Wkadk

Hvordan at vaske dine hænder

Øv gode sanitære vaner. Hvis dine hænder ikke er rene og du rører dit ansigt eller offentlige overflader, kan du smitte dig selv og andre ved at sprede bakterier og sygdom., Og infektiøs diarré er alle kendt for at blive spredt ved hånd-til-hånd kontakt. I en nylig undersøgelse, mens 92% af voksne i USA hævdede de regelmæssigt vaske deres hænder efter brug af toilettet kun 77% rent faktisk gjorde.

Vask dine hænder regelmæssigt kan hjælpe med at holde dig og dem omkring dig sund ved at kontrollere spredningen af ​​bakterier (bakterier og vira) samt ved at fjerne almindeligt, gamle snavs. Selv hvis du allerede vaske dine hænder, tage sig tid til at gøre det regelmæssigt og højre. Her er hvordan.

Steps

Hvordan at vaske dine hænder. Vask hænderne i omkring 15-20 sekunder.
Hvordan at vaske dine hænder. Vask hænderne i omkring 15-20 sekunder.
 1. 1
  Få fingrene våde. Drej hanen og jævnt skylle hænderne i varmt vand. I modsætning til populær tro, er varmt vand ikke fjerne bakterier mere effektivt end varmt vand, og kan endda øge "lokalirriterende kapacitet" af nogle af sæber.
 2. 2
  Brug sæbe. Enhver form for sæbe vil arbejde, men hvis det hjælper du vasker dine hænder mere konsekvent at have sæbe, der er en sjov form eller farve, eller en behagelig duft, gå til den.
  • En soap behøver ikke at være antibakteriel til at gøre et godt stykke arbejde. Sæbe virker ved at fjerne bakterier og jord snarere end ved at dræbe bakterier. Forskere tvivler antibakterielle sæber er bedre at forebygge bakterier og sygdom end almindelige sæber, og der er en vis bekymring for, at udbredt anvendelse af antibakterielle sæber kan i virkeligheden. Avle bakterier, der er modstandsdygtige over for antibakterielle midler Antibakterielle sæber kan også tørre huden mere end almindelige sæber.
 3. 3
  Arbejdet op en skum. Skrub på begge sider af dine hænder, i mellem dine fingre, og håndleddene. Husk at vaske omkring og under dine negle.
 4. 4
  Vask hænderne i omkring 15-20 sekunder. Det er bare om den tid, det tager at synge et kor af "Happy Birthday". Vær sikker og gnid hænderne energisk, og ikke skylles sæben højre væk. Giv det tid til at gøre sit arbejde og give dig selv tid til at få sæbe overalt, hvor den skal være. Et godt tip er at bruge roterende gnidning, frem og tilbage med foldede fingre fra din højre hånd i din venstre håndflade og omvendt.
 5. 5
  Skyl dine hænder grundigt. Placere dem under rindende vand med hænderne pegede nedad, men ikke røre vasken. Dette fjerner både sæbe og de bakterier, der var på hænderne.
 6. 6
  Brug et håndklæde til at slukke for vandhanen, især i en offentlig badeværelse. Hvis vandhanen slukkes på en fjeder eller en fotocelle, lad det. Hvis ikke, skal du bruge et stykke køkkenrulle, din albue eller din underarm.
 7. 7
  Tør hænderne med et rent håndklæde. Selvom de ikke er så godt for miljøet, papirhåndklæder er mere sanitære til tørring dine hænder, end klud håndklæder. Hvis du bruger klud håndklæder derhjemme, hvidvaske dem regelmæssigt. Hvis du er i et offentligt toilet, kan du også bruge den varme luft tørretumblere, hvis de er tilgængelige.

Tips

 • Du behøver ikke at bruge masser af sæbe til din hånd vask at være effektiv. Så længe du har masser af sæbeskum, du laver jobbet. Brug lidt ekstra sæbe, hvis dine hænder er specielt snavset eller fedtet.
 • Brug et stykke køkkenrulle til at åbne døren på vej ud af et offentligt toilet i stedet for at røre håndtaget med dine nyvasket hænder. Må ikke antage, at alle sørger for at vaske deres hænder, inden de forlader.
 • Husk at flytte op albuerne, også (især hvis du har arbejdet med beskidte væsker [f.eks arbejder i en slagter afdeling på en købmand]). Dette skulle bidrage til at sikre, at du får bakterier ud af dine arme så godt. Selvom du ikke bruger dine arme til kontakt med elementer, der meget, du sandsynligvis krydse dine arme ofte og det hjælper til at holde dig selv og andre sunde.
 • Må ikke bare vaske dine hænder med vand. Bakterier elsker varme fugtige steder, så du har brug for sæbe til at fjerne dem.
 • Hvis du har en masse fedt på dine hænder, for eksempel fra at skifte olie på bilen, krat dine hænder med en blanding af sukker og sæbe for at fjerne fedt nemt.
 • Vask dine hænder ofte.
  • Efter brug af badeværelset.
  • Efter ændring en ble.
  • Efter, eller blæse din næse.
  • Efter håndtering overflader, som mange mennesker touch, såsom dørhåndtag og gelændere
  • Før forberedelse eller håndtering af fødevarer.
  • Før du spiser.
  • Efter håndtering ubehandlede æg eller kød.
  • Efter håndtering skrald.
  • Efter håndterer dyr eller animalsk affald.
  • Efter håndtering af penge-tænk på hvor mange hænder, der krøllede regningen har været i.
  • Efter håndtering blod.
 • Hvis du ikke er i nærheden af ​​en vask, og du har brug for at vaske dine hænder, kan du bruge en alkohol-baseret hånd sanitizer. Hvis de bruges korrekt, vil den dræbe de fleste bakterier (undtagen clostridium difficile). Vær opmærksom på, at det ikke nødvendigvis vil fjerne andre jordtyper. For eksempel, hvis du bare skiftet olie i bilen, dræbe bakterier er ikke den eneste grund til at rense dine hænder. Det er bedre at vaske dine hænder, hvis du kan.

Advarsler

 • Vandfri hånd sanitizer er et godt valg, når ingen sæbe er til rådighed, men bruger det for ofte vil forårsage bakterier på dine hænder - og i din krop til at blive immune over for det, og de mulige antibiotika, hvilket kan føre til alvorlige komplikationer.