for afhængig af dig.
Hvordan skal man behandle en trængende ven. Undersøg, om din ven er virkelig alt for afhængig af dig.
 1. 1
  Undersøg, om din ven er virkelig alt for afhængig af dig. Nogle indikatorer af afhængighed kan omfatte:
  • Under sociale situationer, kan lide at han / hun at være helt fast til din side. Har du gå til en fest sammen, men opdager, at din ven ikke vil blande sig med andre, og er i hver eneste samtale med dig hele natten? Eller gør han / hun altid antager, at når du går ud, at han / hun er altid en del af gruppen (selvom du kun ønsker at gå ud med folk fra arbejde, for eksempel)?
  • Din vens beslutningstagning altid at inddrage dit input. Hvis du bliver indkaldt til at afgøre, om (for eksempel), den blå trøje eller brune t-shirt er rigtigt hver aften, så din ven kan have problemer med at træffe beslutninger på hans / hendes eget, og er kommet til at stole for meget på dig træde ind i bruddet.
  • Din ven vælger at tilbringe tid sammen med dig versus forfølge et romantisk forhold. Har din ven slået ned datoer eller andre arrangementer for at hænge ud med dig? Eller gør din ven hele tiden brug for din godkendelse og / eller rådgivning om romantiske forbindelser?
  • Det ser ud til, at din ven kræver en enorm mængde af din tid på en daglig basis. Fra lange telefonopkald til daglige besøg efter arbejde, føler du som om din ven er altid "der", og du næppe har tid til at socialisere med andre venner og måske endda med familiemedlemmer.
 2. 2
  Ændre dynamikken i dit forhold ved at blande dine interaktioner. Måske de samme gamle uaktuelle planer vender forholdet til en co-afhængige situation.
  • Lav dine egne planer og opmuntre din ven til at lave planer med andre mennesker. Hvis du er tilsluttet ved hoften, kan det være tid til at forgrene sig og lave aktiviteter med andre. Lav planer med en ven, du havde været mening at have frokost med flere måneder, og derefter foreslå din ven genskabe kontakten med gamle venner eller nogen nye på arbejdet, for eksempel.
  • Bland op tidsplanen. Hvis du hænger ud hver fredag ​​aften, foreslår i stedet at have frokost søndag. Hvis du bliver skubbet tilbage om ikke at deltage din sædvanlige fredag ​​nat gig, bede ham / hende, hvis der er en ven derude, han / hun havde betyder at gøre noget med, men har ikke haft tid. Foreslå, at din ven opfordre den anden ven ud på fredag ​​aften.
 3. 3
  Skift dit sprog. Hvis du opdager, at du fungerer alt for ofte som en "vi" skabe en verbal separation ved at tale om, hvad du kan gøre i denne weekend, og spørge, hvad han / hun har planlagt. Fortsæt med at gøre dette i stedet for at tale om, hvad "vi" gøre, at skabe en distance og bekræfter for din ven, som du ikke kan se ham / hende som en del af alle dine sociale planer.
 4. 4
  Bliv travlt på arbejde eller i din personlige liv. Uden at lyde uhøflig, så lad din ven vide, at du har en travl uge på arbejde eller mange udnævnelser i de kommende uger. Din ven bliver nødt til at finde noget andet at gøre eller en anden til at hænge ud med, hvis du er bundet op.
  • Foretag ægte udnævnelser og få elementer tjekket fra din liste. Lyv ikke - faktisk får de irriterende udnævnelser gjort. Ikke blot vil du hjælpe din ven finde en lidt mere selvstændighed, får du nogle nagende udnævnelser off din liste.
  • Må ikke helt undvige din ven, men bestemt ikke gør dig selv til rådighed. Tag din vens opkald, men skære ned på telefon tid. Være høflig og venlig-aldrig være uhøflig eller studst-in for at få dit budskab igennem. Men gør det klart, at du har brug for at få tingene gjort, og nogle gange, bare ikke besvarer opkaldet, men lad det gå igennem til voicemail.
  • Overveje at tage kun et par dage til en uge fri fra forholdet. Må ikke gå kold tyrker, og pludselig har ikke tid til din ven for en hel måned eller længere. Planlæg en ferie med din familie, det er den ultimative god undskyldning!
 5. 5
  Lav konkrete planer med din ven på en sporadisk basis. Hvis din ven er vant til et revolverende tidsplan, hvilket betyder, at du er sammen næsten hver dag uden at gøre aktuelle planer, så tal med din ven om at planlægge en aften sammen.
  • Lad din ven vide, at din tidsplan har optrappet men at du ville elske at have frokost eller middag med ham eller hende på lørdag nat, for eksempel. Være klart, at den dato, du har valgt, er den eneste gang, du kan mødes og sørg for at han / hun kan møde dig på det tidspunkt og dag.
  • Altid gøre alt date med din ven. Må ikke skvat ud og annullere, ændre og derefter glemmer, for eksempel. Medmindre du foretrækker at (som faktisk kan være din plan), holde fast i dine planer og ikke rykke din ven rundt.
  • Find nye aktiviteter for at prøve med din ven. Hvis dit forhold centreret om clubbing eller se film, blande dine typiske møder og i stedet gå skøjteløb eller gå til en vandretur. Hvis du bevæger dig væk fra dit venskab comfort zone, måske dit venskab kan finde nyfundne uafhængighed så godt.
 6. 6
  Lær at sige nej. Ingen er en stærkt ord, men nogle gange er det svært at sige, især når det kommer til et venskab. Men en ven, der ikke er i stand til at forstå, hvorfor du ikke er villig til at gøre noget eller at tilbringe hvert minut af din fritid sammen med dem er ikke en sand ven. En følelsesmæssigt afdrypning venskab ikke er en berigende oplevelse. Derfor siger nej til at give dig selv mere plads og til at gøre de ting, du skal undvære din ven hængende om, er en vigtig del af fravænning din ven off brug for dig så meget.
  • Må ikke hoppe når din ven siger "krise" (når du ved, det er ikke). For nogle mennesker er dette en nem måde at forhindre andre i at trække væk. Du er nødt til at kommunikere med din ven, at hans eller hendes manglende evne til at lave planer, være mere organiseret og arbejde ting ud på forhånd, ikke er en grund til at vende deres problemer til en nødsituation, der kræver dig til at reagere ved at slippe alt. Ikke reagerer er nogle gange den største venlighed.
  • Hvis du har en hård tid at sige nej til trængende mennesker, eller tiltrække dem alt for ofte, når kontrollere, om du har codependency problemer, hvor man har brug for at være nødvendig, ellers tror du ikke er god nok eller værdig nok til at have venner.
 7. 7
  Afgøre, om dette er et venskab værd at gemme. Bruger du for meget tid på at hjælpe din ven gennem livet eller komme væk fra hvert møde udmattet følelse og / eller deprimeret? Hvis dette forhold er blevet giftig, kan det være tid til at klippe bånd. Overvej dine svar på følgende:
  • Føler du dig trukket ned, og ved denne ven? Hvis det er konstant undergang og dysterhed udsender fra denne person, kan det være tid til at foreslå professionel bistand. Din ven kan være ubevidst bruger dig som hans eller hendes terapeut, da han i stedet eller hun skal søge sandt, professionel hjælp.
  • Er dette en ensidig forhold? Efter en samtale med denne ven har du føler som om du er simpelthen der for at lytte - han eller hun får ud uanset er på hans eller hendes sind, og derefter hænger op telefonen eller forlader samtale? Hvis forholdet synes at være kun om din vens spørgsmål og problemer, er det blevet helt ensidig og mest sandsynlige er ikke et sandt venskab.
  • Har din ven synes aldrig være lykkelig eller tilfreds? Har din ven søge din rådgiver eller rådgivning, men aldrig synes at være at opnå fred eller konfliktløsning? Eller betyder det ud til, at din ven trives på stress og klager over spørgsmål, han / hun aldrig gør en bevægelse til at løse?
  • Har din ven få tid til dig, når du går gennem hårde tider, eller har brug for en skulder at læne sig op ad?

Tips

 • Forstå, at din vens afhængighed har intet at gøre med dig, og at det er noget din ven skal arbejde ud på hans eller hendes egen.
 • Overveje at indføre din ven til andre mennesker, som måske har noget til fælles med din kammerat. Dette kan tage nogle af vægten fra dig og give din ven til at udvide hans eller hendes horisont.
 • Demonstrere uafhængige karakteristika og / eller aktioner når omkring din ven - forhåbentlig han eller hun vil fange og samle op på, hvad du laver.

Advarsler

 • Hvis du elsker din ven, undgå at blive alt for sløve eller Curt med hensyn til dine følelser. Din ven kan ikke indse at han eller hun er ved at blive alt for klæbende, så træde varsomt, når de forsøger at løsne sit greb.